Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Cennet Kanyonu gezi rehberi : Rüya gibi bir dinlence köşesi / Antalya

Cennet Kanyonu gezi rehberi : Rüya gibi bir dinlence köşesi / Antalya

Cennet Kanyonu ancak filmlerde görebileceğiniz türden bir manzaraya sahip, kendine hayran bırakan bir dinlence köşesi. Antalya‘nın kuytusundaki bu keşif rotasını sizler için Instagram’ın fenomen gezgini Dogasaclikadin hesabının yazarı Rabia Saçıkara gezdi gördü ve yazdı.

Kanyonlar şehri Antalya’nın yine farklı, gizemli, henüz sadece yerliler tarafından bilinen, birazda tehlikeli, içler ürpertici ama çok mu çok güzel kanyonu Cennet Kanyonu’ndan bahsedeceğim sizlere. Antalya’nın Manavgat ilçesinin Kalemler Mahallesinde bulunan bir doğa harikası burası. İki kaya arasında sıkışıp kalmış bir güzellik. Kayaların üzerinin yeşil yapraklarla kaplanmasıyla oluşmuş arasından akan şelaleler tıpkı bir kaydırak görünümünü almıştır. Bu gizemli yolculuk bir o kadar da zordur. Ama hedefinize ulaşınca o zorlukları yine olsa yine aşarım diyeceğiniz cinstten.

Cennet Kanyonu nerede ve nasıl gidilir?

Antalya merkez istikametinden yola çıktıktan sonra Manavgat‘ın Ilıca Mahallesi’nden Hatipler’e gelmeden evvel Kalemler Mahallesi yönüne doğru sola sapın. 8 km ilerleyin ardından sola toprak yola dönün 1-2 km gidin .aracın geleceği son yer burası sonrasında orman yoluna girip 15 dk yürümeniz gerekiyor ayak izleriyle oluşmuş patika yoldan aşağı doğru yola devam edin yıkılmış bir ağaç gövdesinin altından ilerleyin, sonra ıslak ve 50 cmlik kayaların üzerinden dikkatlice ilerleyin ve işte geldiniz. Buraya hiçbir şekilde ulaşım aracı yoktur o yüzden ulaşım için Yolcu360‘tan araç kiralama seçeneklerini değerlendirmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Antalya araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirler.

Arabayla gidilen son yere ulaştıktan sonra kısa bir yürüyüş ardından da biraz tırmanış yapmanız gerekecek fakat yerlerin kaygan olduğunu unutmamakta fayda var. Kayaların arasındaki nemden dolayı kayaların üzerinden geçerken sürekli kayma hissi yaşayabilirsiniz.

İçerisi hiç güneş ışığı almıyor adeta ağaçlar tıpkı bir şemsiye gibi kapatıyor kanyonun üzerini . Kanyonun uzunluğunun sonu görünmüyor, fakat ağaçlar görülmesine izin vermiyor içerideki güzelliklerin. Adeta yeraltına inercesine iniyorsunuz şelaleye kadar. Kanyonun içerisi oldukça geniş fakat çok küçük bir alanda oturabilme imkanınız var adeta uçurumun kıyısında oturur gibi hissediyorsunuz fakat korkulacak bir şey yok aşağısı havuz, yani kalabalık guruplar için pek uygun değil maximum 20-30 kişi kapasiteli bir alandır. Çadır kurmak için pek uygun değil yol üzerinde kartalın yılanı yediğine şahit oldum yani baya vahşi hayat devam etmekte burada.

Fakat Kanyonda herhangi bir yabani hayvana rastlamadım. Hiçbir özel ya da kamu işletmesine ait değildir. Wc duş yoktur. Giriş ücreti otopark ücreti yoktur. Yol bozuk, yani topraklı olduğu için altı yüksek araç tercih edilmelidir.

Yorum ekle