Yolcu360 Blog
gurme.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Dünyanın En İyi 5 Gurmesi ve İmza Yemekleri

Dünyanın En İyi 5 Gurmesi ve İmza Yemekleri

Dünyanın en iyi şefleri için Michelin Yıldızı almak, mutfak dünyasının Oscar’ını almak anlamına geliyor. Dolayısıyla Dünyanın En İyi 5 Gurmesi listemizi hazırlarken, yüzlerce başarılı şef arasından 2022 yılına kadar ustalıkları sayesinde Michelin Yıldızına layık görülerek tüm dünyada ünlenmiş olanları göz önüne aldık.

Dünyanın en ünlü gurmeleri kimdir incelemeye başlamadan önce, gelin dilerseniz gurme kime denir birlikte inceleyelim.

Dünyanın Gurme Şehirleri yazımızı okumak için tıklayın.

Gurme Kelimesi Nereden Geliyor?

Fransızca olan gourmet sıfatı, lezzeti keşfetmiş, damak tadına sahip kişi, yemesini bilen anlamlarına geliyor. Fransız kralı 16. Louis döneminde ülke genelinde yemekler çok ağır ve sağlıksız şekilde pişiyordu. Dolayısıyla zehirlenme olayları da çok fazla görülüyordu.

Louis, ölüm korkusu olduğu için saray mutfağına girmeye ve yemek pişirme şekillerine el atmaya karar verdi. Kralın mutfağa girmesi, tarihin seyrini ve mutfak kültürünü önemli ölçüde değiştirdi. Böylece mutfaktaki yemekler ağır soslar ve baharatlar yerine daha hafif şekillerde pişmeye başladı.

Ayrıca yine bu dönemde Fransa’daki soylular, yemeklerin yanında özel şaraplar içmeye başladı. Dolayısıyla gurmelik kavramı bu noktada oluşmaya başlıyor ve damak tadı mönüsü olarak gurme menüsü ortaya çıkıyor.

Dünyanın En İyi Gurmeleri Listesi 2022

1-      Wolfgang Puck: Domuz Şinitzel

gurme-1.jpg

Wolfgang Puck’ın kariyeri aynı zamanda ona dünya çapındaki ünü kazandırdı. 1973’ten beri birinci sınıf yemekler pişiren şef, tecrübelerini paylaşmak için Wolfgang Puck Fine Dining Group, Wolfgang Puck Catering ve Wolfgang Puck Worldwide, Inc. dahil olmak üzere birçok şirket kurdu.

İnanılmaz tarifleri ve mutfaktaki sanatıyla büyük başarılar elde eden Puck, ayrıca ülkemizin de içinde olduğu restoran projeleriyle de adından söz ettiriyor.

Dünyanın en ünlü gurmeleri arasındaki Wolfgang Puck’ın benzersiz ismini ve mirasını ortaya çıkaran yemek pişirme yöntemleridir. Puck’ın imzası olan yemek bir Domuz Şnitzel yemeğidir. Yemek, derin yağda kızartılmış Kurobuta domuz pirzolalarına sahiptir. Ayrıca pirzolaların yanında yer alan lezzetli patates de yemeği tamamlıyor.

Son olarak Wolfgang Puck, İstanbul’da da bir şubesi bulunan Spago restoranlarının da sahibidir. Michelin yıldızlarının yanında bir de kahve bağımlılığı olan gurme, ailesiyle kahvaltı edebilmek için her sabah 6’da kalkıyormuş.

2-      Gordon Ramsay: Beef Wellington (Sığır Eti)

gurme-2.jpg

Gordon Ramsay tartışmasız dünyanın en iyi 5 gurmesi listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Ramsay’in mutfaktaki kariyeri, onu yemek pişirme endüstrisindeki en iyi gurmeye dönüştürdü. Mutfaktaki kariyerinin yanında yer aldığı televizyon şovları ise şöhretini bir sonraki seviyeye taşıdı.

