Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bulutlara komşu olmak: Badara Yaylası

Bulutlara komşu olmak: Badara Yaylası

Karadeniz yaylalarındaki turumuzda bu seferki durağımız Badara Yaylası. Bulutların karasında kaybolmak, dünyanın tepesinde hissetmek isteyenlerin uğrak noktalarından olan Badara Yaylası‘nı yazarımız Elif Omput gitti, gördü ve sizin için harika bir gezi rehberi hazırladı. Şimdi derin bir nefes alın çünkü çok yükseklere çıkıyoruz…

Gito’nun gölgesinde: Badara Yaylası

Merhaba doğa severler Badara yaylasını tanımlayın derseniz size şöyle anlatabilirim hani gül’ü gözü görmeyip papatya sevenler vardır ya işte onların kalbinin sultanı olacak türden; öylesine ihtişamsız ama kendine has bir kimliği olan yer işte burası.

Badara Yaylası konum olarak Rize’nin Pazar ilçesinin Hemşin beldesi ile Çamlıhemşin ilçe sınırlarının kesiştiği noktada kalmakta. Bu yaylada yaklaşık 10 hane var ve baştan da dediğim gibi burası gül değil, papatya sevenlerin diyarı. Görkemli çam ağaçları ile çevrili, yılın her ayı başı karlı ve dumanlı dağ manzarası ile bu güzel yaylaya hayran olmamak mümkün değil.

Dileyen kamp kurabilir, dileyen yaylada Özkan ve Fatma ablanın işlettiği Likapa Dağ Evi’nde uygun fiyata kalabilirsiz Zaten kendinizi  evdeymiş gibi hissedeceksiniz. Bir de ya komar (ormangülü) ya da likapa (yabanmersini) zamanı giderseniz tadından yenmez yayla havasının.

İstediklerinizi hele ki böylesine huzur kokan yerleri ziyaret etmeyi ertelemeyin derim. Birkaç film ve reklama ev sahipliği yaptı yani zaman ilerledikçe burayı bu kadar bakir bulamayabilirsiniz.

Badara Yaylası’na nasıl gidilir?

Badara yaylası Trabzon Havaalanına 249 km, Rize şehir merkezine 109 km, Çamlıhemşin ilçe merkezine 42 km dir. Eğer geliş yönünüz Trabzon ise izleyeceğiniz istikamet şöyle olacaktır. Trabzon havaalanından çıkarak Araklı, Sürmene, Of, İyidere, Derepazarı Rize merkez, Çayeli, Pazar, Ardeşen, ve son olarak Çamlıhemşin ilçe merkezinden Zilkale yönüne devam ettikten sonra yolun devamında Gito Badara Yaylaları sapağından ilerliyoruz.

Bu yaylaya herhangi bir toplu taşıma bulunmamaktadır. Bu sebeple Trabzon Havalimanı araç kiralama mantıklı bir tercih olacaktır. Yolcu360’ın cazip kiralık araç fiyatlarına göz atmakta fayda var.. Badara sessiz sakin ve huzurlu havası ile sizi bekliyor, yaz bitmeden bir göz atın.

Badara Yaylası’na gitmişken Fatma ablanın bir muhlamasını, bir kara lahana sarmasını yemeden dönmeyin derim aklınız kalır. Hoş onları yedikten sonra aklınız yine de oralarda kalacaktır 🙂

Bir Hemşin yaylasında olduğunuzu unutmayın. Ve köklü kültürüne bir göz atın, aklınızda olsun ülkemize pastacılığı Hemşinliler getirmiştir.

Yorum ekle