Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Benzinli ve Dizel Hyundai Kona Karşılaştırması

Benzinli ve Dizel Hyundai Kona Karşılaştırması

Hyundai markasının bu aralar en popüler modellerinden biri küçük SUV modeli Kona. SUV segmentinden yarışan ve kendine çok sağlam bir yer açan Kona, hem dizel hem benzinli motorla pazarda yer alıyor. Türkiye pazarına ilk gelen Kona sadece benzinli motor seçeneğine sahipti. Ancak dizel Kona’nın Türkiye’ye gelmesi de çok sürmedi. Daha önce Hyundai Tucson’da gördüğümüz dizel motoru Kona’da da görmüş olduk. Peki, hangisi alınır dizel Kona mı benzinli Kona mı? Benzinli ve dizel Hyundai Kona karşılaştırması yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.  Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Hyundai marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

Benzinli ve Dizel Hyundai Kona Karşılaştırması

Kaynak: https://www.carmagazine.co.uk/

Benzinli Hyundai Kona’nın motoruna da dizel Hyundai Kona motoruna da 4X4 seçeneği veriliyor. Her ikisinde de hem manuel hem otomatik şanzıman seçeneği var. 4 silindirli motorlar, önde ve enlemesine kullanılıyor. Benzinlide motor hacmi 1591 cc iken dilzede motor hacmi 1598 cc. Benzinlide motor gücü 177 HP 5500 d/d iken dizelde motor gücü 136 HP – 4000 d/d. Benzinli motorun tork gücü maksimumda 265 NM – 1500 -4500 d/d. Dizel motorun maksimum tork verisi ise 320 Nm 2000-2250 d/d. Eğer benzinli Kona alırsanız maksimum hızlanmanız 205km/s. Eğer dizel Kona alırsanız maksimum hızlanma verisi 191km/s. Benzinli Kona’nın CO2 salınımı 160gr/km iken dizel Hyundai Kona CO2 salınımı 114 gr/km. Benzinli Hyundai Kona yakıt tüketimi ortalaması şehir içinde 7,1 litre olarak ölçülüyor. Dizel Hyundai Kona yakıt tüketimi ortalaması ise 100km’de 4,4 litre. 

Yeni Hyundai Kona İncelemesi | Yeni Hyundai Kona Özellikleri yazısı için tıklayınız.

Hyundai Kona Benzinli Motor Seçenekleri

Kaynak: https://www.carmagazine.co.uk/
  • 1.0 litrelik 3 silindirli 120 HP T-GDI
  • 1,6 litrelik 177 HP TGD-I
  • 1,0 litrelik 6 ileri manuel şanzımanlı

Dizel Otomatik Hyundai i30 1.6 Testi için tıklayınız.

Hyundai Kona Dizel Motor Seçenekleri

Hyundai Kona’nın dizel motorlu seçeneği çok istendi. Marka da bu isteğe yanıt vermekte gecikmedi. Euro 6d Temp normunu karşılıyor. 1,6 litrelik 136 HP CRDi dizel motor seçeneği çok tutuluyor. 

2020 Hyundai Elantra Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Hyundai Kona Alınır mı Alınmaz mı?

Hyundai Kona modeli, gençleri hedefliyor. Markanın odağında şehirli genç kitle var. Gerçekten de otomobilin tarzı çok genç duruyor. Ancak bu genç görünümün yanında iyi performans ve güçlü motor da sunuyor. Üstelik 4X4 seçeneği de var. Tasarım, motor, hacim ve konfor açısından Kona, alınası bir otomobil. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Yorum ekle