Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Antalya Doyran Göleti Gezisi: Akdeniz’de Yeni Bir Keşif Rotası

Antalya Doyran Göleti Gezisi: Akdeniz’de Yeni Bir Keşif Rotası

Yoğun iş temposundan ve şehir hayatından sıkılanlar için harika mekanlar keşfetmeye devam ediyoruz. Bu yazımızda, günübirlik ziyaretler ile karavanla ve çadırla konaklama için tercih edilebilen bir yer Doyran Göleti ’nden bahsedeceğiz. Kendisine has yeşili ile huzurlu bir yaşam alanı sunan gölet, anı defterinize ekleyeceğiniz harika bir tercih olacak. Antalya Doyran Göleti Konyaaltı ilçesinde şehre çok yakın bir mesafede. ‘Doyran Göleti nerede?, Doyran göletine nasıl gidilir?’ diye merak edenlere bir gezi rehberi hazırladık. Hazırsanız başlayalım…  

Doyran Göleti Nerede? 

Öncelikle şunu belirtelim ki, bu güzide gölet Türkiye’nin enfes turizm şehri Antalya’da. Konyaaltı ilçesine bağlı Akdamlar Mahallesi yer alan gölete şehir merkezinden mesafe 28 kilometredir. Çakırlar bölgesindeki sabah yapacağınız enfes bir kahvaltı sonrası buraya yürüyüşe çıkmak öne çıkan aktiviteler arasında. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan gölet, Saklıkent Kayak Merkezi yolu üzerindedir. Ana yoldan yaklaşık 300 metre kadar içeride kalan göletin, yoldan geçerken görünmediğini belirtelim. Bu enfes mekanı kitap okumak, kamp yapmak, hamak veya salıncak kurup ailesi ile keyifli vakit geçirmek isteyenler sıklıkla tercih ediyor.  

Doyran Göleti ’ne Nasıl Gidilir?  

‘Doyran Göleti nerede?’ sorusuna cevap verdik. Peki ama ‘Doyran Göleti’ne nasıl gidilir?’ dediğinizi duyar gibiyim. Şimdi bu öve öve bitiremediğimiz mekana ulaşımı detayları ile anlatalım. Şunu belirtelim ki, Doyran Göleti’ ne ulaşım çok kolay. Konyaaltın’dan araç ile sadece 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Akdamlar Mahallesi‘ne bağlı, Saklıkent karayolunda ilerlerken Duraliler Mahallesi sapağına dönerek, Bahtılı Mahallesi’ni geçtikten sonra Akdamlar Mahallesi‘ne geliyorsunuz. Burada Doyran Göleti’ne varıyorsunuz. Şimdiden iyi eğlenceler…  

Salda Gölü hakkındaki yazımız için tıklayın.

Doyran Göleti Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Doyran Göleti’nin en güzel yanı kalabalık bir tatil mekanı olmamasıdır. Burada, huzurlu bir şekilde ailenizle vakit geçirebilir, eğlenceli bir güne imza atabilirsiniz. Doyran Göleti, turkuaz renkli buz gibi suyu, yeşilliklerle kaplı dağları, oksijeni bol havası ve harika manzarası ile görülmeye değer doğa harikasıdır. Tamamen ormanla kaplı bu gölette balık bile tutabilirsiniz. Yürüyüş yapmak için harika bir mekan olan bu göletin girişinde, çok az akan küçük bir şelale var.  

Doyran Göleti’nde kamp yapacaksanız, çok yakındaki çeşmeyi kullanabilirsiniz. Şehrin gürültüsünden kurtulup kafa dinlemek için harika bir mekan sizi karşılıyor. Göl kenarında kamp yapılabilir, mangal yakabilirsiniz. Ateş yakmak için odun problemi yaşamayacağınız bu mekandan ayrılırken çöplerinizi etrafta bırakmamanızı tavsiye ederiz.  

Doyran Göleti Aktiviteleri 

Doyran Göleti neler yapılabilir? diye soranları harika seçenekler bekliyor. Burası piknik yapılabilen onlarca mesire alanları ile kaplıdır. Tepelerin arasında kalmış bu küçük yerde, temiz hava bol oksijen depolayanları bulabilirsiniz. Şehre olan yakınlığı ile özellikle yaz aylarında karavanla kamp yapanlar için de uğrak yeri olarak biliniyor. 

Gölet etrafında bir yerleşim bölgesi bulunmuyor. Herhangi bir ihtiyaca yönelik tesis de bulunmuyor. Bu sebeple buraya gelen ziyaretçiler tüm ihtiyaçlarını karşılayarak gelmek zorunda kalıyor. Birkaç kilometre aşağıda kalan Çakırlar bölgesinden tüm ihtiyaçlarınız karşılayabilirsiniz.   

Doyran Göleti’nde Balık Tutabilirsiniz 

Sakinliği ve huzuru ile kamp için yerli turistlerin uğrak mekan olan Doyran Göleti’ne kısmen araçla girmek de mümkün. Araçla gidilmeyen yerlerden sonra da yaya devam edebilirsiniz. Bunun yanında göletin en çok ziyaretçileri balıkçılar oluyor. Haftanın stresini balık tutarak da atmanız seçenekler arasında. Çok fazla balık tutulduğu söylenemez ama hobi amaçlı bir aktivite olarak yapabilirsiniz.  

Doyran Göleti ’nde Bisiklet Turu ve Trekking Yapabilirsiniz 

Doyran Göleti’nde balık tutma dışında, bisiklet turu ve trekking de yapabilirsiniz. Gölet etrafında bu amaç doğrultusunda işaretler yer alıyor.  

Doyran Göleti Kamp Alanı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler  

  • Ağaçlık alan olduğu için gölge alan aramanıza gerek yok 
  • İçme suyu yok, yanınızda mutlaka su alın 
  • Gölete girmek ve yüzme yasaktır 
  • Toplu taşıma ile ulaşım var 
  • Araç park yeri sorunu yok 
  • Market ve restoran yok 
  • Elektrik ve internet yok   
  • Kamp alanı ücretsizdir 
  • Tuvalet ve duş yok 
  • Ailelere uygundur

Antalya’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

1 yorum