Yolcu360 Blog

Dacia Yeni Logo İncelemesi

Yeni nesil Dacia, otomobil dünyasına hızlı bir giriş yapıyor. Yeni logosu ve yeni donanımları ile oldukça iddialı olan markayı sizin için inceledik. Bir logodan beklediğinizin çok daha fazlasını sizlerle buluşturuyor. İşte yeni Dacia logo incelemesi.

Yeni Nesil Dacia

Volkswagen, Opel, BMW gibi Dacia da yeni logo seçimi ile yeni bir dünyaya kapı aralıyor. Dijitalleşerek kimliklerini yenilediklerini duyuran firma, Yeni nesil Dacia’nın haberini veriyor. 

  • Yeni logonun yeni bir stratejiyi doğurduğunu söyleniyor. Tasarlanan logo da yenilikler esas alınmış. Markanın özünü vurgulamak isteyen tasarımcılar, yeni görselin bakış açıları değiştireceğine de inanıyor. 
  • Logo ve amblem şeklinde ikiye ayrılan bu görsellik, yeni renk seçimi ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Uygun fiyat, orijinallik, sağlamlık ve sadeliği hedefleyen firma logo üzerinden hedef kitleye ulaşmak istiyor. 
  • Birbirlerine ters duran “D” ve “C” harflerinin şekli değiştiriliyor. Böylece yeni nesil Dacia’nın zekası ön plana çıkıyor. Görselliğin merkezinde her ne kadar logo yer alsa da arkasında yatan anlam oldukça derin. Sağlamlık ve dengenin ayrılmaz bir bütün olduğunu hepimize gösteriyor. 
  • Bunun yanı sıra “D” ve “C” harfleri arasında bulunan bağ, zincirin halkaları gibi sağlamlık ve orijinalliği adeta bir araya getiriyor.
  • Logonun geometrik çizgilere sahip olması yeni döneme hazırlıklı olmamızın en önemli habercisi. Sürekli hareket eden harf dizgesine sahip olan bu geometrik görünüm canlılığı temsil ediyor.  

Rengini Doğadan Alan Yeni Dacia Logosu

Yeni nesil Dacia logo tasarımında doğanın canlılığını, hareketliliğini ve yaşamı kendine örnek alıyor. Haki yeşil rengini tercih ederek doğanın kalbine sahip oluyor. Böylece müşterilerine doğa dostu olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. 

dacia-yeni-logo-4.jpg

Bunun yanı sıra yardımcı renkler de bizlere çok şey anlatıyor. 

  • Daha yoğun toprak rengi, koyu haki, derin terakota ve kum renginin yanı sıra 
  • Parlak turuncu ve koyu yeşil versiyonları ile yeniliklere açık olduğunu bizlere gösteriyor. 

Aslına bakarsanız markanın temel amacı özgürlük, güç ve saflığa ulaşmak. Tıpkı insanın özüne dönme ihtiyacı gibi araçlarının ihtiyaçlarını vurguluyorlar. Bizim için özgürlük ne kadar önemli ise araçların da doğada bağımsız hareket edebilmesine değer veriyorlar. 

Dacia Yeni Logo Geçiş Süreci

Marka yeni logosunu aylar öncesinde yayınlamaya başlamıştı. Hatta Haziran 2021 itibari ile reklamlar, teaserlar ve broşürler sosyal medyada konuşulmaya başlandı. Nitekim Dacia’nın web sitesi yeni logo uygulamasına geçeli epey olmuştu. 

Peki araçlar yeni nesil Dacia logosunu kullanmaya ne zaman başlıyor? Ekim 2022’de kullanıcıları ile buluşturmayı planlıyor. Hatta logo tanıtımı için Paris Otomobil Fuarı düşünülüyor. 

Dacia’da Yeni Bir Dönem Başlıyor

Eski dönem Dacia logoları şişe açacağını andırıyordu. Şimdi yepyeni bir dönem başlıyor. “D” ve “C” harflerinin oluşturduğu yeni logo araçların 16 Haziran itibari ile siparişleri alınmaya başlıyor. İlk teslimat tarihi olarak ise 2022 yılının sonları işaret ediliyor. 

Elbette yenilik sadece Dacia logosunda gerçekleşmiyor. Kabin içerisinde ve arka kısımda da revizyon dönemi başlıyor. Yeni amblem hem direksiyon üzerinde hem de arka kısımda yerini alıyor. Bunun yanı sıra “Dacia Link” adı verilen yeni logoyu jantların üzerinde de görebileceğiz. 

Dacia adeta kendi kabuğundan çıkıyor. Yeni logo tasarımı ile sınırlı kalmayan firma araçlarda yeni renk seçenekleri, gerçek alüminyum gibi yenilikler de vaad ediyor. Gerçek deri kullanımını da bitirmeyi planlayan üretici firma hız göstergelerinde de yeni bir dönem başlatıyor. Bundan sonra üretilen araçların tamamında 180 km/sa sınırlaması getirerek siz değerli sürücülerin hayatlarına da dokunuyor. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz? Kiralık Dacia Araçlar ve Farklı Binlerce Model Yolcu360’ta!

Dünyanın 110 ülkesinde araç kiralayabileceğiniz araç kiralama platformu Yolcu360 ile, binlerce farklı model ve marka aracı karşılaştırarak, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Yorum ekle