Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En İlginç Kamp Türleri

Dünyanın En İlginç Kamp Türleri

Maceraperestler bu dünyaya farklı bir gözle bakıyorlar. Hatta çoğu zaman bir rutinleri ve konfor alanları olmuyor. Seyahat söz konusu olunca hayır diyemiyor ve hiçbir mazeret sunmuyorlar. Bütün dünyayı gezip görmek ve öğrenmek istiyorlar. Gelin, bu özgür ruhlu insanların ilginç kamp türlerini ve yerlerini tanıyalım. Karşınızda sizi bambaşka diyarlara götürecek dünyanın en ilginç kamp türleri! Birbirinden ilginç kamp yerlerini görmeye hazır olun!

Dünyanın En Güzel Yerleri | Dünyanın En Güzel Manzaraları Yazımız İçin Tıklayın.

Dünyanın En İlginç Kamp Türleri – AFRİKA: Safari Kampı 

Afrika macera arayanlar için adeta bir hazine. Dünyanın birçok yerinden “Beş Büyük”ü görmek için insanlar Afrika’ya yolculuk yapıyot. Peki nedir bu beş büyük? “Beş büyük” terimi, aslan, leopar, gergedan, fil ve Afrika mandasını temsil ediyor. Serengeti ve Ngorongoro ulusal parklarındaki safari kampları bu beş büyüğü görmek için en güzel yerlerden bazıları olarak karşımıza çıkıyor. 

Fakat maceraperestlere küçük bir uyarı, bu kamp alanlarına girerken, yetkililerin tehlikelere karşı sorumluluk kabul etmediklerine karşı bir sözleşme imzalanıyor. Tabii ki bu beş büyüğün akşam yemeği olmanız ihtimaller arasındadır ve kimse sorumluluk almak istemez ☺ . Ama korkmanıza gerek yok, gezi esnasında bu hayvanların umurunda bile değilsiniz. 

Aslanlar, safari araçlarını, insanları ve çadırları algılayamadıkları için sizi de görmezden gelebilir. Fakat siz yine de beş büyüğün diğer üyeleri konusunda dikkatli olun deriz. 

Çadır Tatili Hakkında Bilinmesi Gerekenler Okumak İçin Tıklayın.

Dünyanın En İlginç Kamp Türleri – Brezilya: Amazon Hayatta Kalma Kampı 

dunyanin-en-ilginc-kamplari-1.jpg

Brezilya her açıdan çok renkli bir ülke. Macera arayanlar için özellikle şehir merkezleri bir panayır olabilir. Ama bizden size küçük bir uyarı; Favelalar’dan uzak durmak gerekli. Favela Brezilya’nın yoksul kesimine deniyor. Şehrin lüks yerlerinin arka mahalleleri favelalarla dolu, bu sebeple dikkatli olmanızı öneriyoruz. 

Maceracılar için diğer bir seçenek ise hiç şüphesiz Amazonlar. Fakat daha önce yağmur ormanlarına girmemiş bir insanın burada kamp yapması oldukça tehlikeli. Bunun için Amazon’un bütün sırlarını size öğretecek bir rehber ile kamp yapmanız gerekiyor. Bu kamplarda yerel halktan bir rehber eşliğinde yağmur ormanlarında hayatta kalma teknikleri öğreniliyor. Yağmur ormanlarının yapısı, piranalar, timsahlar, geceyi ormanda geçirmek gibi birçok konuda deneyim kazandıktan sonra Amazon Nehri’nin eşsiz güzelliğinde huzurlu bir uykuya dalabilirsiniz. 

Karavan Kampı

Kaplumbağalar çok şanslı değiller mi? Evlerini sırtlarında taşıyorlar ve istedikleri yerde kalabiliyorlar. Kamp yapmak da bir nevi buna benziyor fakat kamp yaparken çoğu zaman konfor alanımızın dışına çıkmak zorunda kalıyoruz. Fakat karavan kampı geleneksel kampın bütün zorluklarından uzak bir rahatlık sunuyor. Adeta bir kaplumbağa rahatlığında, evinizde elde ettiğiniz bütün konforu sağlıyor. 

