Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Burcunuza göre seyahat rehberi: Isparta lavanta diyarı / Kuyucak Köyü

Burcunuza göre seyahat rehberi: Isparta lavanta diyarı / Kuyucak Köyü

Son dönemde yeni trend burca göre seyahat etmek. Biz de son yıllarda sık ziyaret edilen  Isparta lavanta diyarı yani Kuyucak Köyü’nü gezip görmek isteyenler için burçlara göre bir rehber hazırladık. Astroloji danışmanı Gizem Şeho & Altınay Elçin her burçtan gezginler için Isparta lavanta diyarını yorumladı ve Kuyucak Köyü‘ne gitmeyi planlayanlara özel bir rehber hazırladı.

Isparta Kuyucak Köyü’ne nasıl gidilir?

Yine düştük yollara. Bu kez hedefte misler gibi bizi bekleyen lavanta tarlaları var! Peki bu lavanta tarlaları tam olarak nerede? Isparta ilçesinin Doğu’sunda yer alan Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyüne doğru alalım sizi. Merkeze 41 km. uzaklıkta. Bu sebeple yola çıkmadan Isparta havalimanı araç kiralama ya da Isparta araç kiralama seçeneklerine Yolcu360’tan bir göz atmakta fayda var.

Buradaki lavanta üretimi Türkiye’nin %80’inini karşılıyor. Adeta Fransa’nın Provence bölgesindeki lavantalara rakip olabilecek güzellikte bir görüntüye sahip.

Isparta’nın nesi meşhur dediklerinde ilk akla gelen gül oluyor. Ancak buna son zamanlarda lavanta üretimi de eklendi. Mayıs ayındaki gül hasadından sonra Haziran sonundan Ağustos’a kadar lavanta hasadına misafir olunuyor. Böylece şehir bu güzel atmosferi yaşamak isteyenler tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.

Sosyal medyanın da festival niteliğindeki bu organizasyona katkısını es geçmeyelim.

Köy halkı geçimini lavanta ile sağlıyor. Köy kenarına kurulmuş tezgahlarda lavanta kolonyolarından lavanta kokan hediyeliklere, lavanta sabunlarından lavanta balına, lavantalı dondurmadan lavantalı limonataya kadar aklınıza gelmeyecek sayısız seçenek bulabilirsiniz. Lavantanın cilt, saç, baş ağrısı gibi durumlarda da etkili olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Isparta Kuyucak Köyü’nde bunları yapmadan dönmeyin

  • Lavanta bahçelerinin arasında fotoğraf çektirmek. (Tabii bunu yaparken arılara dikkat!)
  • Orada satılan saça takılan lavanta taçları ya da hasır şapkalardan satın alarak fotoğrafınızı renklendirebilirsiniz.
  • Lavanta kolonyası satın alın.
  • Lavantalı bir yiyeceğe şans verin.
  • Kuyucak köy merkezinden lavanta tarlalarına uzanan yol boyunca yürüyün.

Lavanta diyarında burca göre gezi rehberi

Koç: Zodyak’ının sabırsız, cesur, lider burcu Koç; hızlı ulaşım için uçak tercih edecektir. Akabinde otele yerleşmeye bile tenezzül etmeyip, bir an önce aklında olanları hayata geçirecektir. Plansız programsız, anı anına uymayacaktır. Gezerken eğlenecek, eğlenirken de öğrenecektir. Nerede ne yenir kısmın zodyak’ta kendinden sonra gelen sabırlı, temkinli Boğa burcuna bırakacaktır.

Boğa: Zodyak’ın ikinci burcu olan Boğa; gitmeden, gitmiş kadar hazırlıklı gidecektir. Kendi konforunu hiçe saymadan kendisi için en rahat, en lüks, en garantili yöntemi seçerek.. Uçak mı daha hesaplı? Kendi aracı mı? Kiralık mı? Hepsini göz önünde bulunduracaktır. Yemek denince akla, ilk sırayı göğüsleyen burç olarak hafızalara kazındığını ispatlarcasına; “Bal, limonata, kahve hangisini denesem” kararını verdikten sonra inanıyoruz ki lavantalı ne varsa tatmadan dönmeyecektir!

İkizler: Zodyak’ın en meraklı, en bilgiye aç burcu ikizler. Öyle mi gitsem? ‘Böyle mi gitsem? diye düşünürken bir bakmışsınız ‘’şöyle’’ gitmiş. J Vardığında, ilgisini çeken ne var ise sormaktan, konuşmaktan, sorarken öğrenmekten geri kalmayacak aynı zamanda da bir çok kişinin hayatına zekası ve esprileri ile renk katacaktır. Gezdiği, gördüğü yerleri, yediğini, içtiğini kısa, kısa herkesi arayıp anlatacaktır. Döndüğünde burası ile ilgili sunum bile verecek düzeyde bilgi sahibi olacaktır.

Aslan için lavanta bahane selfieler şahane…

Yengeç: Zodyak’ın duyguları ile harmanlanmış, anaçlığı ile dillere destan, alınganlığı ile zirve yapmış burcu yengecin tercihi ailesi ve sevdikleri ile hep beraber gitmek olacaktır. Gittiğinde maaile nereye gitse, ne yapsa mutlu olacaktır. Çünkü yanında sevdikleri vardır. Esnaftan alışveriş yaparken hepsini de mutlu edecek şekilde davranacak. Oradan toplanmış lavanta, bal alarak evine döndüğünde o koku ile rüyalara dalacak. Bal ile ailesine ve sevdiklerine, sevgi dolu sofralar hazırlayacaktır.

Aslan: Zodyak’ın süsüne, lüksüne, rahatına, keyfine düşkün Aslan’ı tabii ki business class uçuş veya özel arabası ile gidecektir.  Lavanta tarlalarında en güzel pozları vermekte üzerine rakip gelmeyeceğinden emin olarak en görkemli pozlarını verip fotoğraflar çekecek ve çektirecektir.  Fotoğraflar harika, arılar tehlikeli sevgili Aslan! Bizden söylemesi 🙂

Başaklar bavulunuzu hazırlamadan önce dikkat…

Başak: Zodyak’ın titizlikte, düzende master yapmış burcu Başak tabii ki düzen, hijyen kuralları çerçevesinde uçak veya içini, dışını bildiği arabası ile yollara düşecektir. Güneş kremi, gerekli durumlarda kullanılmak üzere tüm tıbbi teçhizatı da yanında olacaktır. Bu arada tabii ki hasır şapkası, elbisesi de Lavantalar ile konsepte hazır olmalı!

Terazi: Zodyak’ın uyumda, iletişimde, haklıyı haksızı ayırt etmekte, kimselere aman demeyen (dememesini tercih edersiniz inanın 🙂 burcu Terazi. Kendisi gibi uyumlu, güzelliklere meraklı, kibar ve centilmen arkadaşları ile yola koyulacaktır. Nasıl mı gider? Kararı ona bırakmazsanız, gidersiniz 🙂 Lavantanın rengine, ahengine, güneşin doğuşuna – batışına hayran olmuş şekilde mutlu, mesut günlerini geçirecektir.

Akrep: Zodyak’ın en gizemli, en kuşkucu, en derin, en kıskanç, en gözü kara burcu Akrep! Kesin bir sebebi vardır gitmesinin. Ama nasıl gider? Vallahi bu burca ajan tutmak lazım 🙂 En gizli şekilde gider onu da tahmin ediyoruz. Bu bile kesin bir bilgi değil. İhtimal olarak eski, eski, eski sevgilisi de buraya gittiyse, belki şimdi evlendiği kişi ile arasında orada mı tanıştılar yoksa onunla beraberken mi tanıştılar bunu öğrenmesi gerekiyor. Peki o bunları öğrenirken ne mi yapıyor? Gündüz geziyor, gece düşünüyor.  Oldu ki hiçbir şüphesi çıkmadı işte o zaman rahat bir nefes alarak, kalıcı dostluklar veya düşmanlıklar edinebilir artık.

Bazı burçlar lavanta işine girebilir…

Yay: Zodyak’ın iyimserlikte zirve eğlencede master yapmış, dünya yansa şuraya da gidelim diyen burcu yay. Son dakika bile gelebilecek varsa bu yolculuğa dahil eder. Nasıl gider sorusuna gelirsek; böyle bir sınırlama yay burcuna sorulamaz 🙂 Macera dedik değil mi? Bu tanıma giren her şey, her koşulda gider! Eğlencenin dibine, maceranın zirvesine çıkacak, çıkartacak. Yerel halk ile aylar, yıllar olmuş da berabermişcesine koyu sohbetlere girecek. Bir çok deneyim yaşayarak, bir çok kişinin hayatına bir iyiliği mutlaka dokunacaktır.

Oğlak: Zodyak’ın en disiplinli, en çalışkan burcu olan Oğlak tabii ki zamanını sadece keşif, gezi için harcamayacaktır. Oğlak diyoruz! Parasını, zamanını sokaktan toplamıyor biliyorsunuz değil mi? 🙂 Tabii ki, lavanta üretimi hakkında araştırmaya koyulacak. Acaba bu işten gelir nasıl elde ediliyor diye araştıracak, numuneler toplayacak, kar-zarar araştıracak. Değer mi? Değmez mi? Hesapları yapılacak! Aklına yatması durumunda en uygun fiyata üretim için yerel halk ile iletişimler kurulacak ve yapılacaklar listesinde bu proje yerini alacak.

Kova: Zodayak’ın en hümanist, en devrimci burcu olan Kova’ya geldik. Vallahi otostop çekebilir. Motosiklet yada bisikletle de yola koyulabilir. Dedik ya sıradan şeyleri sevmiyor bu arkadaş. Gittiğinde maazallah gözüne bir eşitsizlik takılmasın, çok kısa sürede herkesi örgütleyip isyan çıkarabilir. Lavanta toplayan işçilere de bakacaktır, bal işçilerine de! Bu lavantalar nasıl burada kalacak, ne kadar kalacak? Koruma altına mı alınacak? Tüm dünyaya yayılabilir mi bu güzellik? Herkes bundan faydalanmalı diye düşünecektir. Bunların yanı sıra insanlarla iletişim kurup lavantalar hakkında bir çok bilgi alacaktır.

Balık: Zodyak’ın yaratıcılıkta master, duygusallıkta zirve yapmış burcu  olan Balık, gitmeden varmış, gezmiş, anıları ile kucaklaşmış, kah ağlamış- kah gülmüştür. Birileri nasıl gidileceğine zaten karar vermiştir. Balık öyle şeylerle uğraşmaz efenim. Onun daha kurulacak çok hayali, yaşayacağı duygu dolu anları vardır. Zaten hayat hiç adil değil! Herkes de onu bir şeyler yapmaya zorluyordur. Yani yapmayın, gelmeyin üstüne sevgili balığımızın 🙂 Yazılacak çok hikaye, dinlenecek çok anı, gidilecek çok yer, hatıralarla geçirilecek çok gün var.  Bir Lavanta şiiri yazmadan dönmez diyoruz. 🙂

Isparta turu için gezilecek yerler

1 yorum