Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Çevre Koruma Temalı Filmler Neler?

Çevre Koruma Temalı Filmler Neler?

Çevre koruma temalı filmler hangileri? Mutlaka izlenmesi gereken çevre koruma konulu filmler neler? Tüm güzel yolculuklar daima yemyeşil bir ormana ve masmavi bir denize çıkar! Çevreyi korumak ve kıymetini bilmek ise çok değerli.

Çevre Koruma Temalı Filmler

Birleşmiş milletler tarafından her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir. Nüfus ve teknoloji baskısı, aşırı tüketim sebebi ile Biyofiziksel çevre kalıcı olarak bozulabilmektedir. 1960’lardan bu yana hükümetler, çevresel bozulmalar sebebiyle bazı önlemler almaya başladılar. Sizler için hazırladığımız bu liste, çevresel bozulmaları etkileyen kurmaca veya gerçek hikayelerden oluşmuş Çevre Koruma Temalı Filmlerdir. Bize düşen ise, toplum olarak elimizden geldiği kadarıyla bulunduğumuz çevreyi korumaktır. Şimdi sizler için hazırlamış olduğumuz, çevre koruma temalı filmlerle baş başa bırakıyoruz.

SOYLENT GREEN (1973)

  • SOYLENT GREEN FİLMİ HAKKINDA

Çevre koruma temalı filmlerimizden ilki, 1973 yılı ABD yapımı distopik gerilim filmi olan Soylent Green filmidir. Yönetmen koltuğunda Richard Fleischer oturmaktadır. Başrollerinde Charlton Heston, Edward G. Robinson, Leigh Taylor-Young ve Joseph Cotten gibi isimler yer almaktadır. 1966 yılında Harry Harrison tarafından yazılmış Make Room! Make Room! Adlı kitabından uyarlanmıştır. 1973 yılında, Nebula Satürn ödüllerinde En İyi Dramatik Sunum ve Satürn Ödüllerinde En İyi Bilim Kurgu Filmi Ödüllerini alan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • SOYLENT GREEN FİLMİ NE ANLATIYOR

Yıl 2022, New York City’de hava kirliliğinin neden olduğu küresel ısınmadan dolayı bütün doğal kaynaklar yok olmuştur. 40 Milyon insan açlıktan ölmek üzereyken Soylent şirketi yeni gıda ürünü olan Soylent Green’i piyasaya sürer. Polis dedektifi olan Thorn, vahşi bir şekilde öldürülen Soylent şirket yetkilisi William R. Simonson cinayetini araştırması için görevlendirilir. Araştırma sırasında şirket ve yeni ürünleri Soylent Green hakkında korkunç gerçeklerle karşılaşır ve bunları açığa çıkarmak için mücadele eder.

DERSU UZALA (1975)

  • DERSU UZALA FİLMİ HAKKINDA

1975 yılında Akira Kurosawa Japonya’da parasızlıktan film yapamadığı hatta intihara bile kalkıştığı dönemde Sovyet Rusya’nın teklifi üzerine çektiği çevre koruma temalı filmdir. Vladimir Arsenyev’in anılarının derlenip, Rusların sponsorluğu sayesinde çekimleri tamamlanan film, Moskova Şenliği’nde Büyük ödül ve 1976 yılında Akademi ödüllerinde En İyi Yabancı Film Oscar’ını kazanmıştır. Başrollerinde Maksim Munzuk, Yuriy Solomin, Svetlana Danilçenko ve Dima Korşikov gibi isimlerin yer aldığı filmin fragmanı aşağıdadır.

  • DERSU UZALA FİLMİNİN KONUSU

Rusya’nın Doğu Sibirya bölgesindeki arazilerin topografik haritasını çıkarmak için görevlendirilen bir grup Rus askerinin, görev sırasında vahşi doğada yaşayan Dersu Uzala isimli ihtiyar Japon bir adamla karşılaşırlar. Dersu Uzala, araştırmacılara insanın ait olduğu yerin doğa olduğunu ve ona verdiği tahribatı anlattığı çevre koruma temalı filmdir.

Çocuk Filmleri yazısı için tıklayınız.

