Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Cesky Krumlov Gezisi | Cesky Krumlov Gezi Rehberi

Cesky Krumlov Gezisi | Cesky Krumlov Gezi Rehberi

Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Çek Cumhuriyetini daha önce detaylı bir şekilde gezmiş miydiniz? Ülkenin her şehri ayrı bir güzellikte. Daha önce bu güzel ülkeye gitmediyseniz, Çekya gezilecek yerler kapsamında önce Prag’a oradan da Cesky Krumlov için seyahat planı hazırlamanızı öneririz. 

Cesky Krumlov Gezisi

Çekya gezinizi planlarken sadece Prag ile sınırlı kalmayın. Prag’a 2.5 saat uzaklıkta yer alan Cesky Krumlov sizleri adeta bir masal yolculuğuna davet ediyor. Vltava Nehri kıyısındaki şehir bozulmamış tarihi yapısı ile Ortaçağ görünümünü korumayı başarmış. Gelin bu güzel şehri daha yakından tanıyalım.

Prag gezilecek yerler yazısı için tıklayınız.

Cesky Krumlov’a Nasıl Gidilir?

Cesky Krumlov Prag’a yaklaşık 180 kilometre mesafede. O yüzden önce Prag’a gitmelisiniz. İster otobüsle ister trenle şehre kolayca ulaşabilirsiniz. Na Knizeci otobüs terminalinden saat başı hareket eden otobüsler iki şehir arasında gün boyunca ulaşım sağlıyor. Tren yolculuğu oldukça keyifli manzaralara şahit olmanızı sağlıyor ancak önce Ceske Budejovic’e gidip ardından Cesky Krumlov için aktarma yapmanız gerekiyor.

Prag müzeleri gezi yazısı için tıklayınız.

Cesky Krumlov Gezilecek Yerler

Çekya’nın Prag’tan sonra en fazla ziyaretçi ağırlayan şehri Cesky Krumlov UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Bohemya’nın incisi lakabının hakkını sonuna kadar veren şehir gotik ve barok mimarisiyle adeta büyülüyor. Şehir merkezi oldukça küçük, böylelikle yürüyerek her yeri rahatlıkla dolaşabilirsiniz.

Şehri gezerken dikkatinizi çekecek olan ilk yapı Çekya’nın ikinci en büyük kalesi olarak bilinen Cesky Krumlov Kalesi. 13. yüzyıldan günümüze gelmeyi başaran kale Avrupa’nın en iyi korunmuş Ortaçağ kalelerinden biri. Dilerseniz kaleyi gezebilir ve bu masalsı şehre bir kez daha hayranlık duyabilirsiniz. Değişik mimarisiyle ilgi çeken yerlerden bir diğeri ise St. Vitus Kilisesi. 1317 yılında inşa edilmeye başlansa da yıllar içerisinde çok sayıda tadilat geçirerek bugünkü görünümüne kavuşan St. Vitus Kilisesi dik çatısı ile görülmeye değer.

Cesky Krumlov’a yaz aylarında gelirseniz Vltava Nehri’nde kano ve rafting yapan çok sayıda kişiyi görmeniz mümkün. Eğer siz de nabzınızı yükseltmek isterseniz rafting turuna katılabilir ya da kano kiralayarak şehirde farklı bir deneyim yaşama imkanı bulabilirsiniz. Müzik tutkunuysanız her yıl temmuz ortasından ağustos ayının başına kadar düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali ile şehirde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Her yıl kasım ayında düzenlenen Şarap Festivali de seyahat planı yaparken göz ardı etmemeniz gereken etkinlikler arasında. Cesky Krumlov’u günübirlik gezebilirsiniz ama şehrin tadını daha fazla çıkarmak isterseniz birkaç gün konaklamanızı öneririm.

Çek Cumhuriyeti Vize

Çek Cumhuriyeti ve Cesky Krumlov gezisi için yapacağınız seyahatlerde vize almanız gerekiyor. Çek Cumhuriyetine 90 günden daha az bir süre için seyahat edecekseniz, Schengen vizesi başvurusu yapmalısınız. Çek vize başvurunuzun sonuçlanması ise yaklaşık 15 gün sürüyor.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Prag’a Nasıl Gidilir?

Türkiye üzerinden Prag’a direkt uçuş seferleri mevcut olduğu için burayı ziyaret etmek oldukça kolay. Prag’a hava yolu ile gitmek istiyorsanız Türkiye’den Vaclac Havel Havalimanı için uçak bileti almalısınız.

Prag gezilecek yerler listesini bitirdikten sonra dönüşte İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Cesky Krumlov gezilecek yerler ve Prag gezi rehberi için tatili bittikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, kiralık araba opsiyonları için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezilerini konforlu bir şekilde devam ettirebilirler.

Prag gezilecek yerler ve Cesky Krumlov gezi listesini tamamlayıp Prag’dan İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle