Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Dokuzdeğirmen’de nerede kalınır? / Dokuzdeğirmen gezi rehberi

Dokuzdeğirmen’de nerede kalınır? / Dokuzdeğirmen gezi rehberi

Dokuzdeğirmen son dönemlerde İstanbul’a yakın aktivite merkezleri arasında en gözde olanlar arasında. Şimdi ise bu güzel kaçamak rotasında nerede kalınır sorusunun cevabında…

Bir önceki yazımızda Dokuzdeğirmen Köyü’nde yapılabilecek aktivitelerden bahsetmiştik. Bu yazımızda gezebileceğiniz ve konaklayabileceğiniz yerlerin yanında birde ulaşımdan bahsedeceğiz. Yolcu360‘tan bir araç kiralayarak yola çıkmanızı önemle tavsiye ediyoruz. İstanbul araç kiralamafiyatlarına bakmadan yollara düşmeyin sakın!

Gezebileceğiniz yerlerde ise en güzel tavsiyemiz Düzce Cumayeri’nde saklı bir cennet olan Harmankaya Şelalesi… Ulaşımı öyle kolay değil. Bir yere kadar düz asfalt yoldan gidebiliyorken devamında bu imkansız ☺. Baya engebeli, hatta bir yerde survivor yarışmasındaymışçasına merdivenli bir yoldan tırmanırken buluyorsunuz kendinizi ☺. Biz Elit Fukara olarak öyle düz şeyleri pek sevmeyiz. Tırmanmalı, zıplamalı olsun, bizim olsun modunda olduğumuz için yürüyüş parkurunu çok sevdik. Sizde bizim gibi düz yolları değil de aksiyonlu yolları seviyorsanız bu yürüyüş tam size göre olacak ☺.

Yaklaşık 15 dakika doğa içinde bol oksijenli bir yürüyüşten sonra şelaleye varıyorsunuz. Ama unutmayın şelaleye varana kadar geçtiğiniz her yer size ayrı mükemmel manzaralar sunacak. Biz gittiğimizde şelaleden akan su çok cılızdı. Yaz aylarına ne kadar yakınsanız, su o kadar azalmakta malum ☺. 40-45 metre yükseklikten akan bu şelalenin suları bir süre sonra Melen Çayı ile birleşiyor.

“Bu güzellikleri bu kadar anlattın, bu kadar gösterdin de, bize kalacak yer tavsiyesi vermeyecek misin Elit Fukaracığım?” diyenler için yazıyı okumaya devam etmelerini öneriyoruz ☺. Burada konaklamak için çok fazla bir seçeneğiniz yok. Ama elinizdeki seçeneklerde yine sizi mutlu edecek cinsten…

Dokuzdeğirmen’de nerede kalınır?

TAHURA PARK

Burada ilk tercihimiz her zaman Tahura Park… Sahibi Emre, eşi ve çocuğuyla buraya yerleşmiş, kendilerine ait bir bungalov yapmış, müthiş keyifli insanlar.

Sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri Melen Çayı manzarasında ve her şey organik her şey dönmek istemeyeceğiniz kadar lezzetli… Akşam isterseniz kendiniz bir şeyler götürüp mangal yaparken ateş başında keyifli vakit geçirebilir, isterseniz orada bir şeyler yiyebilirsiniz.

Tahura Park’ta konaklamak için üç ayrı seçenek var. Birincisi “ağaç evler’’. Çatısının yarısı ve duvarı camdan yapılmış, şahane evler. Yağmur ve kar tepenize yağarken, güneş yüzünüze doğuyor. Bu odanın en keyifli anlarından biri ise siz doğayı seyrederken tatlı bir sincap seyrinize ortak olabilir ☺.

İkinci seçenek sekiz odalı, 100 yıllık bir Karadeniz evi. Gerçek bir köy evinde hiç kalmadım diyenler için mükemmel bir fırsat…

Üçüncü seçenek ise çadır. Siz sadece çadırınızı alın ve gelin, doğa içinde istediğiniz yere kurulun…

Dokuzdeğirmen Köyü’nde aktivitelerin bitmediğini bir önceki yazımızda yazmıştık. Tahura Park ise size kendi alanı içerisinde yine çok güzel aktiviteler sunuyor. Yoga yapmayı sevenler için çok güzel bir yoga alanı mevcut. Sakin aktiviteleri sevenler içinse diğer sundukları alternatif balık tutmak… Oradan temin edebileceğiniz oltayla balık tutabilirsiniz ☺.

Tahura Park’tan ayrılmak istemeyeceğinizi biliyoruz ama size güzel bir tavsiyemiz var… Evinize dönerken buradan muhakkak sucuk alın. Biz utanmasak tüm valizi sucuklarla doldurabilirdik . O kadar lezzetli…

NEHİR EVİ

Düzce Cumayeri’nin Esentepe Köyü’ne bağlı olan Nehir Evi ise diğer bir seçenek… Biz daha önce hiç gitmedik ama başka alternatifim de olsun diyenler buraya da bakabilirler.

Yorum ekle