Gordon Ramsay, inanılmaz derecede yüksek standartlara sahip olması ve çalışması zor bir insan olmasıyla biliniyor. Mükemmellik arzusu, Ramsay’in bir şef olarak büyük başarılar elde etmesine ön ayak olmuş.

Gordon Ramsay’in imza yemeği ise bir sığır eti yemeği olan Beef Wellington. Yemek, jambon, hamur işi ve mantar ezmesine sarılmış tavada kızartılmış sığır filetosunu içeriyor.

Şefin Londra’daki en dikkat çekici restoranı Restaurant Gordon Ramsay, 2001’den beri 3 Michelin yıldızına sahip. Ayrıca Ramsay’in restoranlarının toplamda 16 Michelin Yıldızı bulunuyor.

3-      Gale Gand: Limonlu Turta

gurme-3

Kitapları ve televizyon programlarıyla büyük başarılar elde eden Gale Gand, dünyanın en ünlü gurmeleri arasında yer alıyor. Gand’in hazırladığı çok çeşitli tarifler, mutfağın her alanında çok fazla beceriye sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Tatlı tarifleri onun en güçlü yönlerinden biridir. Gale Gand, tatlı severler için özel bir tat olan Limonlu Turta tarifine sahip. Gand, geleneksel turta kabuğunu şekerli yufka hamuruyla değiştiriyor. Limonlu lor ve kahverengi şekerli hamur katmanları, Gand’in limonlu tartını ortalama bir fırında bulabileceğiniz herhangi bir versiyondan farklı kılıyor.

Gurme ve Gastronomi Otelleri: Türkiye’deki En İyi 5 Gastronomi Oteli yazımızı okumak için tıklayın.

4-      Jamie Oliver: Steak Sarnie (Biftek)

gurme-4.jpg

Jamie Oliver, birçok alanda başarısı olan dünyanın en ünlü şeflerinden biridir. Yemek tarifleri yaratma, restoranlarda harika sonuçlar ortaya çıkarma ve bir televizyon kişiliği olma yeteneği, Oliver’ın kendi alanında ne kadar etkileyici olduğunu gösteriyor.

Oliver’ın imzası olarak sunulan en iyi yemeği Steak Sarnie. Bu yemek, bir baget içinde harmanlanan bifteği, karamelize soğanı, sebzeleri ve sosları içeriyor. Ayrıca Jamie Oliver, yemek severlerin denemeleri için bu tarifi yemek kitabına da dahil etti.

Hayalet Mutfak Nedir, Gurme Seyahatlerine Etkisi Ne Olur? Yazımızı okumak için tıklayın.

5-      Daniel Humm: Granola

gurme-5

Daniel Humm, gastronomi dünyasının zirvesinde yer alan bir başka üst düzey şeftir. İsviçreli şef, dünya çapındaki ününü, Amerika Birleşik Devletleri’nde farklı konumlarda yer aldığı çok sayıda seçkin restoranda artırdı.

Humm, dünyanın diğer en iyi şefleri gibi, gerçek bir imza yemeğine sahiptir. Ayrıca gurmenin en çok gurur duyduğu yemek, kendi imzasını taşıyan Granola tarifidir.

Daniel Humm, granolaya hem iş hem de özel hayatında aşık olduğunu belirtiyor. Granolanın günlük yiyecekleri arasında yer alması, şefin meyveli Granola yemeğinin lüks bir versiyonunu yaratmasına yol açtı. Malzemeler arasında Hindistan cevizi cipsleri, kiraz, kabak çekirdeği, esmer şeker ve Antep fıstığı bulunuyor.

Tüm Dünyadaki Gurme Seyahatlerinizde Kiralık Araç Lazım Olursa

Yemek keşfine çıkmak üzere gezmek harika! Yapacağınız seyahatlerde araca ihtiyacınız olursa hızlıca yolcu360.com üzerinden kiralık araçlara bakabilirsiniz. Araç kiralama fiyatları için sistem üzerinden çok hızlı bir online araştırma yapabilirsiniz. Kiralık araçları fiyata göre ya da özelliklerine göre listeleyebilirsiniz.

 

 

Yorum ekle