Yolcu360 Blog
bursa-konser-mekanlari-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bursa’nın En İyi Konser Mekanları

Bursa’nın En İyi Konser Mekanları

Ülkemizin dördüncü büyük şehri Bursa, tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Osmanlı imparatorluğuna başkentlik yapmış bu şehir, köklü bir kültüre sahip. Bursa’nın gezilecek yerleri çok. Şehir, yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bu arada Bursa, 2016 Dünya Yaşanabilir Şehirler sıralamasında 28. sırada yer aldı. Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre de Bursa, yaşanabilir kentler listesinde ilk sırada. Eğlence denilince de akıllara gelen Bursa birçok farklı nedenden dolayı ziyaretçiyi çekmekte. Biz de sizin için Bursa’nın en iyi konser mekanları listesi sıraladık. Bursa konser mekanlarına mutlaka bakın.

Bursa’nın En İyi Konser Mekanları

bursa-konser-mekanlari-1

Bursa’da eğlence oldukça hareketli ve renkli yaşanır. Kalabalık bir şehir olması bunun sebeplerinden biri. Birbirinden güzel mekanlarda yapılan konserlerle eğlenmek bambaşka bir deneyim yaşatır. Bursa canlı müzik konusunda da oldukça farklı mekanlara sahip. Peki, bu Bursa’nın en iyi konser mekanları nereler gelin birlikte bakalım.

  • Bursa’da Canlı Müzik, Suare

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde. Eğlenceli vakit geçirmek için tercih edilebilecek mekanlardan biri. Pek çok sanatçıya ev sahipliği yapan mekan ulaşım açısından da rahat bir konumda. Oldukça geniş konser salonu ışıklandırma açısında da başarılı olduğu söylenebilir. Ayrıca Bursa’nın en eski canlı müzik mekanlarından biri. Bursa suare de eğlenmek, insanı ayrıcalıklı hissettirir. Bu mekanda sanat ve müzik evrenseldir anlayışı hakim. 1400 metrekare kapalı alana sahip mekan, kaliteli ses ve ışık sistemi ile mükemmel akustiğe sahip.

  • Bursa’nın En İyi Konser Mekanları: Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

Kültürpark açıkhava tiyatrosu, Osmangazi ilçesinde. Yerli ve yabancı pek çok farklı isme ev sahipliği yaptığı için önemli etkinlik mekanlarından. Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda genellikle yaz akşamları çok hareketli geçer. Birçok konser, canlı müzik, tiyatro, dans yarışması gibi etkinlikler düzenlenir. Bu etkinliklere katılım yoğun bir şekilde sağlanır. Merkezi bir konumda olmasından dolayı ulaşım da kolay olur. Kültürpark açıkhava tiyatrosu 5000 kişi kapasiteye sahip. Oldukça büyük bir mekan. 

  • Bursa’da Eğlence, Hayal Kahvesi

Hayal kahvesi, 1992 yılında İstanbul, Beyoğlu’nda hizmete girdi. Ünü diğer şehirlere de yayılan mekan, Bursa’da da kendine yer buldu. Hayal kahvesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda. Bursa’da canlı müzik denince akla ilk hayal kahvesi geliyor. Pek çok ünlü ismi ağırlayan mekan, dekoru ile de fark yaratır. Zengin menüsü ile müzik dinlerken yemek de yiyebilirsiniz. Rock müzik sanatçılarını sahnelerinde sıkça görmek mümkün.

  • Bursa’da Eğlence Hayatı, Jolly Joker

Jolly joker Bursa, Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Parkta yer alır. Canlı müzik performansları yanında konserlere de ev sahipliği yapar. Yerli, yabancı pek çok ünlü isim sahnesinde yer aldı. Jolly joker Bursa, mekan kalitesi ve müzikal konsepti ile kalıcılığı hedefler. Dolayısıyla ses ve ışık sisteminin farklılığı ile izleyici açısından bir numaralı mekan olmayı misyon haline getiriyor. Amaçları ise, görsellik ve teknoloji ile eğlenceyi üst noktalara taşıyıp hedef kitleyi genişletmek. 

  • Tayyare Kültür Merkezi Bursa

Bursa Tayyare kültür merkezi, ilk modern sinema, tiyatro, konser salonları arasında yer alır. Tayyare Cemiyeti (Türk Hava Kurumu) tarafından yaptırıldı ve 1932 yılında açıldı. 1945 yılında Bursa Belediyesi tarafından satın alındı. 1991 yılına gelindiğinde ise özgün haline geri döndürmek için restorasyon çalışmalarına başlandı. 1995 yılında çalışmaları biten bina Tayyare kültür Merkezi adıyla hizmete girdi. 581 kişilik konser, 100 kişilik toplantı salonu ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. 

  • Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi

Atatürk kongre ve kültür merkezi, Bursa’da merinos parkı içinde yer alıyor. Bursa’nın konser, festival, seminer gibi etkinlik zamanlarında en büyük mekanı. Ek olarak Osman Gazi salonunda, opera, tiyatro, bale gösterileri ile konser ve konferans organizasyonları da yapılıyor. 

  • Bursa’da Sanat, Sanat Mahal

2015 Ekim ayında kültür sanat alanı Bursa’da yeni bir hayat buldu. Tiyatro, sinema ve konser alanlarında ki atölyeleri ile hizmet vermeye devam ediyor. Kültür ve sanat alanında ürettikleri ile her geçen yıl büyüme gösteren bir mekân. 272 kişilik büyük salonu ile yerli yabancı tiyatro gruplarını, müzisyenleri ve dans ekiplerini ağırlamaya hazır. Ayrıca sinema salonu, stüdyo sahnesi ve kitabevi gibi olanakları ile de kaliteli vakit garantisi veriyor.

Bursa’da eğlenceyi sonuna kadar yaşamak mümkün. Konserler, canlı müzikler bu eğlencelerin başında gelen aktiviteler. Bursa, birbirinden farklı ve donanımlı konser mekanları ile ön sıralarda yer alan bir şehir. Bursa’nın en iyi konser mekanlarına ışık tuttuk. Konser ve canlı müzik mekanlarına yer verdiğimiz yazıda bu mekanları titizlikle sıraladık.

Bursa’da gezisi hakkındaki yazımızı okumak için tıklayın.

Bursa’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle