Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’daki En Güzel 10 Boğaz Manzaralı Restoran

İstanbul’daki En Güzel 10 Boğaz Manzaralı Restoran

İstanbul doğal güzellikleriyle hem yaşayanlara hem de ziyaretçilere birçok alternatif sunuyor. Gezme, görmek, deneyimlemek ve paylaşmak için İstanbul’da sayısız seçenek mevcut. Paylaşmanın ve deneyimlemenin en keyifli yollarından birisi de sofralarda buluşmak. İstanbul en güzel restoranlar ve mekanlar ile bu konuda oldukça alternatife sahip. İstanbul restoranlarıyla her kesime, her bütçeye ve her damak zevkine birçok seçenek sağlıyor. Özellikle Boğaz manzaralı restoran seçenekleri bu deneyimi çok daha özel bir hale getiriyor. İşte İstanbul’daki En Güzel 10 Boğaz Manzaralı Restoran!

İstanbul Boğaz Manzaralı Restoranları Hakkında

Birçok kültüre ev sahipliği yapan İstanbul bu izleri mutfağına da taşımış. Birçok farklı lezzeti aynı anda deneyimleyebilmek İstanbul için oldukça olağan. İstanbul’un mutfağına en büyük katkı Boğaz’dan geliyor. İstanbul Boğazı, İstanbul restoranlarının çevresinde sıralandığı portre gibi. Hem denizin içinden çıkanlarla lezzet şöleni yaşayabileceğiniz hem de manzarasıyla ruhunuzu doyurabileceğiniz birçok alternatif mevcut. Farklı mutfakları da yine Boğaz manzarası eşliğinde deneyimleyebilirsiniz. Peki en güzel boğaz manzaralı restoranlar hangisi? Seçenek çok olunca İstanbul restoran önerisi yapmak kıymetli oluyor. Sizler için Boğaz manzaralı restoranlar içinde en iyi 10 mekanı listeledik.

  • Mavi Balık Restoran

bogaz-manzarali-restoran

İstanbul, boğaz, restoran birleşiminde ilk akla gelen balık restoranları oluyor. Mavi Balık ise bu tanımın en iyi karşılıklarından biri. Eşsiz manzarası taze ve lezzetli menüsüyle deniz mahsullerini tüketmek için en iyi alternatiflerden biri. Restoran konumuyla hem merkezi hem de izole kalmayı başarmış. Sadece boğazla baş başa kalarak yemeklerinizin tadını çıkarabiliyorsunuz.

Eğer kararsız kalırsanız şefin tavsiyesi üzerinden seçiminizi yapabilirsiniz. Kalabalık gideceğiniz zamanlarda her üründen bir tane sipariş vererek farklı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Akşam saatlerinde gitmeyi tercih ederseniz boğaz manzarasının İstanbul’un ışıkları altında sunduğu görsel şölene de tanıklık edebilirsiniz.

Mavi Balık Restoran Adres: Kuruçeşme, Muallim Naci Cd. 64/A, 34345 Beşiktaş/İstanbul

  • Villa Bosphorus

bogaz-manzarali-restoran-.jpg

Balık restoranlarından devam edecek olursak Villa Bosphorus’u da mutlaka listeye eklememiz gerekir. Boğaz manzarasının hakkını veren konumuyla keyifli dakikalar geçireceğiniz bir mekan. Deniz mahsulleri için menüde birçok farklı alternatif mevcut. İster vazgeçilmez lezzetlerinizi Villa Bosphorus farkıyla deneyimleyebilirsiniz, isterseniz de yeni lezzetler deneyebilirsiniz.

Eşsiz bir manzarası olduğundan bahsettik. Bu manzaradan en iyi şekilde faydalanabilmek için rezervasyon yaptırmanız faydalı olabilir. Özellikle akşam yemekleri ve hafta sonu için oldukça talep gören bir mekan. Bu sebeple en iyi manzaraya sahip masaları boş bulmak pek mümkün olmayabiliyor.

Villa Bosphorus Adres: Beylerbeyi, Beylerbeyi İskele Cd. 18 A D:18 A, 34676 Üsküdar/İstanbul

  • Yelken Restoran

bogaz-manzarali-restoran-1-1.jpg

İstanbul Boğazı eşliğinde deniz mahsulleri deneyimleyebileceğiniz başka bir alternatif de Yelken Restoran. Mezeleri ve kendine has yorumlarıyla uzun süre aklınızda kalacak lezzetlere sahip. Bütün bu güzellikler bir de Boğaz manzarasıyla pekişiyor. Sonuç olarak sevdiklerinizle keyifli hatıralar biriktireceğiniz saatlere sahip oluyorsunuz.

