Yolcu360 Blog
Yeni Nissan Qashqai
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Benzinli Otomatik Nissan Qashqai Testi

Benzinli Otomatik Nissan Qashqai Testi

Benzinli Otomatik Nissan Qashqai testi yaptık. Aracı hem Qashqai kiralamak isteyenler hem de 2018 otomatik benzinli Qashqai almak isteyenler için inceledik.

Benzinli Otomatik Nissan Qashqai Testi

Nissan Qashqai modeli Türk kullanıcı tarafından çok sevildi. Ülkemizde en çok satan SUV listesinde her yıl ilk 5’e giriyor. Araç kiralama alanında da Qashqai kiralama tercihi oldukça fazla. Arazi aracı özellikleri, OffRoad görünümü, şehir içindeki havalı imajı ile kiralık Qashqai talebi daha yoğun. Uygun fiyata Nissan Qashqai kiralamak için yolcu360.com ana sayfasındaki modülü kullanabilirsiniz. Sistem üzerinden sadece bir kaç saniye içinde en uygun fiyatlı kiralık Qashqai alternatifini bulabilirsiniz. Fiyat karşılaştırması yaparak araç kiralamak istediğiniz bölgedeki en ucuz kiralık Nissan Qashqai hangi rent a car ofisinde görüntüleyebilirsiniz. Peki, 2018 benzinli otomatik Nissan Qashqai özellikleri neler? Hem kiralamak isteyenler hem de satın almak isteyenler için test ettik.

Benzinli Otomatik Nissan Nasıl?

Yeni Nissan Qashqai“benzinli” ibaresini görüp; hemen olumsuz düşünmeyin! Nissan, oldukça ekonomik bir benzinli otomatik optimizasyonu yapmış. Ayrıca tasarımda da bazı keyifli yenilikler var.

Yenilenmesinin ardından görünüm konusunda artı bir çık daha iddialı hale gelen Yeni Nissan Qashqai kompakt SUV sınıfından beklenen ne varsa onu sunuyor. Tasarımda bolca Nissan X-Trail izleri var. Yeni Nissan Qashqai’de  gündüz LED’leri daha iri bir form almış.  Ön tampon yapısı tamamen ele alınarak logo büyütülmüş. Ön tamponla bütünleşen yeni V formlu ön ızgara bumerang formlu LED gündüz farlarıyla birbirini tamamlamış.

İç mekanı nasıl?

Yeni Nissan Qashqai 2018 makyajı sonunda Qashqai’nin iç mekanında önemli bir değişim yok. Plastik malzemelerin daha iyi görünüyor olması, direksiyon simidi ve vites topuzu değişmiş olması dışında pek bir farklılık yok. Eşya gözlerinin sayısı ve bagaj kullanışlılığı da arttırılmış.

Benzinli otomatik Qashqai’nin motoru nasıl?

Öncelikle oldukça tutumlu bir otomobil. Eğer uzun yol için ya da şehir içi kullanım için Qashqai kiralama yapmayı düşünüyorsanız yakıt tüketimi konusunda rahat olun. Benzinli otomatik araç kiralama yapmayı düşünüyorsanız da Qashqai tercih edebilirsiniz. Elbette sürekli performanslı kullanım isterseniz tüketim buna bağlı oranda yükseliyor. Ancak 100 km karma yol parkurunda makul seviyelerde bir tüketim sonucu elde ediyorsunuz. Motor kaputunun altında yatan 1.2 litrelik turbo benzinli ünite 115 HP güç ve 165 Nm tork üretiyor. Bu kombinasyonla Nissan Qashqai 0-100 km/s hızlanmasını 12.9 saniyede tamamlarken, maksimum hız olarak 173 km/s’ye ulaşabildiği açıklanıyor.  Ortalama tüketim değeri olarak 5.6 litrelik bir veri açıklanıyor. Biz bunun biraz uzağında kalsak bile 6.9 litre sonucuyla testi tamamladık.

Konfor ve yol tutuş özellikleri

Yola sağlam basan adımlara sahip. En ufak bir sıkıntı anında elektronik yardımcıları büyük bir başarılı ile devreye giriyor. 2018 Nissan Qashqai eski modellerine göre daha iyi bir yol tutuşu sunuyor. Orta sertlikte süspansiyon yapısına sahip.  Darbeleri emme konusunda da daha iyi. Yenilenen tasarımla birlikte Qashqai de ses yalıtım konusunda da bir takım yenilikler beraberinde gelmiş. Eski nesline göre daha az ses alan Qashqai bu konuda kendini geliştirmiş.

Yeni Nissan Qashqai Euro NCAP çarpışma testleri

Yeni Nissan QashqaiNissan Qashqai Euro NCAP çarpışma testine 2014 yılında girdi ve bu testlerden 5 yıldız almayı başardı. Makyajlı versiyon ise henüz bu teste girmedi. Yetişkin yolcu güvenliği %88, çocuk yolcu güvenliği %83, yaya %69 ve güvenlik yardımcılarından %79 başarı sağlayan model sahip olduğu aktif ve pasif güvenlik elemanlarıyla da kullanıcılarına güven veriyor.

Teknik Özellikleri

Motor: 1.2 lt /Motor Hacmi: 1197 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 115 HP/Maksimum Tork: 165 Nm

0-100 km/s Hızlanma: 12.9 sn / Maksimum Hız: 173 km/s

Frenler:  Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

Benzinli otomatik Qashqai ne yakar?

Yakıt Türü: Benzin Şehir İçi: 6.5 lt/100 km/ Şehir Dışı: 5.2 lt/100 km /Karma: 5.6 lt/100 km / Test: 6.9 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 129 gr/km

Boyutlar

Uzunluk: 4394 mm /Genişlik: 1806 mm /Yükseklik: 1590 mm /Dingil Mesafesi: 2646 mm

Yeni Nissan Qashqai Bagajı: 401 lt

 

 

Yorum ekle