Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bilbilan Yaylası Nerede? | Bilbilan Yaylası Konaklama

Bilbilan Yaylası Nerede? | Bilbilan Yaylası Konaklama

Sevgili seyahat tutkunları bugün sizlere Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgesinde bir geçip olan Bilbilan Yaylasından bahsedeceğim. Bu yayladan bahsetmeden önce yazın dile iliklerinize kadar sizi üşütebileceğini bilmeniz gerekmektedir. Bilbilan Yaylası 2580 rakımda bulunmaktadır. Yayla halkı hala aktif olarak yaylacılık geleneğini sürdürmektedir. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, sizde bu doğa harikasını yakından deneyimlemeye ne dersiniz?

Bilbilan Yaylası Nerede?

Bilbilan Yaylası aslında aynı zamanda iki ilimizin hudut noktasıdır. En doğu da bulunan Artvin ilimiz ile Ardahan ilimizin ortasında kalır. Şavşat – Ardahan yolundan ulaşımı sağlanmaktadır. Artvin’e bağlı Ardanuç ilçesinin 51 kilometre doğusunda bulunmaktadır. Karların erimesi ile bahar geçte olsa yemyeşil örtüsü ile buraya gelir. Her sene haziranın ilk haftası itibari ile eylülün sonuna kadar hafta sonları büyük bir Pazar kurulur. Bu Pazar da aradığınız herşeyi bulursunuz. Pazarda canlı hayvan satışı da yapılmaktadır. Bilbilan Yaylası büyük yeniş bir yayladır. Sınır olarak Artvin iline bağlı bulunmaktadır.

Karadeniz gezilecek yerler için tıklayınız.

Bilbilan Yaylasında Ne Yenir?

Bilbilan yaylasının o temiz otlaklarında gezen ineklerin sütü kaymağı peyniri ve yağı oldukça meşhurdur. Buraya kadar gelmişken mutlaka bunların tadına bakmanızı tavsiye ederim. Ayrıca bunların yanında yayla içerisinde bulunan salaş lokantalar vardır. Bu yerlerde cağ kebabın denemezseniz Bilbilan Yaylası gezisi tamamlanmamış olur. Güzel bir yemeyin ardından yaylanın buz gibi sularından bir bardak içince fazlası ile serinlersiniz. Yayla yaz aylarında oldukça kalabalık bir nokta olmaktadır sıcaktan şikayet eden Artvinliler yaylaya serin havanın tadını çıkarmaya gelir.

 Karadeniz turunda mutlaka görmeniz gereken 5 Karadeniz Köyü

Bilbilan Yaylası Konaklama

Bilbilan Yaylasında herhangi bir konaklama tesisi bulunmamaktadır en yakın konaklama yapabileceğiniz noktalar Ardanuç ilçesi, Şavşat veya Ardahan’dır. Başka bir seçenek ise kamp yapmaktır. Yayla kamp yapmaya oldukça müsait bir yer kamp yapma seçeneğiniz varsa bunu da değerlendirebilirsiniz elbette temiz hava da güne dinç bir şekilde uyanırsınız.

Bilbilan Yaylası yolu düzgün bir yoldur. Her model araçla ulaşmak mümkündür. Tabi konforlu bir yolculuk için altı yüksek bir araç tercih ederseniz daha rahat edebilirsiniz. Doğasına havasına sizi hayran bırakacak Artvin Bilbilan Yaylası siz ziyaretçilerini bekliyor.

Artvin’e Nasıl Gidilir?

İstanbul Artvin kaç km? İki şehir arası mesafe 1.288,9 kilometre olup  İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak E80 ve E70 üzerinden 15 saat 20 dakika’da Artvin’e varılabilir.

Ankara Artvin kaç km? Ankara ve Artvin arasındaki mesafe 960,8 kilometre. Ankara’dan Artvin için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve E70 üzerinden 12 saat 12 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Trabzon Artvin arası kaç km? Araç ile Trabzon’dan Artvin’e E70 üzerinden 3 saat 10 dakika içerisinde varılabilir. Trabzon merkez araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 227 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Erzurum Artvin arası kaç km? Erzurum ve Artvin arası yaklaşık 194,9 kilometre. Erzurum merkez araç kiralama fırsatlarını değerlendirerek, D950 üzerinden 2 saat 58 dakika içerisinde seyahatinize başlayabilirsiniz.

 

Yorum ekle