Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Camogli Gezilecek Yerler | Camogli Nerede?

Camogli Gezilecek Yerler | Camogli Nerede?

İtalyan Rivierası’nın en güzel balıkçı kasabalarından birini keşfetmeye ne dersiniz? Akdeniz’in sıcaklığını iliklerinize kadar hissedeceğiniz Camogli rengarenk evleri, muhteşem sahili ve damat çatlatan lezzetleri ile misafirlerini fazlasıyla memnun ediyor. Camogli küçük bir kasaba olduğu için burayı günübirlik gezebilirsiniz. Cenova’dan araç kiralayarak Camogli’den başlayıp Portofino, Rapallo, Cinque Terre, La Spezia şeklinde mini bir Ligurya turu yapabilirsiniz. Hadi gelin, Camogli’yi daha yakından tanıyalım.

Camogli Nerede?

İtalya’nın Ligurya bölgesinin başkenti Cenova’ya bağlı küçük bir kasaba Camogli. Cenova’dan araçla yaklaşık 40 dakikada ulaşabileceğiniz Camogli Pisa’ya da 1.5 saatlik mesafede yer alıyor.

Cinque Terre Gezisi için tıklayınız.

Camogli Gezilecek Yerler

En güzel İtalyan kasabalarından biri olan Camogli’yi gezmek ayrı bir keyif sunuyor. Gezi listenizin ilk sırasına sahil bölgesini ekleyebilirsiniz. Balıkçı teknelerinin kartpostalı andıran manzarası insanı adeta büyülüyor. Balıkçılık Camogli’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olsa da günümüzde büyük ölçüde yerini turizme bıraktığını söylemek mümkün. Sahilde ücretli plajların yanı sıra para ödemeden denizin keyfini sürebileceğiniz halk plajı da bulunuyor. Bana sorarsanız buraya yazın gelmenizi öneririm. Kasabayı bir saat turladıktan sonra geri kalan vaktinizi Akdeniz’in masmavi sularında değerlendirebilirsiniz. Camogli sahilinde yaz aylarında civardaki kasabalara tekne turlarının düzenlendiğini de hatırlatayım.

Camogli gezilecek yerlerden bir diğeri Dragonara Kalesi ve Santa Maria Assunt Bazilikası. Dik bir yamaç üzerinde yer alan Dragonara Kalesi geçmişte Camogli’nin savunmasında büyük rol almış. 10. yüzyılda inşa edilen kale geziye kapalı ama terasına çıkıp harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Camogli’nin ara sokakları dar ve birçoğuna merdivenle çıkılıyor. Elinize fotoğraf makinenizi alıp renkli evlerin arasında dolaşabilirsiniz. Yorulduğunuzda denize nazır restoranlardan birini seçip deniz ürünleri ve birer kadeh şaraptan oluşan nefis bir menü ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Tıpkı Cenova’da olduğu gibi Camogli’de de Focaccia denemeden dönmek olmaz. Uğramanız gereken adres ise Revello. Bu arada hatırlatmakta fayda var, restoran ve mağazalar öğlen siesta molası veriyor. 15.00 civarı tekrar açılıyor.

Yukarıda da bahsettiğim gibi Camogli’ye gelmişken zamanınız varsa Ligurya’nın diğer kasabalarına da mutlaka uğrayın derim. Özellikle Portofino ve Cinque Terre İtalya’da görülmeye değer yerler arasında.

İtalya turunda görülmesi gereken şehirler için tıklayınız.

Camogli’ye Nasıl Gidilir?

Camogli’ye gitmek için en pratik ve kısa yol Cenova üzerinden. Cenova’ya ülkemizden direkt uçuş bulunmuyor maalesef. Milano ya da Bologna’ya uçakla gidip oradan araç kiralayarak Cenova ve Ligurya bölgesindeki kasabaları keşfedebilirsiniz.

La Spezia Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Yorum ekle