Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Citroen 2019’da Ne Kadar Satış Yaptı?

Citroen 2019’da Ne Kadar Satış Yaptı?

Citroén markası, hem bireysel tercihlerde hem de filo için araç alımlarında ilk istenen seçeneklerden biri haline geldi. Citroen satış bayileri bu anlamda oldukça yoğun.  Kendine özgü tasarımlar sunmayı başaran marka, pazarın her noktasını kucaklayacak ürün gamı yaratma konusunda da başarılı. Citroen satış konusunda oldukça iddialı. Peki, Citroen 2019’da ne kadar satış yaptı ve Citroén C5’in gelecek yıl hedeflerindeki payı ne olacak? Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Citroén marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 

Citroen 2019’da Ne Kadar Satış Yaptı?

Citroén, 2019’da Türkiye’de 12.033 adet araç satışı yaptı. Bu rakamlar aslında Türkiye’de sıfır araç pazarı küçülürken Citroén, satışlarını %42 gibi bir oranla arttırdı. Geçen sene Citroén Berlingo ve Citroén C5 Aircross SUV modelleri ile Türk tüketiciyi buluşturan marka, epeyce bir ilgi çekmişti. Pek çok otomobil mecrasında bu iki model için çok sayıda haber, inceleme ve test yapıldı.

Citroén C5 Aircross SUV ile marka, geçen yıl bu pazarda %6,5 oranla bir başarı elde etti. 

Citroén Türkiye Pazarlama Direktörü Selen Alkım, markanın büyüme hedeflerinden bahsetti. “Citroen olarak 2020’de 19.100 adet satış ile pazar payımızı yüzde 3,2’ye çıkartarak büyümemizi sürdüreceğiz. Bugün itibariyle 18’i çok markalı olmak üzere 38 adet Citroen yatırımcımız bulunuyor. Asıl önceliğimiz müşteri, hedefimiz ise en kısa sürede en çok tavsiye edilen marka olmak.”

Citroén C3 Aircross Rip Curl Özellikleri Ve Fiyatı yazısı için tıklayınız. 

Citroén C5 2019 ve 2020

Geçtiğimiz yıl otomobil satış rakamlarına baktığımızda Citroen markasının özellikle C5 modeli ile oldukça iyi bir ivme yakaladığını görüyoruz. Citroen C5 modeli, Türkiye’de kendi segmentinde en çok satan SUV modeller listesine girmeyi başarmıştı. Citroen Türkiye tarafından geçtiğimiz günlerde bir 2020 açıklaması geldi. Buna göre markanın Türkiye pazarına 2020’de sunacağı modeller şöyle:  Ocak ayında başlayan satış süreci içerisinde Temmuz 2019 itibarıyla 50.000 satış adedini geride bırakarak piyasayı altüst eden model için bir kilometre taşı daha geride kaldı. Markanın resmi kaynakları tarafından paylaşılan bilgilere göre bir yıldan daha kısa bir sürede 100.000 adedin üzerinde satışa ulaşan C5 Aircross, bu performansıyla Citroen’in tüm dünyada en çok satan üçüncü binek otomobili oldu. Araç bu performansı ile aynı zamanda markanın büyümesinde de önemli bir rol oynadı. 2019 yılının 11 aylık verilerine göre Citroen, Avrupa’nın en yüksek satış hacmine sahip 12 markası içerisinde en çok büyüme kaydeden marka oldu. 

Citroen C5 Aircross Özellikleri ve Fiyatı yazısı için tıklayınız.

Citroen Araç Kiralama

Citroen araç kiralama satın alma kadar tercih ediliyor. En sevilen modellerinden Citroen C5 Aircross araç kiralama sektöründe de popüler. Citroen C5 kadar Citroen C Elysee kiralama yapan sayısı da oldukça fazla. Citroen c4 cactus kiralama da sıkça tercih ediliyor. Peki Citroen araç kiralama fiyatları ne kadar? Yolcu360.com ana sayfası üzerinden çok kısa sürede ve zahmetsizce listeleyebilirsiniz. Uygun fiyatlı Citroen araç kiralama için yapmanız gerekenler:

  1. yolcu360.com ana sayfasına girin,
  2. Bir lokasyon belirleyin (arabayı nerede kiralayacaksınız),
  3. Karşınıza o bölgedeki rent a car firmalarının müsait olan araçlarının fiyatlı listesi çıktı,
  4. Şimdi listedeki araçları markaya ve modele göre mesela kiralık Citroen C5 Aircross şeklinde süzün.
  5. Bu listedeki en uygun fiyatlı kiralık Citroen C5 Aircross seçeneğini görüntüleyin ve ideal aracınızı hızlıca kiralayın.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle