Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bozcaada’da Kamp Yapabileceğiniz 6 Yer

Bozcaada’da Kamp Yapabileceğiniz 6 Yer

Çanakkale iline bağlı olan Bozcaada oldukça popüler bir ilçe. Farklı deneyim için arayışta olanların tercih ettiği bir konum halinde. İklim koşulları ve coğrafi konumu itibariyle ada Çanakkale veya Ege denizi için alışılmışın dışında bir atmosfer sağlıyor. Öyle ki ismindeki bozca bu iklim özelliklerinden geliyor. Karşınızda Bozcaada’da kamp yapabileceğiniz 6 yer!

Bozcaada ve Bozcaada Kamp Yerleri Hakkında

Çanakkale Boğazı’nın çıkışında bulunmasıyla sert rüzgarlara maruz kalan adada ağaçlık alan oldukça az. Böylece daha boz bir çehreyle ziyaretçilerini karşılıyor. Ancak hava durumundaki bu farklılık birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Örneğin çevresine göre çok daha ferah bir havaya sahip olması, yaz için daha keyifli zaman geçirilmesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda ada ziyaretlerini su sporlarından rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü ile taçlandırmak da yine bu iklim özellikleriyle mümkün oluyor.

Bozcaada’yı uzun soluklu tatil planlarınıza dahil edebilirsiniz. Çeşitli doğal güzellikleri eşliğinde seyahatlerinizi farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Türkiye’nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada için birçok farklı alternatifle zaman geçirmek mümkün. Bu alternatiflerden birisi de kamp yapmak. Kamp konusunda artan talepler doğrultusunda daha da iyileştirilmiş şartlar eşliğinde unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz bir kamp serüveni oluşturabilirsiniz. 

Bozcaada sınırlı bir yerleşim alanına sahip gibi görünse de oldukça fazla kamp alanına sahip. Temelde ücretli ve ücretsiz olarak sınıflandırılabilecek çok farklı kamp alanları bulunuyor. İçerikleri, imkanları, konumları ve manzaraları gibi farklılaşmalarla birbirinden ayrılan bu kamp alanlarından birkaçını inceleyelim. Siz kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçiminizi yapabilirsiniz.

Ayılar Piknik ve Kamp Alanı

bozcaada-kamp

Ücretsiz seçeneklerden birisi de Ayılar piknik ve kamp alanı oluyor. Özellikle kısa süreli ada seyahatlerinde doğa kaçamağı yapmak isteyen ziyaretçilerin kullandığı bir yer. Burası yeşilin ve denizin buluştuğu harika manzaralara sahip bir dinlenme alanı. Bölge içerisinde çadır kampı yapılabilecek alanlar mevcut. Herhangi bir işletme tarafından idare edilmediği için de bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Ancak bu sebeple herhangi bir hizmet de bulunmuyor. Duş, tuvalet veya alışveriş yapılabilecek bir tesise sahip olmadığı için ön hazırlık yaparak gelmekte fayda var. Burada ateş yakılamayacağını da unutmamak gerekiyor.

Tuzburnu Koyu Kamp Alanı

bozcaada-1.webp

Ayılar kamp alanı sizin için fazla kalabalık bir alternatif ise, Tuzburnu çok daha fazla size hitap edecektir. Özellikle sessiz, sakin ve gözden uzak bir yer olmasıyla kampçılar tarafından merak edilen bir alan. Ayrıca dikkatli ve kontrollü bir şekilde ateş yakılmasına da müsade ediliyor. Bu özelliğiyle de diğer birçok kamp alanından ayrılıyor. Tuzburnu Koyu’nun eşsiz manzarası ve sağladığı mahremiyet sayesinde keyifli bir kamp macerası yapmak mümkün.

Tuzburnu da ücretsiz kamp alanları arasında. Bu sebeple herhangi bir işletmeye ait hizmetler de bulunmuyor. Tuvalet ve duş gibi ikmanların bulunmadığı alan için, ihtiyaçlarınızı satın alabileceğiniz bir yer de mevcut değil. Bu sebeple alan gitmeden önce hazırlıklarınızı tam olarak yanınızda bulundurmanız önemli. Ayrıca diğer ihtiyaçalrınızı da karşılamak için kendi imkanlarınızı oluşturmanız gerekecek.

Bozcaada Camping

bozcaada-kamp-1.jpg

Ücretli alternatifler arasında en fazla tercih edilenlerden birisi de Bozcaada Camping oluyor. Genel olarak ücretsiz Bozcaada kamp alanların sağlamadığı hizmetleri vermesi açısından öne çıkıyor. Çünkü daha konforlu bir kamp deneyimi için ziyaretçiler bu alternatiflere yöneliyor. Tesis içerisinde tuvalet ve duş imkanlarının yanı sıra internet ve buzdolabı gibi önemli ayrıntılar da bulunuyor.

