Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ege köyleri | Ege turu | Ege’de Gezilecek Yerler

Ege köyleri | Ege turu | Ege’de Gezilecek Yerler

Ege Bölgesi, tarihe ışık tutan tutan birbirinden güzel antik kente ve masmavi tonları ile birbirinden güzel kıyılara sahip. Suyu, doğası ve birbirinden lezzetli yemekleri ile vazgeçilmez tatil bölgelerinden biri. Birbirinden güzel koyu dışında Ege’de görülecek köyler arasında hala keşfedilmeyi bekleyen ve keyifli bir tatil sunan birçok köy bulunuyor. Ege köyleri listesinden sizler için 10 eşsiz köyü sıraladık. Gelin araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Ege turu ve Ege’de gezilecek yerler için birbirinden güzel tatil noktalarını keşfe çıkalım 🙂

Şirince Köyü

Yemyeşil zeytin ağaçları ve birbirinden güzel meyve ağaçlarının çevrelediği Şirince Köyü; dar sokakları ve meşhur meyve şarapları ile mutlaka görülmesi gereken bir köy. St. John Baptist Kilisesi, Şirince Taş Mektep Müzesi, Nişanyan Evleri, Nesin Matematik Köyü ile hem tarihten izler taşıyan güzel mimarilere, hem de bir sürü çocuğun gelişimini sürdürdüğü bir eğitim merkezine sahip. Ege köyleri kapsamında ve Şirince gezi rehberi dahilinde; kumda pişen türk kahvesi ve şarapların tadına bakabilir, tarihe ışık tutan mimarileri ziyaret edebilirsiniz. 

  • Şirince’ye Nasıl Gidilir? İzmir Selçuk ilçesine bağlı ve Ege köyleri listesinde olan Şirince, Selçuk’a 8 km mesafede bulunuyor. Eğer havayolu ile geliyorsanız İzmir Adnan Menderes havalalimanı araç kiralama yaparak buraya ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinden direkt gelecekseniz de İzmir araç kiralama yaparak 1 buçuk saatin sonunda ulaşabilirsiniz. Kuşadası’na 30 km uzaklıkta bulunan Şirince’ye Aydın Kuşadası araç kiralama yaparak yarım saatlik bir yolculuk sonunda ulaşabilirsiniz.

Çamlıbel Köyü

Balıkesir ilinin Edremit ilçesine bağlı ve Ege köyleri arasında olan Çamlıbel köyü, Kaz dağları eteklerinde şahane bir manzaray sahip. Meşhur Sakız Dağı’na tırmanarak doğa yürüyüşleri yapabilir, Assos, Ayvalık, Cunda’ya olan yakınlığı sayesinde araç kiralama yapılarak günübirlik geziler düzenleyebilirsiniz. Buradaki tarihi yerleri ziyaret ederek denizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Adatepe köyü

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı ve Ege köyleri arasında olan Adatepe Köyü oksijen oranı en yüksek alanlardan biri. Köyde bulunan tarihi taş evler ve asırlık çınar ağaçları gidene temiz havanın dışında huzurlu bir atmosfer sunuyor. Kaz Dağları ve Edremit Körfezi’nin göründüğü Zeus Altarı ülkemizin en güzel manzarasına ev sahipliği yapan bir yer mutlaka tepeye çıkarak bu manzarayı seyretmelisiniz. Ayrıca Adatepe Zeytinyağı Müzesi’ni ziyaret ederek sevdiklerinize zeytinyağından yapılan sabun vs gibi hediyeler alabilirsiniz. 

  • Adatepe Köyü’ne Nasıl Gidilir? Ege köyleri listesinde yer alan Adatepe Köyü Çanakkale merkeze 105 km, Ayvacık’a 35 km uzaklıkta bulunuyor. Çanakkale araç kiralama yaparak şehir merkezinden 1 buçuk saatin sonunda ulaşabilirsiniz. İzmir Adatepe arası ise 230 km. Buradan da İzmir Adnan Menderes araç kiralama ile yaklaşık 3 saat sonunda ulaşabilirsiniz. 
Sığacık Köyü

Sığacık Kalesi ve Teos antik kenti sınırlarının içinde yer alan Sığacık köyü, İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı. Sakin Şehir Ağı’nın (Citta Slow) ilk üyesi Seferihisar’da Sığacık gezi rehberi içindeki Teos Antik Kenti kalıntılarını görebilir, Sığacık Kalesi’ne çıkabilir köylerinde üretilen sebze, meyve ve Ege otları satışının yapıldığı Üretici Pazarı’nı gezebilirsiniz. Merkeze 2,5 km uzaklıktaki Büyük Akkum plajında denizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Kapıkırı Köyü

Ege’nin köyleri arasında doğal kalmayı başarmış bir yer Kapıkırı KöyüMuğla ilinin Milas ilçesine bağlı Kapıkırı Köyü, Heraklia antik kent kalıntılarını görebilir, Bafa Gölü çevresine günübirlik gidebilirsiniz. Kaya mezarları, Athena tapınağı, şehir surları ve Agora’yı görebilirsiniz.  5 ada bulunan gölde tekne turuyla adaları ziyaret edebilir, Bizans döneminden kalan manastırlara ait kalıntıları görebilirsiniz.