Yelken restoran için de rezervasyon yaptırmanız faydalı olabilir. Böylece masanızın konumunu, Boğaz’ı en iyi şekilde deneyimleyeceğiniz şekilde seçmiş olursunuz. Hava durumuna göre kapalı salonda oturmayı da tercih edebilirsiniz. 

Yelken Restoran Adres: Yeşilyurt, Yeşilyurt Mahallesi Sahil Yolu Caddesi, Spor Klübü No:8 D:E1, 34146 Bakırköy/İstanbul

  • Kaşıbeyaz Bosphorus

bogaz-manzarali-restoran-2.jpg

Boğaz manzarası olsun ama deniz mahsullerinden farklı bir alternatif olsun diyenlerdenseniz mutlaka Kaşıbeyaz’a uğramalısınız. Et ağırlıklı bir menüyle ziyaretçilerini karşılayan mekan için çok farklı alternatifler mevcut. Böylece herkesin kendine uygun bir lezzet bulması da mümkün oluyor.

Yemek sonrası tatlı bir dokunuş yapmak isterseniz de geleneksel lezzetlerden yana tercih yapabilirsiniz. Tatlı menüsüyle de göze ve mideye hitap eden bir restoran. Böylece mutlu ayrılacağınız bu mekana tekrar gelmek isteyeceksiniz.

Kaşıbeyaz Bosphorus Adres: Yeniköy, Köybaşı Cd. No:10, 34464 Sarıyer/İstanbul

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arnavutköy Sosyal Tesisi

bogaz-manzarali-restoran-3.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesinde olan bu mekan; hem manzarası hem de lezzetleriyle oldukça üst düzey bir hizmet sunuyor. Menüsünde bulunan özel lezzetlerle farklı tatları da deneyimlemeniz mümkün. Deniz mahsulleri, beyaz ve kırmızı et seçenekleri gibi çok kapsamlı bir menüsü var. Böylece kalabalık gruplarla gidildiğinde herkesin keyifle yiyebileceği bir seçenek bulması mümkün oluyor.

Belediye tesisleri arasında manzarasıyla oldukça talep gören bu tesiste özellikle tatil günlerinde yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Özel günler için rezervasyon oluşturmanız faydalı olabilir. Yemek sonrası mutlaka tatlılara da göz atın. Özellikle mevsiminde meyve tatlıları hem hafif hem de lezzetli bir seçenek olabilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arnavutköy Sosyal Tesisi Adres: Arnavutköy, Bebek Arnavutköy Cd No:72, 34345 Beşiktaş/İstanbul

  • Barnathan Roof

bogaz-manzarali-restoran-4.jpg

Aslında Boğaz manzarası değil de İstanbul manzarası var demek daha doğru olur bu mekan için. Boğaz, Haliç, Galata Kulesi derken İstanbul’un en güzel manzaralarından birini deneyimleme şansı buluyorsunuz. Günün her saati bir şeyler yemek için uğrayabileceğiniz bir nokta. Hem yemekleri hem de kahvaltıları oldukça meşhur.

Özellikle kahvaltı sofralarında uzun vakit geçirmeyi sevenlerdenseniz burası tam size göre. Birbirinden lezzetli ürünler ile kapsamlı bir kahvaltı yaparken manzaranın da tadını çıkarabilirsiniz. Hem taze hem de yöresel ürünlerle oluşturulan kahvaltı için yoğun bir talep oluyor. Akşam bu manzarayı deneyimlemek isterseniz de yemek alternatifleri de oldukça iştah açıcı.

Barnathan Roof Adres: Şahkulu, Tımarcı Sk. No:1, 34421 Beyoğlu/İstanbul

  • Yıldız Hisar

bogaz-manzarali-restoran-5.jpeg

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde bir sosyal tesis olan Yıldız Hisar manzarasıyla büyülüyor. Her öğün servisi olan mekan için gününüzün bir kısmını ayırabilirsiniz. Sabah ve akşam ayrı güzellikte manzaralara sahip olması sebebiyle kahvaltı veya yemekleriniz keyifle geçecektir. Birçok farklı lezzete de zengin menüsüyle ulaşabilirsiniz.

