Yolcu360 Blog
destek-karti-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Deprem Destek Kartı Nedir Nasıl Alınır?

Deprem Destek Kartı Nedir Nasıl Alınır?

Deprem felaketinden etkilenen vatandaşlara maddi yardımda bulunmanın birçok yolu mevcut. Onlardan biri de deprem destek kartı satın alarak onlara bağışta bulunmak. Peki deprem destek kartı nedir? Destek kartı nasıl alınır?

Deprem Destek Kartı Nedir? 

destek-karti-2

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilimizde büyük bir yıkım yaratan deprem felaketinin yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber olmuş durumdayız. Depremden etkilenen afetzedelerine bir nebze de olsa yardımcı olmak için hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Peki depremzedeler için neler yapılabilir? Bildiğiniz üzere teknolojik alt yapının da gelişmesi ile birlikte artık uzaklar yakın oluyor. “Asrın Felaketi” olarak adlandırdığımız Kahramanmaraş depreminde bölgeye para bağışında bulunmak isteyenler için AFAD, Türk Kızılay, AKUT, Ahbap, HAYTAP, UNICEF gibi yardım kuruluşları başta olmak üzere dijital deprem destek kartları hazırlanmıştır.

Deprem Destek Kartı Nasıl Alınır?

Yaşamış olduğumuz deprem felaketinin ardından hemen hemen tüm alışveriş siteleri deprem destek kartı uygulamasını başlattı. Deprem destek kartı nasıl alınır size bahsedelim. Öncelikle tercih ettiğiniz alışveriş uygulaması üzerinden deprem destek kartı talebi oluşturmalısınız. Satın aldığınız her deprem destek kartının satışından elde edilen gelirlerin tamamı ilgili sivil toplum kuruluşlarına aktarılıyor. Siz de deprem bölgesindeki afetzedelere para bağışı yaparak destek olmak isterseniz aşağıdaki destek kartlarından dilediğinizi seçerek bağışınızı tamamlayabilirsiniz.

Deprem Dijital Destek Kartları

destek-karti-3

Başta AFAD, Kızılay, HAYTAP, UNICEF, AHBAP, AKUT olmak üzere pek çok kuruluştan deprem destek kartları satın alarak, bağış yapabilirsiniz. Kartların satın alındığı kuruluşlara nakdi olarak destek sağlanmaktadır. İlgili kuruluşların bünyesinde toplanan bağışlar ile depremin etkili olduğu on ilimizde bulunan ve depremden en ağır şekilde etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları ile barınma ve ısınma sorunlarının giderilmesi sağlanmaktadır. İlgili dernek ve kuruluşlara bağış yapmak için mutlaka bu kuruluş ve derneklerin resmi internet siteleri tercih edilmelidir. Resmi internet sitesinde yer alan deprem destek kartı seçenekleri aracılığı ile yapılan yardımlar, güvenli bir şekilde ilgili mercilere aktarılmaktadır. Farklı platformlar üzerinden herhangi bir derneğe yardımda bulunmadan önce tercih edilen platformun güvenilirliğinin ve bilinirliliğinin araştırılması gerekmektedir. Buna göre bazı kuruluşlara ait destek kartları:

  • AFAD Destek Kartı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep gibi illerimiz başta olmak üzere 11 ilimizde hissedilen şiddetli depremleri AFAD aracılığı ile deprem bölgelerindeki afetzedelere ulaştırmayı hedefliyorlar. Buna göre teyit edilmiş anlık beslenme, giyim, ısınma, barınma malzemeleri ihtiyaçlarına ve bölgede ilerleyen zamanlarda doğabilecek her türlü ihtiyaca cevap verebilmek için tüm ülke birlik içindedir. Eğer siz de depremzedelere bir nebze olsun katkıda bulunmak isterseniz AFAD Deprem Destek Kartı satın alarak, yardım elinizi uzatabilirsiniz. Dijital Deprem Destek Kartı dijital bir ürün olup, fiziki kart gönderimi yapılmaz.Sizler bu kartları satın alırken bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. 50 TL, 100 TL, 250 TL, 500 TL ve 1.000 TL olan deprem destek kartlarını satın alabilirsiniz.

  • HAYTAP Destek Kartı

Deprem bölgesinde elbette sadece insanlar yok. Enkaz altında günlerce kalan, korku içinde yardım bekleyen küçük dostlarımız da var. Kimisi kaybolmuş kimisi de depremde çok sevdikleri ailelerini kaybetmiş. Çaresiz bu canlara destek olmak için HAYTAP deprem destek kartı satın alabilirsiniz. Dijital olarak satılan destek kartı Haytap Gönüllüleri için gerekli olan malzeme ve lojistik ihtiyaçların karşılanması için kullanılmaktadır. Satın almış olduğunuz bu ürün dijital bir üründür. Fiziki olarak bölgeye gönderilmeyecektir. Deprem destek kartı satışlarından elde edilen gelirin tamamı ilgili sivil toplum kuruluşuna aktarılmaktadır ve bu satışlardan komisyon alınmamaktadır. 50 TL, 100 TL, 250 TL, 500 TL ve 1.000 TL olmak üzere HAYTAP dijital deprem destek kartları satışa sunulmuştur. Kendi bütçenize en uygun olan destek kartını seçerek, depremden etkilenen küçük canlara bir kap su, bir kap mama yardımında bulunabilirsiniz.

  • AHBAP Destek Kartı

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen, başta Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Adıyaman illerimiz  olmak üzere 11 ilimizi derinden etkileyen Asrın Felaketi’ne AHBAP derneği aracılığı ile destek verebilirsiniz. Deprem bölgelerindeki depremzedelere fayda sağlayabilmek adına oluşturulmuş anlık beslenme, giyim, ısınma, barınma malzemeleri ihtiyaçlarına ve bölgede ilerleyen zamanlarda doğabilecek her türlü ihtiyaca yönelik çalışmalarını devam ettirmektedir. Eğer siz de bu çabaya katkıda bulunmak ister; “Çorbada benim de tuzum olsun.” isterseniz AHBAP Dijital Destek Kartı satın alabilirsiniz. Bu sayede afetzedelerimize yardım eli uzatabilirsiniz. Dijital Destek Kartı isminden de anlayacağımız üzere dijital bir üründür, Fiziki kart gönderimi yapılamaz. Dijital deprem destek kartı satışlarından elde edilen gelirin tamamı AHBAP sivil toplum kuruluşuna aktarılmaktadır ve hiçbir şekilde bu satıştan komisyon alınmamaktadır. 50 TL, 100 TL, 250 TL, 500 TL ve 1.000 TL’lik meblağlar ile gönlünüzden kopan yardımı yapabilirsiniz. Satın aldığınız her deprem destek kartı, depremzedelerimize sıcak bir çorba ya da başlarını sokacakları bir çadır olarak geri dönecektir. 

Deprem Bölgesi’nde Adrese Teslim Yardım

İyi İnsanlar Platformu, Hatay bölgesinde; Antakya, Arsuz, İskenderun, Kırıkhan, Samandağ, Belen ve köylerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine çadır, uyku tulumu, battaniye götürüyor. Saha ekipleriyle çadır, uyku tulumu, battaniye, ilaç, temel gıda ve hijyen malzemelerini ihtiyaç sahiplerine birinci elden, adreslerine teslim ediyor. Detaylı bilgi için iyiinsanlar.org sitesini ziyaret edebilir ya da İyiinsanlar sosyal medya hesaplarına mesaj atabilirsiniz.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Yorum ekle