Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Zwinger Sarayı Nerede? | Ünlü Bir Barok Başyapıtı

Zwinger Sarayı Nerede? | Ünlü Bir Barok Başyapıtı

Barok mimarisi ile yapılmış, içinde gerçek bir sanat hazinesi taşıyan Zwinger Sarayı ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak ünlü bir barok başyapıtı olan Zwinger Sarayı’na gitmeye ne dersiniz?

Zwinger Sarayı

Elbe’nin Floransa’sı olarak gösterilen Dresden Almanya’nın en ihtişamlı şehirleri arasında yer alıyor. Her ne kadar Almanya denince akla ilk olarak Berlin, Münih, Frankfurt gibi şehirler gelse de Dresden göz ardı edilemeyecek güzellikler barındıran özel bir şehir. İkinci Dünya Savaşı’nda neredeyse yerle bir olan Dresden kısa sürede yaralarını sarıp savaşın izlerini yok etmeyi başarmış. Her köşe başında birbirinden görkemli tarihi yapının yer aldığı Dresden kültür&sanat yönünden de hayli zengin. Şehirde ziyaret edebileceğiniz çok sayıda müze bulunuyor. İçlerinden en etkileyici olansa hiç şüphesiz Zwinger Sarayı.

18. yüzyıldan günümüze miras kalan Zwinger Sarayı dünyaca ünlü barok mimarisi ile görülmeye değer yapılardan biri. 1709 tarihinde Güçlü August döneminde inşa edilen Zwinger Sarayı’nı gezmek için mutlaka yarım gününüzü ayırmanızı tavsiye ederim. Eğer sanata düşkünseniz buradan kolay kolay ayrılmak istemeyeceğinize emin olabilirsiniz J Oldukça geniş bir alana sahip olan Zwinger Sarayı birbirine bağlı beş köşkten oluşuyor. İçeride ise eşsiz eserlerin sergilendiği müzeler sizi bekliyor.

Kraliyet ailesinin sanat koleksiyonlarını yakından incelemek isterseniz ilk olarak “Gemaldegalerie Alte Mesiter” müzesinden gezinize başlayabilirsiniz. Rembrandt, Raphael, Veronese, Jan van Eyck gibi değerli sanatçıların eserlerini bulabileceğiniz müzenin en çarpıcı eseri ise Sistine Madonna. İtalyan Rönesansı’nın önde gelen sanatçılarından biri olan Raphael’in ölmeden önce yapmış olduğu son yağlı boya eseri olması ile de ayrı bir önem taşıyor.

Dresden‘de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler yazısı için tıklayınız.

Zwinger Sarayı Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Çekya sınırına yakın Elbe Nehri üzerinde bir vadide yer alab Dresden; Almanya’nın başkenti Berlin’e 193, Leipzig’e 115, Prag’a 147km uzaklıkta yer alıyor. Dilerseniz yolcu360 online araç kiralama hizmetini kullanarak Berlin araç kiralama yaparak ulaşabilirsiniz ya da Leipzig araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilir, konforlu bir şekilde bu eşsiz yapıya ulaşabilirsiniz.

Dünyadaki en ünlü porselen koleksiyonlarının sergilendiği “Porzellansammlung” müzesinde ise sadece Dresden’in değil Uzak Doğu’nun da nadir porselen eserlerini görme şansı bulabilirsiniz. Ortaçağ ve Rönesans döneminin savaş silahlarının sergilendiği Rüstkammer de ziyaret edebileceğiniz müzelerden biri. Sanat eserlerine doyduktan sonra sarayın devasa avlusunda keyifli bir yürüyüşe çıkabilir, birbirinden güzel çeşme ve havuzları fotoğraflayabilirsiniz.

Avluyu gezmek ücretsiz. Zwinger Sarayı’nın müzelerini ise kişi başı 14 euro giriş ücreti ödeyerek gezebilirsiniz. Tek bir biletle tüm müzeleri aynı gün içerisinde gezmeniz mümkün. Müzeler Pazartesi günleri kapalı olup diğer günler 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 17 yaşın
altındaki çocukların müzeleri ücretsiz gezebileceğini hatırlatmak isterim.

Dresden’de Ne Yenir yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle