Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En Güzel 10 Şelalesi | Dünyanın En Görkemli 10 Şelalesi

Dünyanın En Güzel 10 Şelalesi | Dünyanın En Görkemli 10 Şelalesi

Bir şelaleyi ziyaret etmek şimdiye kadarki en eşsiz deneyimlerden biri olabilir. Kayaların ve havuzun üzerine su akıntısı sadece ilk kez bir şelaleye geldiğinizde şahit olabileceğiniz bir durum. Nedense bir şelalenin yakınlarında olduğunuzda kendinizi huzurlu ve rahatlamış hissediyorsunuz. Sanki su sizin bütün yorgunluğunuzu alıp atıyor. O yüzden seyahat planlarınıza gittiğiniz yerdeki şelaleleri de eklemenizi tavsiye ediyoruz. 🙂 En yüksek şelaleden en güçlü şelaleye kadar dünyanın en güzel 10 şelalesi listesi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Dünyanın En Güzel 10 Şelalesi

  • Angel Şelalesi

Angel Falls’un en büyük şelalelerden biri olmasının özel nedeni, dünyanın en yüksek şelalesi olması. 979 metrelik bir yükseklikten düşen, adını ABD’den Jimmy Angel’dan alıyor. Şelale 52 metre yüksekliğe sahip Niagara Şelalelerinden 15 kat daha yüksek. Evet, bu dünyanın en yüksek şelalesi ve görülmesi gereken bir manzara. 🙂

Adres: Auyán-tepui, Canaima Ulusal Parkı, Bolívar Eyaleti, Venezuela
Boyu: 979 m

  • Victoria Şelalesi

Victoria Şelalesi, Dünyanın Yedi Doğal Harikası’ndan biri ve bir doğa aşığı için ziyaret edilecek en güzel yerler arasında bulunuyor. Aynı zamanda, Victoria Şelalesi ziyaretçilerin yüzebileceği büyük bir doğal havuza da sahip.

Adres: Mosi-o-tunya Yolu, Livingstone, Zambiya
Yükseklik: 108 m

  • Niagara Şelalesi

Kuşkusuz, dünyanın en güzel 10 şelalesi arasında bulunan Niagara Şelalesi, ABD ve Kanada sınırında bulunan üç şelaleden oluşuyor. Kombine olarak, bu şelaleler tüm Kuzey Amerika’da en yüksek akış hızına sahip ve 50 metreden fazla bir düşüşe sahip. Oldukça ünlü olan bu şelale hem ABD hem de Kanada’nın en önemli cazibe merkezlerinden biri konumunda ve aynı zamanda zengin bir hidroelektrik güç kaynağı.

Adres: Niagara Falls, NY 14303, Amerika Birleşik Devletleri
Yükseklik: 51 m

  • Yosemite Şelalesi

Eğer seyahat etmeyi ve dünyanın en’lerini görmeyi seven biriyseniz, Yosemite Şelalesi dünyanın en büyük şelalelerinden biri olduğu için kalbinizi çalabilir.

Adres: Yosemite Village, CA 95389, ABD
Boyu: 739 m

  • Iguazu Şelalesi

Iguazu Şelalesi, Iguazu nehrinin şelalesi olup Brezilya ve Arjantin sınırında yer alıyor. Şelaleler gerçekten hem büyüleyici güzellikte hem de ilginç doğal oluşumlar. Bu konu ile ilgilide birçok efsane var. Örneğin, 1541’de keşfedilen bir efsaneye göre, bir tanrının sevgilisi bir kanoya binmiş ve başka bir kızla evlenmek için kaçmaya çalışmış. Bunu fark eden tanrı ise nehri dilimleyerek şelaleleri yaratmış.

Adres: Misiones Eyaleti, Arjantin
Yükseklik: 82 m

Dünyanın En Muhteşem 10 Çölü için tıklayınız.

Dünyanın En Görkemli Şelaleleri

  • Gullfoss

İzlanda’da ziyaret edilecek en popüler yerlerden biri bu şelale. Turistler için popüler bir günlük gezi alanı olan ‘Altın Çember’ gezisinin bir parçası olan bu şelale, Avrupa’nın en güzel yerlerinden biri.

Adres: Güneybatı İzlanda
Yükseklik: 32 m

  • Kaieteur Şelalesi

Hem dünyanın en güzel 10 şelalesi hem de Amazon yağmur ormanlarında bulunan Kaieteur Şelalesi, üzerinden akan suyun hacmini karşılaştırdığımızda dünyanın en büyük tek damla şelalesi. Yüksekliği ve hacmini karşılaştırırken Niagara Şelalesinden yaklaşık beş kat daha yüksek ve Victoria Şelalesinden neredeyse iki kat daha yüksek. Bu durumda da onu dünyanın en güçlü ve görkemli şelalelerinden biri haline getiriyor.

Adres: Guyana
Yükseklik: 226 m

  • Tugela Şelalesi

Tugela Şelalesi, dünyanın ikinci en yüksek şelalesi olma özelliğine sahip. Yaklaşık  3110 fit gibi şaşırtıcı bir yükseklikte. Boyunun yanı sıra, Afrika’daki bu en yüksek şelaleye yalnızca 12 kilometrelik bir yürüyüş yolu ile ulaşılabiliyor.

Adres: Kraliyet Natal Ulusal Parkı, Giants Castle Game Reserve, Güney Afrika
Yükseklik: 948 m

  • Kunchikal Şelalesi

Dünyanın en güzel 10 şelalesi listesinde bulunan Kunchikal Şelalesi, Hindistan’ın en yüksek şelalesi. Sular 455 metrelik bir yükseklikten aşağıya doğru düşer. Hindistan’daki tek kalıcı yağmur ormanı araştırma istasyonuna sahiptir.

Adres: Nidagodu köyü, Masthikatte, Shimoga bölgesi, Karnataka
Yükseklik: 455 m

  • Bigar Cascade Şelalesi

Romanya’da korunan bir doğa rezervinde yer alan bu şelale, ayrıca dünyanın en güzel 10 şelalesinden biri. Bu şelaleyi benzersiz kılan nedenler suyun yayılma ve düşme şekli. 🙂

Adres: DN57B, Romanya
Yükseklik: 8 m

Dünyanın En Eski Yapıları için tıklayınız.

Yorum ekle