Yolcu360 Blog
cocukla-tatil-11
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Çocukla Tatil: En İyi Rotalar & Püf Noktalar

Çocukla Tatil: En İyi Rotalar & Püf Noktalar

Çocukla tatil, aynı anda hem hayalleri süsleyen hem de korkutan bir heyecan içerir 🙂 Çocuklarla tatile gitmek, onlarla harika anılar biriktirmek demek. Çocuğunuza vereceğiniz en güzel hediye, onunla yaşayacağınız harika anlardır. Bunun için en iyi fırsat ise çocuklarla tatil planı yapmak. Çocuklarla tatile çıkmak isteyenlere harika tavsiyelerimiz var! Peki, çocuklarla tatile çıkarken nelere dikkat etmeli, hangi rotaları seçmeli?

cocukla_tatil

Çocukla Tatil Öncesi Nelere Dikkat Etmeli?

Çocuklar, ebeveynleri çok yorsa da hayatı anlamlı kılarlar. Zaman ayıramama kaygısından muzdarip anne ve babalar, sevindirici hediyelerle çocuklarından özür dileme çabasına çok sık girer. Oysa onlar için en güzel hediye gerçekten onarla birlikte geçireceğiniz zaman. Çocuklarla zaman geçirme üzere harika tatil planları yapabilirsiniz. Bu planlarda nelere dikkat etmelisiniz, hemen sıralayalım:

Çok Uzağa Gitmeyin!

Çocuklarla seyahat planlarında ilk dikkate almanız gereken madde, fazla uzaklara gitmemek. Özellikle arabaya seyahat edeceksiniz bu kuralı dikkate almalısınız. Çünkü 10 yaşından küçük çocuklar, uzun yolda sıkılacaktır. Bunun yanında tuvalet, beslenme ve uyku gibi ihtiyaçları konusunda zorlanabilirsiniz. Bu nedenle mümkün olduğunca yakın lokasyonlar için seyahat planı yapmanız önemli. 

Doğru Araçla Yola Çıkın!

Seyahat planınızı araçla yapacaksanız aracın uygunluğuna dikkat edin. Çünkü çocuklarla araba ile seyahat çok zahmetli olabilir. Bu nedenle doğru araçla yola çıkmak, epeyce konfor farkı sunabilir. Bagajı geniş araç, iç mekanı geniş araç tercihi konfor için önemlidir. Ayrıca klima, ortam ışığı, döşeme kalitesi, eşya gözleri gibi detaylar da konforu artırabilir. Bu konu başlıklarında size konfor sunacak araç için kiralama seçeneklerini de inceleyebilirsiniz. Araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz. 

Çocukların Eğleneceği Planlar Yapın!

cocukla-tatil-1

Çocuklar sürekli yeni şeyler keşfetmek isterler. Onların bu isteğine yanıt veren bir tatil planı yapabilirsiniz. Yaz tatilinde su kaydırakları, su parkları ve çocuk kulüpleri çok eğlenceli seçeneklerdir. Kış tatilinde ise kayabilecekleri alanlar ve karla oynayabilecekleri yerler keyifli olabilir. Ayrıca doğa turları da pek çok çocuk için heyecan vericidir. Balığa çıkmak, tekne ile gezmek, yeterince büyük yaştaki çocuklar için gözlükle balıkları izlemek gibi aktiviteler eğlenceli olabilir. 

Seyahat Hazırlıkları Listesi Yapın!

Çocukların ihtiyaçları gerçekten çok fazladır. Su kabı, ıslak mendil, pamuklu bez, ter bezi, süt için biberon ya da kendi özel bardağı, onsuz uyuyamadığı yastığı…Bu liste uzayıp gider. Bunlardan bazılarını unutmak tam bir kriz sebebi olur. Ama hepsini yanınıza almak da sizin için çok yorucu olacaktır. Öyle se bir liste yapın. Gerçekten gerekli olacağını düşündüğünüz her şeyi kategorize edip sıralayın. Sonra da bu kategorizasyona göre bavulları, çantaları hazırlayın. Kategorize ederek seyahat çantası hazırlamanın avantajı, aradığınızı kolayca bulmanızdır. 

Acil İhtiyaçlar

Sıklıkla ihtiyaç duyulacak bazı malzemeleri hemen yanınızda tutmalısınız. Özellikle çok küçük çocuklar için sürekli peçete, ıslak mendil, bebek bezi, emzik, biberon, temiz su gibi ihtiyaçlar söz konusu olacaktır. Bunları yakınınızda tutmanız önemli bir konfor oluşturur. 

Çocukla Tatil İçin Önerileri

cocukla-tatil-5

Çocuklarla eğlenceli tatil için harika seçenekler bulabilirsiniz. Bilmelisiniz ki 8 yaşından küçük çocukların henüz zaman kavramları çok gelişkin değildir. Sizinle bir ay tatil yapmakla 2 gün tatil yapmak arasındaki farkı çok iyi ayırt edemezler. Ancak söz konusu süreyi ne kadar nitelikli kıldığınızı fark ederler. Öyle ise kısa ya da uzun zaman demeden eğlenmeye bakmak gerek.

Çocuklarla Kamp Tatili

Kamp tatili çocukların en çok keyif aldığı tatil planlarından biridir. Kamp kurmak, çadırda uyumak, doğayı izlemek çocuklara çok iyi gelir. Bu keşfin detaylarını hayatları boyunca unutmayacaklardır. 

Çocuklarla Seyahat ve Gezi

cocukla-tatil-11

Çocuklarla tatil planları içinde seyahatler de çok öğretici diyebiliriz. Şehirleri keşfetmek hatta imkan varsa ülkeleri keşfetmek çocuklara değer katar. Bu geziler, kitap ya da derslerden daha etkili öğretmenler de olur bazen. Ayrıca asla unutmayacağınız anılar birikeceğini de garanti ediyoruz! 

Çocuklarla Otel Tatili

cocukla-tatil-512

Çocuklarla otel tatili de konforlu ve eğlenceli bir seçenek. Oteller, ebeveynler için de konforlu tatil alanlarıdır. Çocukların da yüzme, denize girme, güneşlenme, kumla oynama gibi ihtiyaçlarını gidermek için ideal çözüm olabilirler. 

Çocuklarla Kar Tatili

cocukla-tatil-5121

Çocuklarla kar tatili planları yapabilirsiniz. Pek çok çocuk, karda yuvarlanmayı, kaymayı, kartopu oynamayı sever. Sadece kara dokunmaları bile onlara çok iyi gelecektir. Bu amaçla günübirlik geziler planlayabilir ya da kayak otellerinden daha uzun süreli rezervasyonlar yapabilirsiniz.  

Çocuklarla Tekne Tatili

Çocuklarla tekne tatili de keyifli ve eğlenceli bir seçenek. Bir tekne içinde seyahat ettiğiniz, tekneden denize girdiğiniz bolca deniz ve eğlence dolu bir plan, hem sizin hem de çocuklarınızın asla unutamayacağı bir tatil için doğru tercih!

Çocukla seyahat, yorucu olduğu kadar güzel ve unutulmazdır. Bu nedenle mutlaka keyfini çıkarın. Çocuklarla tatile çıkarken zaman kaygısını geride bırakın. Çocuklarınızla biriktirdiğiniz harika anılara odaklanın. Yeniden çocuk olma fırsatını yakalamışken es geçmeyin:)

Çocukla Tatil İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

cocukla-tatil-51

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size desteğe hazır. Merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz.

Yorum ekle