Bodrum’a 80 km, Didim’e ise 45 km uzaklıkta ve Ege köyleri listesinde bulunan Kapırıkırı Köyü’ne buralardan bunaldığınızda kaçabilirsiniz. Köyde üzerlik bitkisinden yapılmış el işi kolyeler, oyalı yemenilerden sevdiklerinize hediyeler bulabilirsiniz. 

Ege’de gezilecek yerler için tıklayınız.


Yeniçarohari (Küçükköy)

Balıkesir Ayvalık’a bağlı ve Ege köyleri arasında olan Yeniçarohori olarak da bilinen, Ayvalık’ın sanatla harmanlanan köyü Küçükköy, incecik kumları ve uzun sahili ile Sarımsaklı Plajına ev sahipliği yapıyor. Toplam 22 halka açık plajı ile Sarımsaklı; koyları, adaları kumsalı, güneşi, tarihi ile adeta cennetten bir köşe gibi tatil beldesi.

Ege yemeklerini keşfetmek için tıklayınız.

Kayaköy

Ege köyleri listesinde yer alan Kayaköy, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Kayaköy’de terkedilmiş evlerin hikayesi yıllarca bölgede yaşayan Rumlardan geliyor. Kayaköy’de terkedilmiş 100’lerce taş ev ve kiliseleri ile bir açık hava müzesi yer alır. Aynı zamanda Ege köyleri listesinde meşhur Likya Yolu’nun bir durağı da bu köy.

Kayaköy’de gezilip görülecek yerler arasında büyük ve küçük kilise bulunuyor. Bunun dışında on dört şapel ile tarihe ışık tutan yapılar da bulunuyor. Taş evleri gezebilir bu kilise ve şapellerde tarihe yolculuk yapabilirsiniz. Araç kiralama yaparak Soğuk Su koyuna yaklaşık kırk dakikada giderek suyun tadını çıkarabilirsiniz. Köylü kadınların evlerin önünde yaptıkları gözlemelerden yiyebilir, taptaze otlarla yapılan bu lezzetleri işin ustalarından deneyebilirsiniz. Çamlar arasında 5 km’lik yolu yürüyerek Ölüdeniz’e çıkabilirsiniz.

Bademli Köyü

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Bademli köyü, Türkiye’nin Maldivleri olarak anılıyor. Ege köyleri listesinde zira muhteşem bir denize ve sahile sahip. Dikili’ye sadece 20 dakikalık mesafede olan köy zeytin ağaçları ile çevrelenmiş.  Bademli köyü gezi rehberi içinde Bademli Köyü’nde denize girilecek yerler şahane. Bunlar; Fame Beach, Pissa Plajı, Kayra Beach, Killik Koyu, Zindancık Koyu ve Hayıtlı Koyu olarak sıralanabilir. Burada tüm gün denizin tadını çıkarabilir, eşsiz manzaraların fotoğraflarını çekebilirsiniz. 


Bademli Köyü’ne Nasıl Gidilir? 
İstanbul Bademli arası yaklaşık olarak 6 saat. Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama seçeneklerinden bütçenize uygun kiralık araç ile de gelebilirsiniz. İzmir Bademli arası yaklaşık olarak 2 saat. İzmir Adnan Menderes havalimanı araç kiralaya yaparak ulaşabilir Ayvalık araç kiralama ile de 1 saat sonunda ulaşabilirsiniz.

Mordoğan

Ege köyleri arasında bulunan Mordoğan, İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı olan Mordoğan yaklaşık 70 çeşit mor çiçeği ile rengarenk görüntüler ve mis gibi kokular sunar. Mordoğan’da Çatalkaya, Ayıbalığı plajı, Ardıç Plajında masmavi denizin tadını çıkarabilir sahil restoranlarında taze deniz ürünlerinin tadına bakabilirsiniz. 

Dalyan Köyü

Çanakkale ilinin Ezine ilçesine bağlı olan bir balıkçı köyü olan ve Ege köyleri arasında yer alan Dalyan Köyü….Balıkçı tekneleri ile çevrili limanında manzarayı seyredebilir günbatımında fotoğraf çekebilirsiniz. Kırmızı renkli gölü’nü görebilir, göl etrafında bulunan Alexandra Troas antik kentinin kalıntılarına bakabilirsiniz. Antik liman sütunlarının arasından denize girebilir, çevrede yürüyüş yapabilir ve sevdiklerinizle doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Dalyan Köyü’ne Nasıl Gidilir? Dalyan ile Çanakkale merkez arası 54 kilometre. Çanakkale araç kiralama yaparak yaklaşık 1 saat sonunda ulaşabilirsiniz. Dalyan İstanbul arası ise 465 kilometre. İstanbul araç kiralama yapılarak saat 30 dakika sonunda ulaşabilirsiniz. Ankara’ya 721 kilometre uzaklıkta olan Dalyan’a Ankara Esenboğa araç kiralama ile de 8 saat 30 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Yorum ekle