Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bodrum Tatilini Bodrum Yaşam Felsefesini Anlayarak Yapın!

Bodrum Tatilini Bodrum Yaşam Felsefesini Anlayarak Yapın!

Bodrum gezi rehberi nasıl olmalı, Bodrum’da ne yenir ve Bodrum yaşam tarzı nasıldır gibi sorulara keyifli yanıtlar aradık. Sizce de Bodrum’u anlamadan ondan keyif almaya çalışmak biraz sıkıcı değil mi? Biz, önce Bodrum yaşam felsefesini anlamayı seçtik… Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Bodrum gezilecek yerler için yola çıkmaya hazır mısınız? Bodrum tatilini Bodrum yaşam felsefesini anlayarak yapmanız için bütün ipuçlarını Yolcu360 ekibi hazırladı.

Bodrum Tatilini Bodrum Yaşam Felsefesini Anlayarak Yapın!

Bodrum’a tatil için gittiyseniz ilk anlamanız gereken şey Bodrum’un yaşam felsefesi olmalıdır. Felsefe deyince, epey bir kitap karıştırmak gerekeceğini filan da düşünmeyin. Bodrum yaşam felsefesi, çok temel bir yapıya sahip. Sorunları, sıkıntıları geride bırakın, gezin ve eğlenin! Bodrum’da bu felsefe ile yapacağınız tatilin size ne kadar iyi geldiğini daha sonra defalarca anlayacaksınız. Ama Bodrum tatilini asla gece kulüpleri, etrafı kirletip her şeyi sonuna kadar tüketmek sanmayın…

Bodrum Gezi Rehberi

Uzun yıllardır güneş, deniz, kum ve eğlence dörtlüsüyle anılan Bodrum’a, yapabileceğiniz pek çok şey olduğunu bilerek gitmeniz yararınıza olacaktır. Öncelikli olarak Bodrum Kalesi ve içerisinde yer alan Sualtı Arkeoloji Müzesi ile dünyanın 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozolesini görmelisiniz. Mozole, zamana dayanamamış ve yaşadığı bir depremde yerle bir olmuş olsa da görülmesi gereken yerlerden biri.

Bodrum’dayken Gümüşlük’e uğramadan geçmeyin. Bohem bir havaya sahip Gümüşlük’de aileniz ile birlikte keyif alarak eğlenebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Gümüşlük’ten Yalıkavak’a doğru giderken, yol üzerinde sayılabilecek bir konumdaki Karakaya Köyü’nü de görmelisiniz. 16. Yüzyılda korsanlardan saklanmak için bölgenin yerlileri tarafından yapılmış olan köyde muhteşem bir panaromik manzara ve eski taş evler bulunuyor.

Bodrum demişken, alternatif bir gezilecek yer olarak Zeki Müren Evi ve Müzesi’ni belirtmeden geçmeyelim. Sanat Güneşi’nin hayatına tanıklık etmek farklı bir hava katabilir tatilinize. Ayrıca Zeki Müren, Bodrum felsefesini en iyi özümsemiş kişilerden biridir, tıpkı Halikarnas Balıkçısı gibi. 

Turgutreis gezi rehberi için tıklayın.

Bodrum’da Nerede Denize Girilir?

Tatil mekanı denilince genelde herkesin aklına en iyi nerede denize girilir sorusu oluyordur. Bodrum’da bu soruyu sormanıza hiç gerek yok. Denizi gördüğünüz her yerde rahatlıkla suya atlayabilirsiniz. Dalış konusunda tecrübeniz var ise keyifli zamanlar geçirebileceğiniz dalış alanları da mevcut. Hatta batık bir C-47 Dakota uçağı ve SG115 sahil güvenlik teknesini de dalış yaptığınızda görebilirsiniz. Biraz daha adrenalin severim ben diyenlerdenseniz eğer, Bodrum’da windsurf yapma olanağınız da bulunuyor. Bodrum’un özellikle kuzey kıyılarındaki rüzgar windsurf için oldukça elverişli. Deniz konusunu kapatmadan, burada deniz keyfinin en iyi tekne ile çıkarıldığını da belirtmeden geçmeyelim. Herhangi bir tura katılabileceğiniz gibi tekne kiralama imkanınız da bulunuyor Bodrum’da.

Gümüşlük gezi rehberi için tıklayın.

Bodrum’da Ne Yenir?

Medya’dan takip ettiğinizde Bodrum yemek kültürü hakkında yanlış fikirlere kapılıyor insan. Tamam, her tatil beldesinde olduğu gibi türlü türlü mutfaklardan örneklere ve fast food seçeneklerine burada da rastlıyorsunuz ama bir de yöresel lezzetleri var ki bunlar, Bodrum yaşam felsefesini anlamaya giden yolu lezzetli kılıyor. Kabak çiçeği dolması, keşkek, deniz börülcesi, acıot kavurması, turp otu salatası, kabak çiçeği kızartması ve hardalotu salatası Bodrum’un mehteşem yemeklerinden.

Bodrum’a Nasıl Gidilir?

Milas – Bodrum Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle kiraladığınız aracınızla, D330 karayolunu güney yönünde takip ederek, 35 dakikalık bir yolculuğun ardından Bodrum merkezine ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle