Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En İyi 10 Müzesi | Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen 10 Müzesi

Dünyanın En İyi 10 Müzesi | Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen 10 Müzesi

İlk defa gideceğiniz bir şehrin tarihi yapılarını veya doğal güzelliklerini keşfetmek elbette heyecan verici. Ancak bulunduğunuz ülkenin geçmişini öğrenmek, sanat ve sanatçılarını yakından tanımak da eşsiz bir kültürel deneyim sunuyor. Eğer siz de seyahat planı yaparken görülmesi gereken müzeleri listenizin üst sıralarına ekliyorsanız bu yazı tam size göre! New York’tan Japonya’ya kadar dünyanın en iyi 10 müzesini gelin birlikte keşfedelim!

Dünyanın En İyi 10 Müzesi

  • Metropolitan Sanat Müzesi, New York

5000 yıl öncesinden günümüze dek dünyanın dört bir yanından paha biçilemez eserlerin sergilendiği Metropolitan Sanat Müzesi kurulduğu 1870 yılından bu yana sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük sanat müzesi olan Metropolitan Sanat Müzesi’nde (MET) Antik Mısır döneminden çağdaş sanat eserlerine kadar iki milyonu aşkın eser sergileniyor.

  • British Museum, Londra

Kapılarını açtığı 1753 yılından bu yana sadece İngiltere’nin değil dünyanın en önemli müzelerinden biri olan British Museum Londra ziyaretinizde kaçırmamanız gereken başlıca kültür&sanat noktası. Afrika’dan Asya’ya, Antik Mısır’dan Ortadoğu’ya kadar yaklaşık on üç milyon eserin yer aldığı British Museum gezinizi bir güne sığdırmanız neredeyse imkansız. Ziyaret öncesi görmek istediğiniz eserleri listeleyip iyi bir planlama yapmanızı öneririm. Belirli bölümler dışından müzeyi ziyaret etmek ise ücretsiz.

  • Louvre Müzesi, Paris

Sadece Louvre Müzesi’ni gezmek için bile Paris’e gitmek harika bir fikir. Dünya müzeleri arasında belki de adını en çok duyduğumuz müze olan Louvre her yıl on milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlıyor. Dünyanın en büyük müzesi olarak bilinen Louvre Müzesi’ndeki bütün eserleri görmeniz neredeyse üç aylık bir süre gerektiriyor. Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa tablosu müzenin başyapıtı olsa da dünyanın en ünlü ressamlarına ait eserleri yakından inceleyebilir, unutulmaz bir sanat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Louvre Müzesi Sanal Tur yazısı için tıklayınız.

Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen 10 Müzesi

  • Müzeler Adası, Berlin

Spree Nehri üzerinde beş müzeden oluşan Müzeler Adası her yıl üç milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlıyor. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan müze kompleksi Almanya tarihine yolculuğa çıkmak isteyenler için müthiş bir fırsat. Osman Hamdi Bey’in iki eserinin de yer aldığı Müzeler Adası pazartesi günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Almanya’nın En Güzel Müzeleri için tıklayınız.

  • Vatikan Müzeleri, Vatikan

Roma gezisinin olmazsa olmazlarından biri Vatikan Müzeleri’ni ziyaret etmek. Şehir merkezinden yarım saatlik keyifli bir yürüyüş ile ulaşabileceğiniz Vatikan Müzeleri’ne bir tam gününüzü ayırmanızı öneririm. Michelangelo’nun Sistine Şapeli’nde yer alan tavan freskleri başta olmak üzere Raphael Odaları ve Son Yargı eserleri müzenin başyapıtları arasında.

  • Prado Müzesi, Madrid

İspanya resim ve heykel sanatının en seçkin örneklerini görebileceğiniz Prado Müzesi 200 yıllık bir geçmişe sahip. Yağlı boya tablo, çizim, heykel, madeni para ve süs eşyasından oluşan zengin koleksiyonu ile göz dolduran Prado Müzesi’nde Goya, Titian, Caravaggio, Velazquez gibi dünyaca ünlü ressamların eserlerini inceleme şansı bulabilirsiniz.

  • Rijksmuseum, Amsterdam

Hollanda Ulusal Müzesi olarak da bilinen Rijksmuseum sanatseverlerin mutlaka uğraması gereken müzeler arasında. Hollanda Altın Çağı’nın eşsiz koleksiyonlarını bir arada bulabileceğiniz müzenin başyapıtları arasında Rembrandt’ın Gece Devriyesi, Johannes Vermeer’in Süt Döken Kadın eserleri yer alıyor.

Dünyanın En Ünlü Müzeleri

  •  Hermitage Müzesi, St. Petersburg

Dünyanın en eski ve en büyük müzelerinden biri olarak bilinen Hermitage Müzesi’nin açılış tarihi 1852 yılına uzanıyor. Geçmişte çarların kışlık sarayı olan Hermitage devrim sonrası müzeye dönüştürülmüş. Her bir odada paha biçilmez eserlerin sergilendiği Hermitage Müzesi’ni gezerken yüzlerce yıl öncesine yolculuğa çıkmaya hazır olun. Müzenin her bölümünü aynı gün gezebilmeniz mümkün değil elbette, devasa büyüklükteki sarayda üç milyondan fazla eser sergileniyor.

  • Taipei Ulusal Sanat Müzesi, Taipei

Dünyanın en iyi müzeleri turumuza Asya ile devam ediyoruz. Tayvan’ın başkenti Taipei şehrinde yer alan Taipei Ulusal Sanat Müzesi dağların yamacına inşa edilen adeta gizli bir hazine gibi. Müzede Çin İmparatorluğu’nun birbirinden değerli koleksiyonlarını yakından inceleyebilirsiniz.

  • Tokyo Ulusal Müzesi, Tokyo

 Japon tarihine ilgi duyuyorsanız Tokyo gezi listenize ekleyebileceğiniz en önemli kültür&sanat durağı Tokyo Ulusal Müzesi. 1872 yılından günümüze kapılarını sanatseverlere açan Tokyo Ulusal Müzesi Pazartesi günleri hariç 09.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Puşkin Müzesi Gezisi için tıklayınız.

 

Yorum ekle