Yolcu360 Blog

Connected Drive Nedir?

Connected drive nedir, sorusuna yanıt arayanlar için biraz araştırdık: Son yıllarda otomobil donanımlarından sıklıkla karşımıza çıkan connected drive hakkında bir araştırma yaptık. Detaylar için okumaya devam edin…

Connected Drive Nedir?

Her gün biraz daha gelişen otomotiv endüstrisi, teknolojinin imkanlarının da artmasıyla gelişim ivmesini oldukça artırmıştır. BMW ConnectedDrive hizmetleri de bu uygulamalardan biridir. Bu yazıda Connected drive nedir bulabilirsiniz. Connected drive hakkında bilgi edinebilir, BMW Connected Drive Türkiye hizmetlerine ulaşım olacak mı öğrenebilirsiniz. Connected drive iptali gerekli mi sorusunun cevabını alabilirsiniz. Connected drive fiyat hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. 

Uzun dönem araç kiralama için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama imkanlarını değerlendirebilirsiniz.

Connected Drive Hakkında 

Öncelikle ConnectedDrive nedir ne işe yarar diye bakalım. BMW’nin araçlarında, altyapısını ücretsiz olarak sunduğu bu sistem bir dizi sürücü destek sistemi, konfor ve güvenlik önlemi sağlar. Peki, BMW ConnectedDrive ile neler yapılabiliyor?

  • Uzaktan erişim fonksiyonu sayesinde akıllı telefonunuza indireceğiniz uygulama ile otomobilinize ulaşabilirsiniz. 
  • Aracınzdaki birçok özelliğe uzaktan ulaşabilir, klimanızı uzaktan ayarlayabilir, kalabalık bir otoparkta aracınızı bulabilirsiniz. 
  • Aracın periyodik bakım zamanı konusunda sizi uyarır.
  • Uygulama, kapılar açık kaldığında ya da akü seviyesi düştüğünde size SMS atıyor. 
  • Navigasyon güncellemesi almayı da kolaylaştırır. Navigasyon sistemleri güncellenmezse yanlış yol tarifi verebilmektedir. Bu sistem sizin için navigasyonu otomatik güncelleme ve optimize etme işlemi yapmayı hedefliyor. 
  • Gerçek zamanlı trafik bilgisi vererek size alternatif yollar sunabilen ConnectedDrive, bu açıdan büyük bir pratiklik sunuyor.
  • Avrupa Birliği Standartları’na göre zorunlu olan acil durum çağrısı özelliği bir tuşa basmanızla 112 acil servise konumunuzu bildiriyor.

Uzun dönem araç kiralama için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama imkanlarını değerlendirebilirsiniz.

Uygulama Türkiye’de kullanılabiliyor mu?

Connected Drive için bu sıralar internette yazılıp çizilenler kafa karıştırıcı olabiliyor. Birçok kullanıcı bu özelliğin hala geçerli olup olmadığını merak ediyor.  Peki işin aslı nedir? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun açıkladığı yeni düzenlemeye göre otomobil üreticileri, araç içerisinde kullandıkları SIM kartları Türkiye’deki yetki verilmiş şirketlerden almak zorundadırlar. Eğer Türkiye firmaları dışından alıyorlarsa aldıkları SIM kartları Türkiye şirketlerinin denetimine açmak zorunda kalacaklar. Kullanılacak sunucuların da Türkiye’de bulundurulması gerekmektedir. Bu yasal zorunlulukların yerine getirilmesi kapsamlı teknik çalışma gerektirdiği için BMW gibi üreticiler Türkiye’deki araçlardan SIM kart gerektiren özellikleri geri çekmektedir. ConnectedDrive hizmetleri de bunlardan biridir.

BMW’nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre BMW ConnectedDrive Türkiye için katma değerli hizmetlerin satışları 26.06.2019 tarihinden itibaren sonlandırılmıştır. Yasal zorunluluk olarak tüm BMW ConnectedDrive hizmetleri 30.06.2019 tarihinde sonlandırılmıştır.  Connected drive iptali için otomobile herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Hizmet otomatik olarak belirtilen tarihte sonlanmıştır. Gerekli olması durumunda firma bilgilendirme yapacağını belirtmiştir.

Bu özelliğin Türkiye’de tekrar uygulanıp uygulanmayacağı BMW tarafından öngörülememektedir. Fakat araç sahipleri BMW ConnectedDrive Portal’daki hesaplarına ulaşabilirler.

Aylık araç kiralama için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olanaklarına bakabilirsiniz.

Connected Drive Sona erince ne gibi farklar oldu?

Müşteri ilişkileri, yetkili servis, yol yardım, Apple car play, 112 acil servis ulaşımı devam edecektir. Fakat 112 acil servise yer bildirimi ve geri arama olmayacaktır. Gerçek zamanlı trafik bilgisi, ConnectedDrive store, ConnectedDrive Hizmetleri, uzaktan erişim, 3D remote view, teleservice, akıllı acil durum çağrısı, navigasyon güncellemesi artık iptal olmuştur.

Oto kiralama için İstanbul Havalimanı araç kiralama opsiyonlarını değerlendirebilirsiniz.

Connected Drive Ücreti

BMW’nin hizmetleri geri çekmesi gerekliliğini açıkladıktan sonra en çok sorulan sorulardan biri ConnectedDrive fiyat bilgileri ve hizmetlerin durdurulması sonucunda bir ücret iadesi yapılacak mı? ConnectedDrive altyapısı ve Akıllı Acil Durum Çağrı Hizmeti ücretsiz olarak sunulduğundan ücret iadesi söz konusu değildir. Fakat dijital içerik satın alan kişiler kullanamadıkları süreye tekabül eden ücreti talep ettikleri ve değerlendirme sonucu olumlu ise geri alabilirler.

 Kiralık araba için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

 

 

 

Yorum ekle