Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Blaundus Antik Kenti / Uşak Gezilecek Yerler

Blaundus Antik Kenti / Uşak Gezilecek Yerler

Uşak, Ege Bölgesi’ni Anadolu‘ya bağlayan rota üzerinde yer aldığı için her dönem stratejik bir öneme sahip olmuş. Uşak çok kültürlü bir coğrafyaya sahip olduğundan zengin ve çeşitli arkeolojik değerlere sahip. Uşak gezi rehberi planlaması yapıyorsanız eğer, listenizde kültür turizmi için ön plana çıkan Blaundus Antik KentiBlaundus Kazısı mutlaka yer almalı. Zengin kültürel değerlere sahip Blaundus Antik Kenti için gezi rehberiniz Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Blaundus Antik Kenti tarihi

Blaundus Antik Kenti ne amaçla yapılmıştır? diye merak ediyorsanız, Blaundus Antik Kenti özellikleri ve Uşak Blaundus Antik Kenti hakkında kısa bilgi almak için doğru yerdesiniz. Blaundus Antik Kenti,  derin ve dik vadiler ile çevrili yarımada şeklinde bir toprak parçası üzerine kurulmuş. Şehrin tek bir girişi var ve giriş sadece kuzeydeki kapı ile yapılabiliyor. Blaundus Antik Kenti hikayesi oldukça ilginç. Büyük İskender’in Anadolu Seferleri sonucunda Makedonya’dan gelenler tarafından kurulan şehire yerleşen halk, kendilerine Makedonyalı Blaundus adını vermiş. Daha sonrasında Bergama Krallığı ve Roma İmparatorluğu egemenliğine giren kent, Roma döneminde en parlak zamanını yaşamış. Antik kentin önemli yapıları arasında stadyum, kale, tiyatro, tapınaklar ve kaya mezarları yer almakta. Kentin günümüzdeki kalıntıları: tek taraflı oturma kademeleri olan stadyum, kuzey surlarının giriş kapısı kemeri, sur duvarlarının bazı bölümleri, darphane ve Roma İmparatoru Claudius’un mabedi.

Uşak gezi rehberi için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Uşak gezilecek yerler: Blaundus gezi rehberi

Halk dilinde Sülümenli Harabeler olarak da bilinen antik kentin adının Blaundus olduğu, 1845’li yıllarda kente ait olduğu bilinen Blaundeon Makedonon ibareli bir yazıtın bulunması ile kesinleşmiş. Büyük İskender’in ölümünden sonra kent, Deokodoslar olarak bilinen 8 generalin imparatorluğu aralarında paylaşma çekişmelerine şahit olmuş. Kent 8 generalden Antigonos’un eline geçmiş. M.Ö. 189 yılında antik şehir Bergama Krallığı’ndan Roma İmparatorluğu egemenliğine geçmiş. Roma döneminde antik kent piskoposluk merkezi olan Sebaste Piskoposluğuna bağlanmış. Bursa’dan Uşak turu içi yola çıkmak isteyenler Bursa araç kiralama olanaklarını inceleyebilirler.

  • Antik kentin güzel saçlı kraliçesi

Ulubey Kanyonu üzerinde yükselen Antik kentin içerisinde güzel saçlı kraliçe olarak adlandırılan kalıntının bulunması ile kent daha çok ilgi odağı olmaya başlamış. Kalıntıda ki kadın figürünün başında çiçeklerden yapılmış olan bir taç bulunması, Yunan mitolojisi figürü olan Demeter’e işaret etmekte. Yunan mitolojisine göre, Demeter tarımın, bereketin, mevsimlerin ve anne sevgisinin tanrıçasıdır. Homeros‘un destanlarında da adı geçen Demeter, insanlara toprağı ekip biçmesini öğretir. Demeter’in Roma mitolojisindeki adı ise Ceres.

Blaundus Antik Kenti nerede?

Antik Kent, Uşak’ın Ulubey ilçesindeki Sülümenli köyü içerisinde yer almakta. Uşak il merkezine uzaklığı yaklaşık 40 kilometre. Uşak aylık araç kiralama fiyatları hakkında bilgi alıp antik şehir dışında Uşak tarihi yerler ve Uşak’ın doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. İstanbul‘dan Uşak’a gidecek olanlar, İstanbul araç kiralama olanaklarına göz atarak, 5 saat 41 dakika içerisinde Bursa ve Eskişehir üzerinden geze geze Uşak’a ulaşabilirler.

  • Uşak’ta keşfedebileceğiniz diğer yerler: Uşak Ulubey Kanyonu, Uşak Arkeoloji Müzesi, Atatürk ve Etnografya Müzesi, Paşa Hanı, Ulubey Çayı, Banaz Çayı, Hamamboğazı Kaplıcaları, Clandras Köprüsü.
Uşak otelleri

Uşak konaklama konusunda endişe etmenize hiç gerek yok. Çünkü her bütçeye uygun kalacak yer imkanı mevcut. Uşak otellerinin yanı sıra Uşak pansiyon ve Uşak hostel konusunda sizin için en iyi yerleri araştırdık ve bulduk. 🙂

  • Yücel hotel uşak
  • Uşak Ramada
  • Sea otel Uşak
  • Ağaoğlu otel Uşak
  • Şahlan otel Uşak
  • Uşak Kremon hotel
  • Özgöbek otel Uşak
  • Lidya apart Uşak
  • Akdağ otel Uşak
  • Uşak Dülgeroğlu otel
Uşak nerede? / Uşak’a nasıl gidilir?

Ankara Uşak arası kaç km? Ankara Uşak arası Dumlupınar Blv./D200/E90, D260/E96 ve D300/E96 üzerinden 373,9 kilometre. Ankara araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 4 saat 22 dakika içerisinde Blaundus Antik Kenti için gezinize başlayabilirsiniz.

İstanbul Uşak arası kaç kmİstanbul araç kiralama fırsatlarından yararlanarak, Uşak Blaundus Antik Kenti için yola çıkmaya ne dersiniz? D650 üzerinden 5 saat 48 dakika içerisinde 470,4 kilometre yolu tamamlayarak Blaundus Antik Kenti gezinize başlayabilirsiniz.

Antalya Uşak arası kaç km? Antalya üzerinden Uşak gezi rehberi için yola çıkanlar, Antalya araç  kiralama opsiyonlarını değerlendirerek D650 üzerinden 298,2 kilometre yolu yaklaşık 3 saat 59 dakika şehre gidebilirler.

Bursa Uşak arası kaç km? Bursa’dan Blaundus Antik Kenti için Uşak’a gidecek olanlar, Bursa araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak D650 üzerinden 3 saat 55 dakika içerisinde 321,2 kilometre yolu rahatlıkla tamamlayabilirler.

Yorum ekle