Yolcu360 Blog
Güvenli Aile Arabaları
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Çocuk Yolcu Güvenliğinden Tam Puan Alan 5 Aile Arabası

Çocuk Yolcu Güvenliğinden Tam Puan Alan 5 Aile Arabası

En güvenli araba markaları hangileri? Çocuklar için en güvenli araba modeli ne? Çocuk yolcu güvenliği ne demek?  EuroNCAP’3 göre en güvenli aile arabaları hangileri?

Çocuk Yolcu Güvenliğinden Tam Puan Alan 5 Aile Arabası

Satın aldığımız aracın görünüşü ve motor gücü dışında en önemli tercih sebebi yaratan yanlarından biri de güvenliği. Aile aracı olarak kullandığımız araçlarda ise belki de tek önceliğimiz oluyor bu. EuroNCAP’in kriterleri ile değerlendirilen ve en yüksek puanı alan pek çok aile arabası bulunuyor.

2018 Ford Focus

Ford Focus

Otomotiv efsanesi Ford’un en sevilen modellerinden olan Focus, aile aracı olarak tam puan alan güvenli araçlardan. Ön ve yandan çarpma korumaları konusunda, ön hava yastığı, emniyet kemeri gerdiriciler, emniyet kemeri yük sınırlayıcıları, yan taraf kafa yastığı, yan taraf göğüs hava yastığı, yan taraf pelvis hava yastığı özelliklerine standart olarak sahip olan araçta entegre çocuk koltuğu olmasa da isofix bulunuyor. Ön koltuk için hava yastığı kesme anahtarına da sahip olan Focus’ta emniyet kemeri hatırlatıcı sinyal de standart araç ekipmanlarından.

Nissan Leaf

EuroNCAP tarafından yılın en güvenli otomobillerinden biri olarak seçilen Nissan Leaf’te, çocuk koruması kapsamında isofix ve hava yastığı kesme anahtarı standart olarak bulunuyor. Diz hava yastığı hariç, ön ve yandan çarpmalara karşı tüm güvenlik önlemleri ile baş, göğüs ve pelvis koruyucu hava yastıklar da standart paket dahilinde sunuluyor.

Hyundai i30 N Geliyor!

Hyundai i30

Güney Kore’nin medar-ı iftiharı otomobil firması Hyundai’nin i30 modeli de çocuk yolcu güvenliği açısından en iyi aile araçlarından biri olarak kabul ediliyor. Ön ve yanal çarpmalar için baş, göğü ve kalça hava yastıkları bulunan i30’larda isofix ve ön koltuk için hava yastığı kesme anahtarı standart ekipman içerisinde yer alıyor. Güvenlik paketinin bir parçası olarak diz hava yastığı edinme şansını da tanıyan i30’un gelecek dönemler için daha başarılı performans çizeceği de belirtiliyor.

Honda Civic Sedan 1,6 i-DTEC Ececutive

Honda Civic

Ön ve yanal çarpma korumaları konusunda tam nota sahip Honda Civic’lerde diz hava yastığı bulunmuyor. Ama arka koltuklar için baş koruma hava yastığının olması da Civic’e büyük avantaj sağlıyor. Standart olarak isofix ve hava yastığı kesme anahtarına sahip olan araçta hem ön hem de arka koltuklar için emniyet kemeri ön gerdiricileri ve emniyet kemeri yük sınırlayıcıları mevcut.

Opel İnsignia

Opel Insignia

Isofix ve hava yastığı kesme anahtarına standart paketiyle ulaşabildiğiniz Insignia’da arka koltuklarda yanal çarpmalarda baş koruması sağlaması için yan baş hava yastığı da standart. Opsiyonel olarak güvenlik paketi içerisinde arka koltuk göğüs ve kalça koruması hava yastıklarını da talep etme şansınız bulunuyor.

 

Yorum ekle