Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Çocuklarla Florida’da Yapılacak En İyi 10 Etkinlik

Çocuklarla Florida’da Yapılacak En İyi 10 Etkinlik

Çocuklarınızla Amerika’ya gitmek ve onlara unutulmaz bir tatil planı mı hazırlamak istiyorsunuz? Bunun için en iyi yer Florida olabilir. Parkları, müzeleri ve plajları ile çocuklarınız için harika bir tatil fırsatı. Aynı zamanda Florida hem çocuklarınız hem de sizin için harika tema parklarına da ev sahipliği yapıyor. Çocuklarınızın sıkılmayacağı, çok eğleneceği ve büyüdüklerinde bile hatırlayacağı bir tatil için buradan daha iyi bir yer yok desek abartmış olmayız. 😊 Çocuklarla Florida’da yapılacak en iyi 10 şey yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından derlendi.

Florida Tema Parkları

  • Walt Disney World

Walt Disney World, hayal gücüne ve yeniliğe yol açması bakımından çocuklar için muhtemelen dünyanın en iyi tema parkı. Ebeveynlerinde ayrıca eski Disney filmlerini izleyebiliyor olması oldukça nostaljik bir deneyim. Park 27.000 dönümden fazla bir alana sahip olmakla birlikte içinde dört tema parkı, iki su parkı, bir kamp tesisi ve birçok eğlence mekanı var. Çocuklar içinse burası bambaşka bir dünya. Çünkü sevdikleri Disney karakterlerinin imzalarını alabilir, canlı performansları izleyebilir ve temalı restoranlarda yemek yiyebilirler.

  • Universal Studios Orlando

Çocuklar en sevdikleri filmlerin ve şovların nasıl yapıldığını ve çekildiğini burada en net hali ile görüp öğrenebilirler. Bu devasa tema parkı içerisinde gösterilerin yanı sıra restoranlar ve film stüdyoları da var. Hatta, burada Harry Potter ve E.T. Adventure gibi çocukların ve hatta bizlerin bile bayıldığı şov ve filmlerin setlerini görebilirsiniz. Dublör şovlarını izlemenizi ise mutlaka tavsiye ederiz. Oldukça keyifli oluyorlar. Hogwarts’ı yakından görebilmekse sadece çocukların değil büyüklerin bile hayali diyebiliriz. 😊

Detaylı bilgi için: Universal Studios Orlanda

  • Kennedy Uzay Merkezi

Çocuklar için eski dönemlerden bugüne kadar gerçekleşen keşifler ve insanlığın uzaya yolculuğu her zaman ilgi çekici bir konu olur. Kennedy Uzay Merkezi işte tam da bu yüzden çocukların en sevdikleri yerlerden biri. Çocuğunuzun uzaya karşı tutkusunu arttıracak olan bir yer. NASA’nın simgesi olan Atlantis içinde olmanın nasıl bir şey olduğunu çocuğunuzla birlikte hissedebileceğiniz bir uzay mekiği simülatörünü burada deneyebilirsiniz. Bir mekik lansmanını yine çocuklarınızla birlikte izleyebilir ve çok farklı bir anıya imza atabilirsiniz.

  • LEGOLAND

Çocukların legoları ne kadar çok sevdiğini bilmeyen yoktur herhalde. Gerçi 7’den 70’e birçok kişi lego ile oynamayı seviyor. Gerçekten de lego yapmak oldukça keyifli aktivite. O zaman çocuklarla Florida’da LEGOLAND‘i ziyaret etmeye ne dersiniz? Ninjango, Star Wars ve Merlin gibi eğlenceli temalı bölümler ile hem ebeveynlerin hem de çocukların kalbini çalıyor. 🙂  Heykellerin birçoğununda tamamen Legos tarafından yapılmış olması ayrıca çocukların hayal gücü için harika bir fırsat sunuyor.

Çocuklarla Florida’da Yapılacak Aktiviteler

  • Key West Kelebek ve Doğa Konservatuarı

Key West Kelebek ve Doğa Konservatuarı, doğal bir ortamda yüzlerce kelebeği görebileceğiniz muhteşem güzellikteki bir yer. Aynı zamanda konservatuar içerisinde birbirinden güzel çiçekler ve egzotik kuşlarda (flamingolar dahil) bulunuyor. Buradaki öğrenim merkezinde çocuklarınız kelebeklerin ve güvelerin nasıl başkalaşım geçirdiğini izleyip öğrenebilirler. Sadece bununla da sınırlı değil. Bir de böceklerin nasıl göç ettiği ve ürediği konusunda bilgi sahibi olabiliyorlar.

  • Highland Hammock State Park

Burası Florida’nın biyolojik olarak en çeşitli alanlardan birisi. Highlands Hammock Eyalet Parkı içerisinde 1000 yaşından büyük meşe ağaçları, eğrelti otları ve birçok farklı hayvan türü yaşıyor. Özellikle vahşi doğaya ilgi duyan bir çocuğunuz varsa kendisi burada kesinlikle aşırı mutlu olacaktır. 🙂 Çünkü kuşları, kara ayıları ve Florida panterleri gibi hayvanları burada yakından görebilecekler. Yine park içerisinde ailecek güzel bir piknikte yapabilirsiniz.

  • Clearwater Beach

Burası isminin hakkını kesinlikle veriyor. 🙂 Tertemiz suyu ve yumuşacık kumları ile sadece çocukların değil sizinde kalbinizi fethedeceğine eminiz. Burada çocuklarınızla kumdan kaleler yapabilir, şnorkelle yüzebilir ve deniz kabukları arayabilirsiniz.

  • John Pennekamp Mercan Resifi Eyalet Parkı

Çocuklarınızla Florida resifleri üzerinde şnorkellerle yüzerek bizim yaşadağımızdan çok daha farklı bir dünyaya bakmaya ne dersiniz? Canlı mercanları, resif balıklarını ve deniz kaplumbağalarını burada yakından görebiliyorsunuz. Gerçekten çocuğunuzla yapabileceğiniz ve asla unutamayacağız en güzel aktivitelerden biri bu.

  • Adventure Island / Macera Adası

Çocuklarınızın çılgınca eğlenebileceği bir su parkı burası. Devasa Kıvrım, Aruba Tuba, Endless Surf dalga havuzu, Calypso Coaster iç tüp yolculuğu ve Karayip Tirbuşonu gibi çeşitli su aletlerinde eğlencenin doruğuna çıkabilirsiniz. Çocuklarınızla beraber bütün enerjinizi burada atabilirsiniz. 🙂

  • Dry Tortugas Ulusal Parkı

Ulusal parka sadece tekne veya deniz uçağa ile gidebiliyorsunuz. Ulusal park içerisinde ise bir kale, mercan resifleri ve vahşi yaşam alanı bulunuyor. Kale 19. yüzyıla ait olmakla birlikte İç Savaş sırasında bir hapishane olarak kullanılmış. Resiflere gelirsek su genellikle sadece beş ila 15 feet derinliğinde. Bu yüzden çocuklarınızla şnorkel kullanarak yüzebilir ve suyun altındaki renkli yaşama şahit olabilirsiniz. 🙂

Kaynak: https://www.thecrazytourist.com/

Yorum ekle