ERIN BROCKOVICH / TATLI BELA (2000)
  • ERIN BROCKOVICH FİLMİ HAKKINDA

2000 yılı ABD yapımı biyografi türünde çevre koruma temalı filmdir. Yönetmen koltuğunda Steven Soderbergh’in oturduğu filmin başrollerinde, Julia Roberts, Albert Finney ve Aaron Eckhart yer almaktadır. Erin Brockovich’in gerçek hikayesi, Susannah Grant tarafından uyarlanarak yazılmıştır. Julia Roberts en iyi kadın oyuncu dalında, Akademi ödülü, Bafta ödülü, Altın Küre ödülü gibi çeşitli festivallerden ödüller almıştır. Filmin fragmanı aşağıdadır.

  • ERIN BROCKOVICH FİLMİNİN KONUSU

Geleceğe dair hiçbir umudu olmayan Erin Brockovich ekonomik olarak zor günler geçiriyordur. Suçu olmadığı bir araba kazasına da karışan Erin, kendini daha kötü olayların içinde bulur. Avukatı Ed Masry’in hukuk bürosunda çalışmak için Ed’i ikna eder. Çalışmaya başladıktan sonra gayrimenkul dosyalarındaki bazı tıbbi kaynaklara denk gelir. Aradaki bağlantıyı çözmek için Ed’i ikna eder, bölgedeki halkın kullandığı suyun kirli olduğunu ve bu gerçeğin onlardan saklandığını öğrenir. İnsanların ciddi hastalıklara yakalanması Erin’i daha da olayın üzerine gitmesini sağlar. 

Deniz ve Okyanusta Geçen Macera Dolu Film Önerileri için tıklayınız.

SILKWOOD (1983)
  • SILKWOOD FİLMİ HAKKINDA

1983 yılında ABD yapımı biyografik-dram çevre koruma temalı filmdir. Mike Nichols tarafından yönetilmiş filmin başrollerinde, Meryl Streep, Cher ve Kurt Russell yer almaktadır. Şüpheli şekilde bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Karen Gay Silkwood’un hayatı, Nora Ephron ve Alice Arlen tarafından kaleme alınmıştır. 5 dalda Oscar’a aday olup ödül alamamıştır. Aynı yıl Cher, Golden Globe ödüllerinde En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü almıştır. Filmin fragmanı aşağıdadır.

  • SILKWOOD FİLMİNİN KONUSU

Karen Gay Silkwood, bir nükleer santralde laborant olarak çalıştığı sıralarda, ihmal sonucu ciddi radyasyona maruz kalır ve hayati tehlike atlatır. Konuyu araştıran gazeteci ile temas halinde olan Karen, nükleer santraller için nükleer yakıt üreten fabrikadaki işçilerin maruz kaldığı radyasyonu ve yolsuzlukları ifşa etme konusunda kararlıdır. Arkadaşlarının can güvenliği için sendika ile de temas kuran Karen, mesai bitiminde işçilerin aleyhinde deliller bulmaya çalışır. Bu arayışları sırasında iş arkadaşları ve şirket yöneticileriyle arası bozulur. Karen, bir yandan haksızlığa karşı mücadele ederken diğer yandan inancını yitirmiş erkek arkadaşına destek olarak yaşamaya çalışır. 

THE DAY AFTER TOMORROW / YARINDAN SONRA (2004)
  • YARINDAN SONRA FİLMİ HAKKINDA

2004 yılında çekilmiş ABD yapımı çevre koruma temalı filmdir. Yönetmen koltuğunda Roland Emmerich oturmaktadır. Başrollerinde Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum ve Sela Ward yer almaktadır. Bafta Ödüllerinde En İyi Özel Efekt Ödülü alan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • YARINDAN SONRA FİLMİNİN KONUSU

İklim bilimcisi olan Jack Hall, Antartika’da büyük bir buzulun koptuğunu fark eder. Farkında olmadığı şey ise bu kopuşun daha büyük bir doğal afetin sebebi olmasıdır. Üç haftadır aralıksız yağan yağmur ve tüm Dünya’da oluşan bir dizi felaket olayları başlamıştır. Dünya buzul çağına girmektedir ve insanlar güneye doğru daha sıcak ülkelerde toplanmaya başlar. Jack ise New York’ta mahsur kalan arkadaşlarını ve oğlunu kurtarmak için hayatını tehlikeye atmayı göze almıştır.

Baba Ve Çocuk Temalı Filmler yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle