Yolcu360 Blog

Burano Adası Gezisi – İtalya

Burano Adası. Sizi Venedik’in en renkli adasına götürüyoruz. Hazırsanız, heyecanlı yolculuğumuz başlıyor. 

Burano Gezisi

Kartpostallara taş çıkaran Burano Adası, görenleri kendine aşık etmeyi başarıyor. Gondollar şehri Venedik’in cıvıl cıvıl, sıcacık adasına hayran kalacaksınız. 

Venedik Lagünü, 70’ten fazla ada ve adacıktan oluşuyor. Hepsi birbirinden farklı bu adalarından adeta bir kültür cümbüşü yaratıyor. İşte Venedik Lagünü’ne ait olan adalardan biri de Burano Adası. Rengarenk bir balıkçı kasabası olan Burano fotoğraf tutkunlarına eşsiz kareler sunuyor. Kendi halinde, sakin bir tatil arayanlar için Burano Adası turu harika seçim. 

Verona gezisi yazımız için tıklayın.

Burano Adası Nerede?

İtalya’nın en güzel adalarından olan Burano Adası Venedik’te yer alıyor. Vaporetto ya da deniz taksisi ile San Marco Meydanı’na 40 dakikalık deniz yolculuğu mesafesinde. 

Burano Evlerinin Sırrı

Sarıdan, maviye; kırmızıdan, yeşile gökkuşağının tüm renklerine hakim olan Burano evleri alabildiğine neşeli gözüküyor. Peki evleri farklı renklerde boyamanın sırrı sizce nedir? Evlere dair çok fazla hikaye anlatılıyor. Balıkçıların evlerini açık denizden bile rahatlıkla görebilmelerini sağlaması bu hikayelerden en çok bilineni. Bunun yanı sıra herhangi bir denizci teknesi ile kaza yaparsa renkli evler sayesinde ailesine haber vermenin daha da kolaylaşacağı da hikayeler arasında. 

burano-adasi-ev.jpg

Yıllar önce başlayan tüm evleri birbirinden farklı renge boyama geleneği hala devam ettiriliyor. Ancak evinin rengini değiştirmek isteyen halk öncelikle belediye başvurmak zorunda. Çünkü her mahallenin kendine özgü bir rengi olduğu için o renk doğrultusunda başvuru yapılmalı. 

El Emeği Burano Dantelleri

burano-adasi-dantel.jpg

Dünyaca ünlü Burano dantellerini duymuş muydunuz? Eğer duymadıysanız sizlere anlatalım. Büyük emek ve sabır gerektiren dantel işi, ince bir çalışma gerektirir. Hatta Burano dantelleri o kadar meşhurmuş ki zamanında Avrupa saraylarına özel sipariş hazırlanırmış. 18.YY’dan sonra gelişen sanayi ile artık elde üretim yerine fabrikasyon danteller üretilmeye başlanmış. 

Her ne kadar dantele olan ilgi zaman içerisinde azalsa da Burano Adası’nda hala bu işe gönül verenler var. Adada dantel işlemeyi bilen tek kadın olan Francesca Memo, Scuola del Merletto Dantel Okulu’nda yıllardır ders veriyor. 1872 yılında hizmete giren okul dantel işlemek isteyenleri, geleneği devam ettirmek isteyenleri bekliyor.

Balıkçı Kasabası Burano

burano-adasi-balik.jpg

Kadınlar Burano Adası’nda dantel işlemeciliği yaparak para kazanıyor. Erkekler ise Adriyatik Denizi’nin nimetlerinden faydalanıyor yani balıkçılık ile geçimlerini sağlıyor. Açık denizin en lezzetli balıkları, en taze deniz ürünleri Burano gezisinde sizleri bekliyor. Eğer deniz ürünleri ile aranız iyiyse mutlaka bu şirin kasabanın gelişmiş balıkçılık kültüründen faydalanmanızı tavsiye ediyoruz. Üstelik bu bölgedeki fiyatlar Venedik’e oranla daha uygun. 

Burano Adası Gezilecek Yerler

Böylesine renkli, cıvıl cıvıl adanın elbette keşfedilmeyi bekleyen pek çok noktası var. Karnaval havasındaki Burano Adası gezebileceğiniz yerler listemizi birlikte inceleyelim. 

  • Çılgın Gökkuşağı Casa Bepi

burano-adasi-bepi.jpg“Burano Adası’nda tüm evler renkli. Bu evi farklı kılan nedir?” diye kendi kendinize soruyor olabilirsiniz. Evet tüm evler cıvıl cıvıl fakat Casa Bepi adanın en sıradışı evi. Geniş renk skalası ve ilginç geometrik çizimleri ile oldukça dikkat çekiyor. 

Evin adı sinema gösterimi yapan Casa Bepi’den geliyor. Kendisi vaktiyle evinin önüne beyaz bir çarşaf gererek film gösterimi yapıyormuş. Bu geleneği yıllar yılı devam ettirmiş. Film gösterisi yapmadığı zamanlarda ise evi boyar, her gün farklı bir desen yaratırmış. Burano Adası gezisi sırasında mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. 

  • Besteci Baldassare Galuppi Heykeli

Baldassare Galuppi, Burano’nun ünlü bestecilerinden biri. Böylesi güzel bir şehirde yaşanır da insan duygularına nasıl hakim olabilir öyle değil mi? Ya şair olunur ya da besteci. Sadece İtalya’da değil aynı zamanda Ortodoks dünyasında da tanınan bir isim. 18.YY bestecilerinden Baldassare Galuppi Heykeli adanın meydanında yer alıyor. 

burano-adasi-heykel.jpg

  • Yemyeşil Bir Ada Torcello

İtalya tarihi yapılarının yanı sıra doğal güzellikleri ile de ön plana çıkıyor. Yemyeşil görüntüsü ile size huzur getiren Torcello da onlardan biri. Venedik Lagünü içerisinde yer alan bir ada olmasına rağmen Burano gezisi sırasında mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Sessiz, sakin kendi doğasına çekilmiş bir ada. 

burano-adasi-terc.jpg

Aynı zamanda Santa Maria Assunta Katedrali’ni ve Santa Fosca Kilisesi’ni de ziyaret etmelisiniz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

 

Yorum ekle