Sadece yemek için değil ayrıca özel etkinlikleriniz için de Yıldız Hisar’da yerinizi ayırabilirsiniz. Böylece özel anlarınızı daha da kıymetli kılacak anılar biriktirebilirsiniz. Tabii sahip olduğu bu güzelliklere talep oldukça yoğun. Bu sebeple rezervasyon ile hareket etmeniz faydalı olabilir.

Yıldız Hisar Adres: Rumeli Hisarı, Salih Bey Sk. No:6, 34470 Sarıyer/İstanbul

  • Banyan Restaurant

bogaz-manzarali-restoran-6.jpg

Eğer Asya mutfağına ilginiz varsa rotanızı Banyan Restaurant’a doğru çevirmelisiniz. Hem mutfağı hem de manzarasıyla keyifli anılar biriktirebileceğiniz bir mekan. Asya mutfağını deneyimlerken aynı zamanda mekanın atmosferinde de huzur bulabilirsiniz. Ortaköy Camii ve Boğaz manzarasında zamanın nasıl geçtiğini anlamak zor.

Asya mutfağının imzası olan baharatlar menüde bir ahenk içerisinde kullanılmış. Orijinal tariflerin farklı yorumlarını da tadabilirsiniz. Böylece yeni favori lezzetlerinizi oluşturabilirsiniz.

Banyan Restaurant Adres: Yıldız Muallim Naci Caddesi &, Salhane Sokak No:3, 34347 Beşiktaş/İstanbul
  • Le Fumoir

bogaz-manzarali-restoran-7.jpg

Çırağan Sarayı zaten yeterince güzelken Le Fumoir ile bu güzelliği taçlandırabilirsiniz. Menüsünde sunduğu özel lezzetleri eşsiz manzarası ve sarayın atmosferiyle birleştirince ortaya oldukça özel bir deneyim çıkıyor. Yemek yerken kendinizi özel hissedeceğiniz bir mekan.

Elbette deniz kenarındaki birçok restoran gibi menü balık ağırlıklı. Ancak Dünya mutfağı ve Türk mutfağı klasiklerinden de seçimlerinizi yapabilirsiniz. Sakin ve huzurlu yapısıyla uzun süren sohbetler eşliğinde keyifle yemeğinizi yiyebilirsiniz. Menüde bulunan içecekler de yemekler kadar özel bir deneyim vadediyor.

Le Fumoir Adres: Yıldız, Çırağan Cd. No:32, 34349 Beşiktaş/İstanbul
  • İnci Bosphorus

bogaz-manzarali-restoran-8.jpeg

Boğaz manzarası denilince akla gelen mekanlardan biri de İnci Bosphorus. Yıllardır hizmet veren ve hizmet kalitesini koruyan bir mekan. Taze ürünlerin her gün ziyaretçilerle buluştuğu restoranda, günün her saati yerinizi alabilirsiniz. İster kahvaltı ister öğle ve akşam yemekleri için zengin mutfağından seçiminizi yapabilirsiniz. 

Deniz mahsulleri, kahvaltıları ve Dünya mutfağından oluşan menüsünde herkes kendi için uygun lezzeti kolaylıkla bulabiliyor. Haftanın her günü açık olan İnci Bosphorus için özel günlerinizde de yerinizi ayırtabilirsiniz. Mekanın bu gibi durumlar için ayrılmış özel bir alanı da mevcut.

İnci Bosphorus Adres:Çengelköy Mahallesi, İskele Gazinosu No:3/1, 34680 Üsküdar/İstanbul

İstanbul için keyifle deneyimleyebileceğiniz Boğaz manzaralı restoranlar içinde en güzellerini sizin için listeledik. Boğazda yemek tercihi söz konusu olduğunda seçenekler oldukça fazla oluyor. İstanbul restoran tavsiyesi yazımızı; Boğaz manzaralı restoranlar özelinde kısıtladık ve ortaya böyle bir liste çıkardık. Her bir mekan için farklı deneyimler edinebilirsiniz. Gerek manzaraları gerekse de mutfakları ile hepsi oldukça özel mekanlar. İstanbul’da yapılacak etkinlikler arasında hem yemek molası vermek hem de keyifli zaman geçirmek için siz de bu alternatiflerden birini seçebilirsiniz. 

Boğaz Manzaralı Restoran Seçeneklerini Keşfetmek İçin İstanbul’da Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

İstanbul araç kiralama seçenekleri arasında birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Yorum ekle