Yolcu360 Blog

Çin’de Yenilen Enteresan Yiyecekler

Her ülkenin kendine özgü yemek kültürü var. Türk mutfağı deyince aklımıza nasıl iskender, lahmacun, yaprak sarması ve mantı geliyorsa, Çin’in de kendine has bazı yemekleri var. Çin mutfağı denilince de akla gelenler; Pekin ördeği, karidesli mantı ve Çin usulü tuzsuz pirinç pilavı. Peki, Çin’de yenilen enteresan yiyecekler neler biliyor musunuz? Gerçekten bizim alışık olduğumuzdan çok farklı yemek ve damak zevkleri var. 🙂

Çin’de Yenilen Enteresan Yemekler

Köklü bir tarihi olan Çin’in yemek kültürü tam 570 bin yıl öncesine dayanıyormuş. Hatta dünyada pişmiş yemeği ilk yapan kişinin Pekin adamı olduğu dahi iddia ediliyor. Çin mutfağının farklı olmasının nedeni büyük ihtimalle verimli toprakların az olması ve nüfusun çok olması. Çin’in geleneksel yemekleri her ne kadar sebze ağırlıklı olsa da onu diğer mutfaklardan ayıran kısmı kaplumbağa, civciv, kurbağa, at ayağı ve fare gibi hayvanların etlerini de kullanmaları. Hadi hep birlikte Çin’de yenilen enteresan yemeklere bir göz atalım.

  • Böcekli Çorba

Bir mercimek çorbası olamaz tabi ama Çinliler de böcekli çorbayı içmeyi seviyor. Hatta onlara göre bizim tarhana çorbamız gibi faydalı bir çorbaymış.

  • Kavrulmuş Çekirge

Kavrulmuş leblebi dururken neden çekirge yiyorlar sorusunu sormak isterdik ama ayıp olsun istemiyoruz. 🙂 Onlar için kavrulmuş çekirge ana yemekten daha çok atıştırmalık veya ara öğün gibi bir şey.

  • Atıştırmalık Böcek

Yaz aylarında elimizde dondurma ile gezeriz ya da bazen çok acıktık mı hemen köşedeki bakkaldan çubuk kraker alır yolda yürürken yeriz ya Çinliler de atıştırmalık böcek tercih ediyorlar. Tavuk şişin böcekli hali gibi düşünebilirsiniz bunu.

  • Böcekli Erişte

Biz makarnayı salçalı mı salçasız mı yapsak diye düşünürken onlar erişteyi böcekle yemeyi tercih ediyorlar. Herkesin kendi damak zevki deyip geçiyoruz. 🙂

  • Akrep ve Sürüngen

Ana yemeklerde ya da yemek yanında ikram edilen akrep ve sürüngenler, Çin’de yenilen enteresan yiyeceklerden yalnızca biri.

  • Yılan

Hayır, şaka değil. Çin’de yenilen enteresan yiyeceklerden biri de yılan.

  • Tavuk Bacakları

Tavuk bacağı deyince aklınıza but gelmesin. Bu bildiğiniz tavuğun ayak kısmı. Evet but yemek yerine ayaklarını yemek istiyorlar.

Yorum ekle