Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > En İyi 8 CV Hazırlama Sitesi

En İyi 8 CV Hazırlama Sitesi

CV yani özgeçmiş, kişisel özelliklerinizi ve mesleki birikimlerinizi en etkileyici şekilde özetlemeniz gereken bir form gibi düşünülebilir. Sizin hakkınızda bilgi sahibi olmayan kişilere kendinizi en iyi şekilde tanıtmanız için bir fırsat. Eğitim durumunuz, başvurduğunuz pozisyona karşı yeterli olduğunuz noktalar gibi pek çok bilgi bu formda sizi temsil eder. Bu bilgiler belirli bir standartta olmalıdır. Bunun için CV hazırlama siteleri tarafından sunulan pek çok CV şablonu mevcut. Özellikle ücretsiz CV hazırlama siteleri çokça tercih ediliyor. Etkileyici CV örnekleri içermesi sebebiyle birçok ücretsiz özgeçmiş hazırlama şablonuna bu siteler aracılığıyla ulaşabilirsiniz. İşte en iyi 8 CV hazırlama sitesi.

En İyi CV Hazırlama Siteleri

CV içerdiği bilgiler kadar genel yapı itibarıyla da önemlidir. Profesyonel görünümlü, sade, anlaşılır ve etkileyici bir CV her zaman bir adım önde olmanızı sağlar. Hazırlık aşamasını daha da pratik hale getirmek için birçok farklı uygulama mevcut. Bu uygulamalar üzerinden hazırlanmış hazır taslaklar üzerinden bilgilerin doldurulmasıyla etkileyici bir CV hazırlamak mümkün. Bu siteler içerisinde ücretli ve ücretsiz alternatifler var. Temel taslaklara ulaşım genel olarak ücretsizken daha özel tasarımlara ulaşmak için belirli bir ücret ödemek gerekebiliyor. Siteleri ve özelliklerini yakından inceleyelim.

en-iyi-cv-hazirlama-sitesi.pngÜcretsiz CV hazırlamak dendiğinde akla ilk gelen sitelerden biri Resumonk. Sayısı zaman içinde değişebilsede 5’e yakın ücretsiz şablona ulaşmak mümkün. Bu şablonlara kayıt olmadan da erişim sağlanabiliyor. Site üzerinden oluşturulan şablonların kaydedilmesi de mümkün. Daha fazla bir kullanım içinse ücret karşılığı sitedeki tüm taslaklara ulaşabiliyorsunuz. 

Özellikle yalın ve etkileyici tasarımlara sahip olması en önemli özelliklerinden biri. Bunun yanı sıra sitenin kullanımı da oldukça pratik. Bu sayede kısa sürede etkileyici bir CV hazırlayabilirsiniz. İlk deneyim için değerlendirebileceğiniz alternatifler arasında.

en-iyi-cv-hazirlama-sitesi-1.jpgResume.com ücretsiz özgeçmiş hazırlamak konusunda oldukça iddialı bir platform. Tüm taslaklara ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. İstenilen bilgileri sisteme yükledikten sonra belirlenen taslak üzerine hazırlanan CV’yi farklı formatlarda bilgisayarınıza da indirebilirsiniz.

Özgeçmişinizi hazırlamaya başlamadan önce meslek gruplarına ayrılmış örnek CV’leri inceleyebilirsiniz. Bu örnekler meslek grubuna göre bilgilerin hangi ayrıntı ve sıralama ile oluşturulduğuna dair bir fikir edinmeniz için de önemli. Böylece çok daha kapsamlı ve özenli bir CV hazırlayabilirsiniz.

en-iyi-cv-hazırlama-sitesi-2Canva tasarım temelli hazırlıklar için sık kullanılan bir program. Bunun dışında CV için de çok farklı tasarımlara ulaşılmasını sağlıyor. Programın kendisi tasarım üzerine kurulduğu  için farklı görseller kullanılarak dikkat çekici CV tasarımlarına da yer verilmiş. Farklı meslek grupları için öne çıkacak tasarımlar üzerinden özgeçmiş hazırlamak ve bilgisayara istenilen formatta kaydetmek de mümkün.

Eğer taslaklardan herhangi biri size hitap etmediyse kendi tasarımınızı da yapabilirsiniz. Bunun için Canva tarafından sunulan özelliklerden yararlanarak size özel bir tasarıma sahip olabilirsiniz. Canva için sunulan en önemli özellik de Türkçe arayüze sahip olması. Bu sayede kullanım sırasında çok daha pratik bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Özellikle vereceğiniz ekstra bilgiler için oluşturulacak başlıklarda Türkçe olmasının sağladığı pratikliği hissedeceksiniz.

en-iyi-cv-hazırlama-sitesi-3Kullanım sırasında kolay ilerleyebileceğiniz başka bir site de Cake Resume. Sitede CV hazırlamaya başlamadan önce üye olarak hesap oluşturmanız gerekiyor. Sonrasında bu hesabınız üzerinden bir adet ücretsiz şablonu kullanma hakkına sahip oluyorsunuz. Değişken taslak üzerinden istediğiniz bir tanesini seçerek kendi bilgilerinizi doldurabiliyorsunuz.

Üyelik sonrası bilgilerinizi girmeniz için bir ekran sizi karşılıyor. Buraya girilen bilgiler program tarafından seçilen taslağa yerleştiriliyor. Bu sebeple bilgileri doğru ve eksiksiz girmeniz önemli. Sonrasında hazırlanan CV’yi bilgisayarınıza PDF formatında indirebiliyorsunuz. Her üyelik için bir adet ücretsiz indirme imkanı sağlanıyor.

en-iyi-cv-hazirlama-sitesi-4.pngÜcretli ve ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz Enhancv her iki alternatifi, için de yeterli desteği sağlıyor. Ücretsiz versiyonda sunulan taslaklar üzerinden kendinizi yansıtacak bir CV hazırlayabilirsiniz. Ücretli versiyonda ise çok çeşitli taslaklara erişim sağlayabilmeniz artı bir özellik oluyor.

Bu çeşitli taslaklar iş kollarına göre sınıflandırıldığı için ihtiyacınız doğrultusunda ulaşabilirsiniz. Böylece meslek dallarının özelinde hazırlanmış ön plana çıkacak bir CV’ye sahip olmuş olursunuz. Uygulamanın ücretli veya ücretsiz sürümünü kullanırken oluşturduğunuz belgeyi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

en-iyi-cv-hazirlama-sitesi-5.pngDiğer alternatiflere göre daha sade bir CV hazırlamak için başvurabileceğiniz bir site. Genellikle daha kısa sürede daha yalın tarzda CV hazırlamak gerektiğinde kullanabilirsiniz. Böylece işlerin çok daha pratik bir şekilde ilerlemesini de sağlamış olursunuz. Türkçe kullanım seçeneğiyle daha kolay kullanmanızı sağlar. Ücretsiz versiyonu kullanarak 3 tane şablona ulaşabilirsiniz.

 

en-iyi-cv-hazirlama-sitesi-6.pngCV Maker ile 36 adet CV şablonuna ulaşabilirsiniz. Bu şablonlar içerisinde başvuruda bulunacağınız pozisyon için en uygun olana karar vererek ilerleyebilirsiniz. Site üzerinde oluşturulacak üyelik ile farklı özgeçmişler hazırlayarak saklayabilirsiniz. Bu özellik farklı pozisyonlara başvuru yaparken değişiklik yapabilmeniz için oldukça faydalı.

Siteye giriş yaptığınızda bilgilerinizi doldurmanız gereken bir kısım sizi karşılıyor. İstenilen bilgileri ve varsa eklemek istediğiniz diğer ayrıntıları sisteme yükledikten sonra şablon seçmeniz gerekiyor. Seçtiğiniz şablon ile girdiğiniz bilgiler eşleşerek CV’niz hazır hale geliyor. Farklı şablonlardan değişik CV’ler edinebileceğiniz gibi farklı dillerde CV hazırlamanız da mümkün.

en-iyi-cv-hazırlama-sitesi-7Ücretsiz CV oluşturmak için kullanabileceğiniz bir başka alternatif de Wozber. Sistem üzerinde bulunan şablonlar arasında seçiminizi yaparak etkileyici bir CV oluşturmanız mümkün. Diğer sitelerde de bu işlemi yapabiliyorsunuz. Ancak Wozber’in güvenlik açısından diğerlerinden ayrıştığını söylemek gerek. CV hazırlamak için sisteme bazı bilgiler girmeniz gerekiyor. Wozber bu bilgileri kendi sistemine kaydetmiyor. Böylece kişisel verileriniz güvende oluyor.

 

Ön Yazı Nedir?

CV hazırlama sitelerinin çoğu size bir de ön yazı oluşturmak için seçenekler sunar. Öncelikle ön yazının ne olduğundan bahsedelim. CV hazırlarken verdiğiniz bilgiler her ne kadar açıklayıcı ve ayrıntılı olsa da bazı açıklamalar gerekebilir. Örneğin nereden mezun olduğunuzdan çok başvuruda bulunduğunuz pozisyon için motivasyonunuzu anlatan kendi cümleleriniz daha etkili olabilir. Bu sebeple ön yazı ile iletilen CV’ler genellikle daha ön plana çıkmanızı sağlar.

CV hazırlama sitelerinde aynı CV taslakları gibi ön yazı oluşturmak için şablonlar mevcuttur. Bazı siteler için sunulan örnekler üzerinden ilerleyebilirsiniz. Böylece özgeçmişinizi daha etkileyici hale getirmiş olursunuz.

CV Hazırlarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Genellikle CV hazırlama siteleri üzerinden çalışırken bilgilerinizi girdiğiniz bir bölümle karşılaşırsınız. Burada önemli olan bilgilerinizi eksiksiz ve doğru girmeniz. İş başvurularında sizinle ilgili merak edilebilecek tüm ayrıntıların da CV’de yer aldığından emin olmanız gerek. Bunun için örnek CV ve taslaklara erişebileceğiniz platformları seçmeniz çok daha faydalı olabilir. 

Eğer farklı pozisyonlarda başvurularda bulunacaksanız birden fazla CV’ye sahip olmanız gerekebilir. Sizin bilgileriniz elbette değişmeyecek ancak, farklı iş kolları için bilgilerinizi daha farklı iletmeniz gerekebilir. Örneğin bir pozisyon için gereksiz bilgilerin yer almadığı sadece bir öz geçmiş daha dikkat çekici olabilir. Bunun dışında sıralamayı değiştirmeniz gereken bir pozisyona başvuru yaparken zaman kaybetmemek adına hazır bulunan ikinci CV ile başvuru yapmanız gerekebilir. Her bir alternatifi düşünerek farklı meslek grupları için var olan şablon ve örnekleri iyice incelemeniz sizin için yaralı olur. Bunlardan yola çıkarak kendi CV’lerinizi oluşturduğunuz bir sisteme sahip olabilirsiniz.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

 

Yorum ekle