Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Deniz ve Okyanusta Geçen Macera Dolu Film Önerileri

Deniz ve Okyanusta Geçen Macera Dolu Film Önerileri

Konusu deniz olan filmler hangileri? Deniz konulu filmler neler? Deniz ve okyanusta geçen macera dolu filmler hangileri? Uçsuz bucaksız denizlerde yaşanan hikayelerin filmlerini oyuncu Ziya Çiçek paylaşıyor. İyi seyirler!

Deniz Ve Okyanusta Geçen Macera Dolu Film Önerileri

Yaz ayı gittikçe kendini hissettiriyor. Sıcaklık artış gösterdikçe herkes kendini denize bırakmak istiyor ama malum sebeplerden dolayı bir çoğumuz deniz yüzü göremiyoruz. O zaman neden dürtülerimizi biraz sakinleştirmek için konusu deniz olan filmlerden bahsetmeyelim ki? Bazılarımız belki filmleri izledikten sonra daha çok özleyecek ama güzel haberi verelim, güzel günler çok yakın 😊 Şimdi sizleri konusu deniz olan filmlerimizle baş başa bırakıyoruz. 

DAS BOOT / DENİZALTI 

  • DAS BOOT FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Senaryo: Wolfgang Petersen, Lothar-Günther Buchheim

Yapım Yılı: 1981 Almanya

Türü: Savaş, Drama

Başroller: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann, Hubertus Bengsch ve Martin Semmelrogge.

Ek Bilgi: 55. Akademi Ödülleri’nde 6 dalda aday olarak Alman filmleri arasında en çok adaylık alan film olma özelliğini taşımaktadır. 

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0082096/

  • DAS BOOT FİLMİNİN KONUSU

Konusu deniz olan filmlerde ilk durağımız 1981 yılı yapımı olan ‘Das Boot’ (Denizaltı) filmi ile başlıyoruz. İkinci Dünya savaşı sırasında özel göreve çıkan U-96 tipi Alman denizaltısı, İngiliz savunmasını yok etmek için yola çıkar. Hedefe yaklaştığı sırada beklenmedik bir İngiliz atağı ile köşeye sıkışır. Bu zor durum ortasında mürettebat kendilerini, savaş ve varlık kavramını sorgularken bulurlar. 

Çocuk Filmleri yazısı için tıklayınız.

LIFE OF PI / Pİ’NİN YAŞAMI 

  • Pİ’NİN YAŞAMI FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Ang Lee

Senaryo: David Magee

Başroller: Suraj Sharman, İrrfan Khan, Tabu, Adil Hussain ve Gerard Depardieu,

Yapım Yılı: 2012 ABD

Türü: Aksiyon,Macera

Ek Bilgi: Yann Martel’in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. 11 Akademi Ödüllerine aday gösterilen film, ‘En İyi Yönetmen’ olmak üzere toplamda 4 Oscar almıştır

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0454876/

  • Pİ’NİN YAŞAMI FİLMİNİN KONUSU

Hindistan’dan ayrılıp beraberinde hayvanat bahçesindeki bütün hayvanlarıyla Kanada’ya göç eden Pi ve ailesini taşıyan yük gemisi fırtınaya yakalanır ve batar. Ailesi kaza sonrası yaşamlarını kaybeder. Pi, kurtuluşu imkânsız olan okyanusta ufak bir sandal ve yanındaki hayvanlarla beraber hayatta kalma mücadelesi verir. Zekâsı ve Zooloji bilgisi ile besin zincirine kurban gitmez ama Richard Parker adındaki Bengal Kaplanı ile başbaşa kalmıştır.

Lion Filmi Konusu Nedir yazısı için tıklayınız.

LE GRAND BLEU / DERİNLİK SARHOŞLUĞU (1988)
  • DERİNLİK SARHOŞLUĞU FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Luc Besson

Senaryo: Luc Besson

Başroller: Rosanna Arquette, Jean-Marc Barr, Jean Reno, Paul Shenar, Sergio Castellitto, Marc Duret ve Griffin Dunne.

Yapım Yılı: 1988 Fransa, ABD, İtalya

Türü: Drama

Ek Bilgi: Jasques Mayol ve Enzo Maiorca’nın biyografilerine dayanan ‘Fiktif’ (Uydurma) bir hikayedir. 

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0095250/

  • DERİNLİK SARHOŞLUĞU FİLMİNİN KONUSU

Çocukluktan beri birbirlerini tanıyan Jacques Mayol ve Enzo Molinari, okyanus ve dalış tutkusuna sahip rekabet içerisindeki iki genç adamdır. Sicilya’da yaşayan Enzo, 6 yıldır serbest dalış rekorunu elinde bulundurmaktadır. Peru Adaları’nda yaşayan Jasques’e haber göndererek kendisiyle yarışmak istediğini söyler. Sicilya’ya gelip arkadaşı Enzo’yu yener ve ikili arasında hayatlarını tehlikeye atacak kadar büyük bir rekabet başlar. Jasques’in sevgilisi Johana bu savaşı sonlandırmak için elinden geleni yapacak. 

MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD / DÜNYANIN UZAK UCU
  • DÜNYANIN UZAK UCU FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Peter Weir

Senaryo: Peter Weir, John Collee

Başroller: Russell Crowe, Paul Bettany, Billy Boyd, James D’Arcy ve Edward Woodall.

Yapım Yılı: 2003 ABD

Türü: Aksiyon,Dram,Macera

Ek Bilgi: Patrick O’Brian’ın hikayelerinden uyarlanmıştır. 2004 yılındaki Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ve ‘En İyi Müzik’ Oscar’larını almıştır.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0311113/

  • DÜNYANIN UZAK UCU FİLMİNİN KONUSU

Napolyon kumandanlığındaki savaşlar sonucu, Napolyon’un Dünyanın hakimiyetini ele geçireceği korkusu en çok İngiltere’de hissedilmektedir. İngilizler, Brezilya sahillerinde Napolyon adına savaşan Yüzbaşı Aubrey’in gemisini yok etmesi için, Fransız savaş gemisi Acheron’u görevlendirirler. Iki taraf karşılaştıklarında Acheron büyük hasar alır ama batmaktan son anda kurtulur. Yüzbaşı Aubrey ise Fransız gemisini takip etmekte kararlıdır.

En İyi Bilim Kurgu Filmleri için tıklayınız.

THE LIFE AQUATİC WİTH STEVE ZİSSOU / STEVE ZISSOU İLE SUDA YAŞAM
  • STEVE ZISSOU İLE SUDA YAŞAM FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Wes Anderson

Senaryo: Wes Anderson, Noah Baumbach

Başroller: Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Michael Gambon ve  Bud Cort.

Yapım Yılı: 2004 ABD

Türü: Fantastik, Komedi, Macera

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0362270/

  • STEVE ZISSOU İLE SUDA YAŞAM FİLMİNİN KONUSU

Steve Zissou, belgeseller yapmak için Dünyayı dolaşan dalgıçtır. En iyi dostu ve iş arkadaşı bir köpekbalığı saldırısı sonucu ölmesi sonucu gözden düşmeye başlar. Bunun üstüne yardımcı pilot olduğunu söyleyen gencin, Steve’in uzun yıllardır kayıp olan oğlu olduğunu iddia eder. Steve ise ailesini tekrar toplayarak arkadaşını öldüren köpekbalığını bulmak ve yok olan şöhretini tekrar ayağa kaldırmak için yola çıkar.

Yorum ekle