Türkiye’nin bütün şehirlerinde eviniz olduğunu düşünün; bir anda ülkenin en zengin ve en özgür insanı olabilirsiniz! Türkiye’nin bütün kıyılarındaki koylarında evinizin olması müthiş bir düşünce. Düzenli olarak karavan kampı yapmayanlara için ise karavan kiralama seçeneği karşımıza çıkıyor. Bu sayede istediğiniz tarihte karavanınızı kiralayıp ev konforunda muhteşem bir tatil yapabilirsiniz. 

Hem konfor alanımdan uzaklaşmayayım hem de kamp yapayım diyorsanız bu araç tam size göre. İsterseniz deniz kenarı, isterseniz orman, bütün koylar bütün ormanlar sizin!

Kamp İçin En İdeal Araç! yazımız için tıklayın.

Dünyanın En İlginç Kamp Türleri – Almanya: Ağaç Kampı

Hepimiz çocukluğumuzda izlediğimiz çizgi filmlerden etkilenip ağaç evlerde yaşamak istemişizdir. Bir kuş gibi özgür olup ağaçta yaşamak, huzur dolu bir düşünce. Almanya’da bulunan Waldseilgarden ağaç kamp alanı, ağaç kampı için güzel imkanlar sunuyor. Ağaçların arasında, gökyüzüne yakın bir kuş yuvasında kaldığınızı hissedebilirsiniz. Amazonlarda bir gece geçirmek veya Tanzanya’da Büyük Beş’i görmek kadar ekstrem aktiviteler olmasa da ağaç dalında bir gece geçirmek insana müthiş bir iç huzur verebilir. Ağaçların arasında, gökyüzüne yakın bir kuş yuvasında kaldığınızı hissedebilirsiniz. 

Nepal: Budist Kampı (Mani Rimdu)

Dünyanın deniz seviyesi üzerindeki en yüksek dağı olan Everest, her sene milyonlarca insanı Nepal’e çekiyor. Himalaya Dağları’nın eteklerindeki bu ülke dini inanışları ve kültürleri açısından çok farklı bir yapıya sahip. Nepal halkının %80’i Hindu fakat birçok farklı inanış da var. Örneğin Nepal’de bir grubun inanışına göre; ölümler mutlulukla, doğumlar ise acı ile karşılanır. Peki bütün bunların kamp ile alakası ne? Tabii ki Mani Rimdu!!

Mani Rimdu festivaline her yıl ekim ayında Everest Dağı’nın eteklerinde katılabiliyorsunuz. Festivalin amacı Budizm’in doğuşunu kutlamaktır. 19 gün süren bu festivale ulaşmak için geceleri -20 dereceleri bulan havada 4 günlük bir yürüyüş ve tırmanış yapmak gerekli. Festival alanına ulaştıktan sonra sanki bu dünyaya ait değilmiş hissiyatı veren deneyimler kazanabilirsiniz.

Bivvying

Cüzdanınızı almadığınızı düşünün? Çok korkunç değil mi? İşte bivvying böyle bir şey. Aslında kamp yapıyorsunuz ama çadırınızı yanınıza almıyorsunuz. Sadece bir uyku tulumu ile 1 hafta kamp yapmak, tamamen doğaya ait olmak gibi bir his uyandırıyor ve zaten bivvying yapanların amacı da bu. Aslında amaç doğa ile özdeşleşmek; toprağı, karıncaları, güneşi, yıldızları hissetmeniz. 

Sabah gözünüzü açtığınızda göreceğiniz ilk şeyin odanızın duvarı değil gökyüzünün olması. Kulağa hem ürkütücü hem de hoş gelen bir kamp türü değil mi?. Fakat bizden size ufak bir tavsiye, eğer bir gün bivvying yapmaya karar verirseniz mutlaka hava durumunu kontrol edin ve uyku tulumunuzu güzel seçin!

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? Yolcu360’la hemen kiralayın, yazın araçsız kalmayın!

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle