Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Çocuk Filmleri | Çocuklar İçin En İyi 5 Film

Çocuk Filmleri | Çocuklar İçin En İyi 5 Film

En iyi çocuk filmleri neler? Çocuklara uygun filmler hangileri? En güzel çocuk filmleri listesinde neler var?

EN İYİ ÇOCUK FİLMLERİ

Uzun zamandır evde olan çocuklarımızı da unutmadık. Evde eğitim alıp, oksijenden bu kadar uzak olmak onları da bunaltıyordur ama güzel günler geliyor. Biraz daha sabredip evde kalırken sizler için en iyi çocuk filmlerinden bir liste hazırladık. Hem güleceğiniz, bir yandan eğleneceğiniz ve zaman zaman kızacağınız en iyi çocuk filmleri listemiz sizlerle.

CHARLİE AND THE CHOCOLATE FACTORY / CHARLİE’NİN ÇİKOLATA FABRİKASI (2005)

  • CHARLİE’NİN ÇİKOLATA FABRİKASI FİLMİ HAKKINDA

En iyi çocuk filmleri listemizin ilk sırasında Charlie’nin Çikolata Fabrikası var. 2005 yılı ABD yapımı filmin koltuğunda usta yönetmen Tim Burton oturmaktadır. Başrollerinde, Johnny Depp, Freddie Highmore, David Kelly, Helena Bonham Carter ve Noah Taylor yer almaktadır. Roald Dahl’ın aynı adlı kitabından uyarlanarak çekinlen filmin fragmanı aşağıdadır. 

  • CHARLİE’NİN ÇİKOLATA FABRİKASI FİLMİ NE ANLATIYOR

Son derece enteresan bir görünüme sahip olan Willy Wonka’nın bir çikolata fabrikası vardır. Bu fabrikayı kendinden sonra bırakabileceği birini aramaktadır. Bir yarışma düzenler. 5 çocuk seçer ve önce eğitecek ve sonra yerini bırakacaktır. Bu çocuklardan biriyse Charlie’dir. Charlie’nin orada gördükleri o kadar etkili olur ki Wonka’nın hayal alemine girer. 

Kemal Sunal Filmleri için tıklayınız.

FROZEN / KARLAR ÜLKESİ (2013)

  • KARLAR ÜLKESİ FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen koltuğunda Chris Buck ve Jennifer Lee’nin oturduğu 2013 yılı ABD yapımı en iyi çocuk filmlerinden biridir. 3D bilgisayar animasyonu müzikal-fantezi türü filmdir. Ingizlice seslendirmeleri, Kristen Bell, İdina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad ve Santino Fontana yapmıştır. Filmin ‘Let İt Go’ parçasını Demi Lovato seslendirmiştir. Dünya çapında 1,2 milyar dolar hasılat yapan filmin fragmanı aşağıdadır. 

  • KARLAR ÜLKESİ FİLMİNİN KONUSU

Karlar Kraliçesi’nin lanetinden sonra ebediyen sürecek kışa mahkûm edilen Krallığın lanetini sonlanladırmak için Anna, Karlar Kraliçesini bulup laneti sonlandırarak şehrinde yaşayan insanların eski günlerine döndürmeye karar verir. Muhteşem bir yolculuğa çıkan Anna’nın yol arkadaşlığını ise usta dağcı Kristoff’tur. Öncelikle Karlar Kraliçesini görüp tanımaları gerekiyor. Dağda yolculuk ilerledikçe görev zorlaşmaya başlar. Mitolojik yaratıklar ve ürkütücü büyülerle yolculuğun her anı tehlikeli geçer. Zaman ise daralıyordur.

En İyi Komedi Filmleri için tıklayınız.

FINDING NEMO / KAYIP BALIK NEMO (2003)
  • KAYIP BALIK NEMO FİLMİ HAKKINDA

Pixar tarafından yapılmış, Walt Disney Pictures tarafından yayınlanmış 2003 yılı ABD yapımı Animasyon türünde en iyi çocuk filmlerinden biridir. Seslendirmesini, Albert Brooks (Marlin), Ellen DeGeneres (Dory), Alexander Gould (Nemo) ve Willem Dafoe (Gill) yapmıştır. 2004 yılında En İyi Canlandıra (Animasyon) Filmi Oscar’ını alan filmin fragmanı aşağıdadır

  • KAYIP BALIK NEMO FİLMİNİN KONUSU

Dünya’ya geldiği zaman annesi olmadan büyüyen Nemo’yu , babası büyütmüştür. İlkokul çağına geldiği zaman babasının ilgisi sıkmaya başladı. Bir yüzgeci küçük olduğu için babası Nemo’nun okyanusta yüzmesini yasaklamıştır. Nemo babasını dinlemeyip okyanusta yüzer ve yüzeyde duran bir cisme vurabileceğini iddia ederek harekete geçer ama sonucunda insanlar onu ele geçirir. Oğlunun yakalandığını gören babası ne olursa olsun onu eve geri getirmek ister ama okyanus çok tehlikelidir.

KUNG-FU PANDA (2008)
  • KUNG-FU PANDA FİLMİ HAKKINDA

2008 yılı ABD yapımı, yönetmen koltuğunda Mark Osborne ve John Stevenson’un oturduğu animasyon türünde en iyi çocuk filmlerinden biridir. Seslendirme kadrosunda, Jack Black, Ian McShane, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Lucy Liu ve Jackie Chan yer almaktadır. Oscar adaylığı alan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • KUNG-FU PANDA FİLMİNİN KONUSU

Kung-Fu hayranı olan Panda Po, ailesine ait makarna lokantasında çalışır. Sporla arası pek iyi olmayan Po, beklenmedik anda eski kehanetin gereğini yerine getirmek için görevlendirilir. Hayalinde yaşadığı gibi Korkusuz Beşli ekibine dahil olur ve Kung-Fu Dünyasına katılır. Usta Shifu’dan sıkı eğitimler alan Panda Po, beceriksizliklerine rağmen kendine olan inancı sayesinde, Kaplan,Turna, Mantis, Engerek yılanı ve Maymun ile birlikte dövüşme fırsatı bulur. Barış vadisini korumak için tek kalan Po, hapisten kaçan Tai Lung ile karşı kaşıya gelir.

DEAD POETS SOCIETY / ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ (1989)
  • ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ FİLMİ HAKKINDA

En iyi çocuk filmlerinde, sırada kült filmlerden biri sayılan Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği) var. Yönetmen koltuğunda Peter Weir’in oturduğu filmin başrollerinde, Robin Williams, Ethan Hawke, Robert Sean Leanord ve Josh Charles yer almaktadır. Akademi ödüllerinde ‘En İyi Özgün Senaryo’ ödülünü alan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ FİLMİNİN KONUSU

1959 yılında geçen hikayemiz, John Keating’in çok disiplinli erkek okulu olan Welton Academy’e öğretmenlik yapmaya gelmesi ile başlar. Baskı altında olan çocukları edebiyatın farklı yüzü ile tanıştırır, özgürlüğü, hayatı yeniden anlamayı, Dünya’ya farklı gözlerle bakmayı öğretir. Okulun işleyişine ters olan bu durumu fark eden okul müdür Bay Nolan, çocuklardan birinin intihar etmesi ile ilgili John’u sorumlu görmüştür ve okuldan ayrılmaya zorlamıştır. Bu ayrılığı anlayan öğrenciler Bay Nolan’a büyük bir utanç yaşatırlar.

Yorum ekle