Bozcaada’da kamp yapmak için tesis tarafından birden fazla seçenek mevcut. Çadır kampı için hem kendi çadırınızla hem de tesis tarafından sağlanacak çadırlarla kamp yapmak mümkün. Her iki alternatif için tuvalet, duş, buzdolabı, internet gibi hizmetler ortak olarak sunuluyor. Geniş bir alana sahip olduğu için de, genel olarak çadır kampı için yer bulma sorunu yaşanmıyor.

Diğer bir alternatif olarak bungalovlarda kamp deneyimi yaşamak isteyebilirsiniz. Bunun için de kişi sayısına göre değişen seçenekler mevcut. Kamp nüfusunuza göre uygun bir seçeneğe yönelebilirsiniz. Bu hizmet için de kampçılara sağlanan ortak hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz. Aynı zamanda karavan için de kamp alanlarına giriş mümkün oluyor. Çadır ve bungalov için sağlanan hizmetlerden faydalanmak karavan tercih eden ziyaretçiler için de mümkün oluyor.

Ayazma Plajı Kamp Alanı

bozcaada-11.jpg

Bozcaada’nın gözde plajlarından biri olan Ayazma için kamp yapma seçeneği de mevcut. Plaja giriş için herhangi bir ücret ödenmiyor. Bu sayede çadır kampı yapmak için de ekstra bir ücret verilmesine gerek kalmıyor. Ücretsiz diğer alanların aksine; duş tuvalet gibi önemli ihtiyaçların karşılanması için gerekli imkanlar mevcut. Her bir hizmet için ayrı ödemeler gerçekleştirerek düşük maliyetlerle kamp yapmak mümkün. Ayrıca şemsiye, şezlong gibi ürünleri de kiralayabilirsiniz. Böylece hem plajın keyfini çıkarıp hem de keyifli bir kamp tecrübesi edinebilirsiniz. Plaj için otopark hizmeti de mevcut. Özel aracınızla gelerek bir süre kamp için bu doğal güzellikte mola verebilirsiniz.

Sulubahçe Plajı Kamp Alanı

bozcaada-kamp-11.jpg

Ayazma Plajı’na yakın bir başka doğal güzellik de Sulubahçe Plajı. Ücretsiz bir plaj olması sayesinde; çadır kampı yapmak için ekstra bir ücret ödenemize gerek kalmıyor. Böylece kamp ziyaretçileri tarafından favori konumlardan biri oluyor. Ücretsiz plajlara göre daha sakin olması da kamp için aranan sükunetin bulunmasına olanak sağlıyor. Sulubahçe Plajı içerisinde yemek,tuvalet ve banyo gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcut. Belirli ücretler karşılığında sağlanan hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Özel aracınızla ulaşmayı tercih ederseniz, hem rahat bir güzergah üzerinden ilerleyecek hem de otopark hizmetinden yararlanabileceksiniz. Eğer toplu taşıma tercih ederseniz de birden fazla alternatifle kolayca bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Akvaryum Koyu Kamp Alanı

bozcaada-112

Akvaryum Koyu özellikle suyunun berraklığıyla ünlenmiş bir konum. Günübirlik ziyaretçiler veya kampçılar tarafından çok fazla tercih ediliyor. Akvaryum Koyu için herhangi bir giriş ücreti bulunmadığı gibi, bir tesis de bulunmuyor. Tuvalet, duş ve yemek gibi ihtyiaçlar tamamen kişisel çözümlerinizle halledebileceğiniz konular oluyor. Bu her ne kadar dezavantaj gibi görünsede bölgenin doğallığının korunması açısından da oldukça faydalı olmuş. Akvaryum Koyu için ulaşım da oldukça kolay. Hem ulaşılabilir hem de ücretsiz bir alan olmasından dolayı da yer bulmak her zaman kolay olmayabiliyor.

Bozcaada’da kamp yapılabilecek alanlardan bazıları yukarıda bahsettiğimiz şekilde. Kamp alanı seçimi tamamen kişisel tercihlere göre belirlenmeli. Bazı kampçılar doğal yaşamı sevsede konforundan ödün vermek istemez. Böyle bir durumda tesislerin sağladığı hizmetlerden faydalanabileceğiniz alanlara yönelmeniz daha doğru olabilir. Böylece hem doğanın tadını çıkarır hem de konforunuzdan ödün vermemiş olursunuz. 

Öte yandan tamamen doğayla başbaşa kalmayı tercih eden kampçılar da vardır. Bu durumlar için de sayısız alternatiften birine yönelmek mümkündür. Burada seçimi konumun manzarası ve kalabalığına göre belirlemek mümkün olabilir.

Her koşulda mutlaka kamp yapmak için kendinize uygun bir alternatif bulabilirsiniz. Özellikle Bozcaada için bu seçenekler ihtiyaç ve talepler doğrultusunda oldukça gelişmiş. Size sadece kendiniz için uygun olan alternatifi bulmak kalıyor. Kamp süresince ve sonrasında da bulunduğunuz alana özen ve saygı göstermeyi unutmamalısınız. Kaldığınız alanı temiz bırakmalı ve eğer ateş yaktıysanız kontrollü bir şekilde söndürmelisiniz. 

Çanakkale’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Çanakkale araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

1 yorum