Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Castelo Branco Gezilecek Yerler | Castelo Branco Turu

Castelo Branco Gezilecek Yerler | Castelo Branco Turu

13. yüzyılda kurulan bir kasaba olan Castelo Branco, Portekiz‘in turistik yerlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Özellikle yeni yerler keşfetmeyi seviyorsanız burası sizi büyüleyecek kadar güzel. 🙂 Bir o kadar da sevimli ve küçük bir il. Lizbon’a 3 saatlik bir mesafede bulunan Castelo Branco’ya Lizbon gezisi sonrasında araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak da gidebilirsiniz. Portekiz vizesi, Castelo Branco’ya nasıl gidilir gibi bilgilerinde bulunduğu Castelo Branco gezilecek yerler / Castelo Branco turu seyahat yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. 🙂

Castelo Branco Gezilecek Yerler

  • Eski Şehir

Castelo Branco’nun eski şehri dediğimizde gözümüzde tam bir Orta Çağ kenti canlanmalı. Kendisi Orta Çağ mimarisinin en iyi örneklerinden birine sahip. Burayı gezerken şehrin en güzel meydanı olan Praça de Camões’i keşfedebilirsiniz. Ayrıca oyulmuş bir arma, eski bir çarşı ve yine çok bir eski belediye binasını eski şehirde gezilecek yerler listesine ekleyebilirsiniz. 🙂

  • Castelo Branco Piskoposluk Sarayı Bahçesi

Castelo Branco’nun piskoposluk sarayının bahçesine gittiğinizde şehrin en güzel ve özel manzarasına tanıklık etmiş olursunuz. Burası 18. yüzyılda piskopos João de Mendonça tarafından planlanmış. Havarileri ve aslanları temsil eden çeşmeleri ve Portekiz krallarının heykelleri ise bahçeye adeta canlı bir görüntü katıyor.

  • Francisco Tavares Proenca Junior Müzesi

Piskoposluk sarayının hemen yanında bulunan müzenin tarihi 16. yüzyılın sonlarına kadar uzanıyor. Müzeyi gezdiğiniz zaman şehrin tarihine ve geleneklerine dair birçok bilgi bulabilirsiniz. Bu yüzden Castelo Branco gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz. 🙂 Müzenin en çarpıcı kısımlarından biri birkaç yüz yıl önce zanaatkârlar tarafından dikilmiş olan zarif ve renkli desenlere sahip birçok keten yorganlar. Bunların yanı sıra 16. yüzyıla ait Flaman halılarını ve daha önce bu binada yaşamış olan piskoposların da portrelerini yine bu müze içerisinde gezip görebiliyorsunuz.

  • Arte Sacra Müzesi

Şehrin en can alıcı yerlerinden biri olan müze, manastırın hazinesinde bulunan kutsal sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor. 16. yüzyıldan kalma bir binada hizmet veren müze, aynı zamanda bir Mannerist kompleksi. Müze içerisindeki en önemli eserlerden bazıları ise Aziz Matthew, Vaftizci Yahya ve fakir adam ve çocukla birlikte bir bakire kadın heykeli.

Portekiz Lizbon gezilecek yerler için tıklayınız.

Castelo Branco Gezi Rehberi

Castelo Branco Kalesi

Orta Çağ kalesine hoş geldiniz! 🙂 Bu kalenin en önemli özelliklerinden biri şehre adını vermiş olması. Şehrin en yüksek noktasında bulunan kale, 13. yüzyılda sur görevindeymiş. 17. yüzyılda ise Portekiz savaşında, İspanyol savaşında ve daha sonrasında da Napolyon’un yarımada savaşlarında büyük hasar almış. 19. yüzyılda da taş ocağı olarak kullanılmış. Günümüzde ise şehrin en güzel manzarasına sahip turistik bir mekan olarak hizmet veriyor. 🙂

  • Haç Anıtı

Largo de São João üzerinde 16. yüzyılın başlarında bir kilise varmış. Bu kilisenin hemen önüne ise kocaman bir granit bir haç dikilmiş. Kilisenin uzun zaman önce yıkılmasına rağmen haç halen duruyor ve hatta anıt görevi görüyor.

  • Cargaleiro Müzesi
Kaynak: http://www.fundacaomanuelcargaleiro.pt/

18.yüzyılda inşa edilmiş bir konağın ve 21. yüzyıla ait bir binanın birleştirilmesi ile hizmet vermeye başlayan müze, çağdaş sanat düşkünleri için adeta bir cennet diyebiliriz. Birbirinden güzel sergiler, eğitim programları ve kütüphanesi ile Castelo Branco gezilecek yerler listenizde kültür turizmi açısından mutlaka yer almalı.

Castelo Branco araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Castelo Branco Otelleri

Tatil yapmak için yola çıktıysak en konforlu şekilde konaklamak isteriz. Otel temiz mi, konumu merkeze yakın mı bunun gibi birçok soru kafamızı kurcalar durur. Özellikle bir de yurt dışına çıkıyorsanız bu mesele aklınızı daha da meşgul eder. İşte bizde tam bu sebepten sizler için şehirdeki en iyi otelleri araştırdık ve listeledik. 🙂

  • Meliá Castelo Branco
  • Hotel Rainha D. Amélia, Arts & Leisure
  •  Boutique a Esplanada 
  • HI Castelo Branco – Pousada de Juventude 
Portekiz Vizesi

Castelo Branco gezilecek yerler için Portekiz’e gitmek istiyorsanız, ülke Schengen Bölgesi’ne üye olduğu için Schengen vizesi almak durumundasınız. Castelo Branco turu gibi gezi amaçlı bir seyahat için Portekiz’e giriş yapacaksanız özellikle Portekiz turistik vizesine başvurmalısınız ve bu başvuruyu konsolosluktan yapabiliyorsunuz. Yaklaşık 10 ya da 15 gün içerisinde de Portekiz vize başvuru sonucunuzu konsolosluktan öğrenebiliyorsunuz.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Castelo Branco’ya Nasıl Gidilir?

Maalesef Türkiye’den Castelo Branco’ya direkt uçuş seferleri mevcut değil. Bu yüzden Castelo Branco gezilecek yerler için uçak bileti alırken Lizbon Portela Havalimanı’nı tercih etmelisiniz. Lizbon Portela Havaalanı araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Castelo Branco’ya 3 saatlik bir kısa ve konforlu bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Castelo Branco gezi rehberi kapsamında seyahat listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Castelo Branco turu kapsamında detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Castelo Branco gezisi için seyahat listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle