Yolcu360 Blog
belgrad-ormani-0-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Belgrad Ormanı’nda Yapabileceğiniz 9 Aktivite

Belgrad Ormanı’nda Yapabileceğiniz 9 Aktivite

Belgrad Ormanı, İstanbul’un tertemiz havasını solumak, ruhunu dinlendirmek ve keyifli vakit geçirmek isteyen her yaştan insanın mutlaka ziyaret etmesi gereken yerin başında geliyor. Diğer yandan Belgrad Ormanı ziyaretinizi daha renkli ve eğlenceli hale getirebileceğiniz çok sayıda aktivite mevcut. Belgrad Ormanı’nda yapabileceğiniz 9 aktiviteyi sizler için araştırdık.  

Kanuni Sultan Süleyman, 16. yüzyılda Bizans döneminden kalan köylerin canlandırılması için bir proje başlatıyor. O dönemde Belgrad’dan gelen köylüler, bu ormanın sınırları içerisine yerleştiriliyor. Sonrasında da tahmin edeceğiniz gibi yerleşenlerin anavatanı, ormana ismini veriyor.

Belgrad Ormanı içerisinde çok sayıda yürüyüş ve bisiklet parkuru barındırıyor. Ziyaretiniz sırasında sizi bambaşka bir dünyaya götürecek olan bu parkurlarda, doğayla bütünleşeceksiniz. Dolaşırken yüzlerce farklı kuşun ötüşünü duyacağınız Belgrad Ormanı, keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. 

Türkiye’nin en büyük ormanlarını sizler için araştırdığımız yazımızı okumak için tıklayın.

Belgrad Ormanı’na Nasıl Gidilir?

Belgrad Ormanı aktiviteleri hakkında konuşmaya başlamadan önce gelin dilerseniz bu doğa harikası yere nasıl gidilir açıklayalım. Orman, Çatalca Yarımadası’nın doğusunda yer alıyor. Geniş bir alana sahip olan ormanın bir ucu İstanbul Boğazı’na diğer ucu ise Karadeniz’e dayanıyor.

Belgrad Ormanına toplu taşımayla gitmek için İstanbul’dan 42T, 42M, 42R, 42HM ve 153 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.

Özel aracınızla gitmek istiyorsanız, Maslak – Sarıyer güzergahına doğru ilerleyerek Tarabya’dan U dönüşü yapmanız gerekiyor. Ardından Bahçeköy yönüne doğru ilerlemelisiniz. Buradaki levhalarını takip ederek Belgrad Ormanı’na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Google konum seçeneğiyle navigasyon üzerinden yol tarifi alabilirsiniz.

Bireysel aracınız yoksa Yolcu360 araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak sizlere uygun aracı kiralayabilir, keyifle yolculuk yapabilirsiniz.

Belgrad Ormanı Ziyaret Saatleri

Belgrad Ormanı 24 saat açık ve mekânda ziyaret saati kısıtlaması yok. Fakat saat 20:00’den sonra ateş yakarak piknik yapmanız yasak. 

Belgrad Ormanı Giriş Ücreti 2022

Konu Belgrad Ormanı olunca en çok merak edilen şeylerden biri de ormanın giriş ücretleri. 

Belgrad Ormanı Giriş Ücretleri

Yaya: 30 TL

Binek araç: 30 TL

Belgrad Ormanı Aktivite Listesi

  • Belgrad Ormanı’nda Piknik ve Mangal Yapın

belgrad-ormani.jpg

Belgrad Ormanı’nda gezerken doğanın tadını çıkarmak ve tertemiz havada huzurlu bir gün geçirmek istiyorsanız, yanınızda piknik sepetinizi de götürmelisiniz. Ormanda ağaçların altına örtünüzü sererek veya yürüyüş parkurlarının etrafındaki ahşap banklar oturarak piknik yapabilirsiniz.

Diğer yandan Belgrad Ormanı içinde mangal yapmak da serbesttir. Fakat burada ateş yakmadan önce dikkat etmemiz gereken bazı kurallar var:

  • Ormanda mangal yapacaksanız, yanınızda toprak zeminden yüksekte bir mangal ocağı bulundurmalısınız. Belgrad Ormanı’nda toprak zeminde ateş yakmak yasaktır. Yanınızda mangal yoksa civardaki işletmelerden kiralayabilirsiniz.
  • Ormanda bulunan mesire alanlarındaki belirli noktalarda mangal yakabilirsiniz.

 

  • Mesire Alanlarını Ziyaret Edin

belgrad-ormani-1.jpg

Ormanın içinde yürüyüş, piknik, mangal ve koşu gibi pek çok keyifli aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz mesire alanları mevcut.

Belgrad Ormanı Mesire Alanları

  • Ayvat Bendi Mesire Alanı
  • Binbaşı Çeşmesi Mesire Alanı
  • Fatih Çeşmesi Mesire Alanı
  • Bentler Mesire Yeri
  • Falih Rıfkı Atay Mesire Alanı
  • Neşet Suyu Mesire Alanı
  • Kömürcübent Mesire Yeri
  • Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri
  • Kirazlıbent Mesire Alanı

 

  • Uzun ve Keyifli Yürüyüşlere Çıkın

belgrad-ormani-2.jpg

Belgrad Ormanı’nın içinde pek çok yürüyüş parkuru var. Dilediğiniz her gün, sabah saatlerinde buraya gelebilir ve kimsenin olmadığı vakitlerde doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Ormandaki en popüler rotalardan biri Neşet Suyu Parkuru. Burada yemyeşil ağaçların içinden geçerek koşu yapabilirsiniz. 

  • Bisiklet Turu Yapın

belgrad-ormani-3.jpg

Hem ormanın derinliklerini keşfetmek hem de temiz havada daha fazla vakit geçirmek istiyorsanız, Belgrad Ormanı bisiklet turlarına katılabilirsiniz. Ormanın içindeki parkurlarda düzenlenen bisiklet turlarına, toplu veya bireysel olarak katılabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

  • Mantar Toplayın

belgrad-ormani-4.jpg

Doğanın tüm güzelliklerini esirgemeden bizlere sunduğu bu muhteşem ormanda gezerken dahi karşınıza onlarca farklı mantar çıkacak. Tabii ki zehirsiz olanları seçebilmek için uzmanlık gerekiyor.

Ormanın derinliklerini keşfetmekten ve mantar toplamaktan hoşlanıyorsanız, uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilen mantar turlarına katılabilirsiniz.  Üstelik kış ayları hariç her dönemde mantar toplama turlarına katılmak mümkün.

  • Ormanın İçindeki Üçgen Evi Ziyaret Edin

belgrad-ormani-5.jpg

Neşet Suyu Yürüyüş Parkuru üzerinde bulunan Üçgen Ev, fotoğraf severler arasında oldukça popüler. Fakat buradaki gelin ve damat fotoğrafçılarından size sıra gelmesini istiyorsanız acele etmelisiniz!

  • Tarihi Bentleri Görün

belgrad-ormani-6.jpg

Akarsu yatağında suyun birikmesi için inşa edilen dayanıklı yapılara bent denir. Belgrad Ormanı’nda 7 adet bent var. İsimleri ise sırasıyla: Kömürcü Bendi, Büyük Bent, Topuzlu Bent, Ayvat Bendi, Valide Bendi, Kirazlı Bent ve Yeni Bent.

Belgrad Ormanları eski yıllarda İstanbul’un su ihtiyacını karşıladığı için bentler de bu suları biriktirme görevi görüyordu. Zamanla ormanın içindeki tarihi bentler aktifliğini yitirse bile yine de bu yapıları mutlaka görmelisiniz.

  • Bahçeköy Yaban Hayatı Üretim İstasyonu’nu Ziyaret Edin

belgrad-ormani-7.jpg

Bahçeköy Yaban Hayatı Üretim İstasyonu, Türkiye’nin yaban hayatı üretim merkezi olarak kurulan ilk istasyonu. Tesis içerisinde 300’ün üzerinde geyik mevcut.

Ayrıca üretim istasyonunda nesli tükenmekte olan Kızıl Geyikler’in de üretimi yapılıyor. 1959’da 9 geyikle üretime başlayan tesis, 100 hektarlık bir alana yayılmış durumda. Burada üretilen Kızıl Geyikler başka illere nakledilerek doğal yaşam alanlarına kavuşuyor.

Belgrad Ormanı’nda geyik görme olasılığınız oldukça düşük. Fakat şanslıysanız, üretim çiftliğinden kaçan geyiklerden bazılarıyla ormanda karşılaşabilirsiniz.

  • Belgrad Ormanı’nda ATV Turu Yapın

belgrad-ormani-8.jpg

Belgrad Ormanı ATV turu, burada yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biridir. Atv turu sağlayan firmalardan biri Renkli Tatil. 2022 yılı için kişi başı ücret 500 TL. Diğer firma ise Aktivido. Bu firmayı tercih ettiğinizde ise ödemeniz gereken kişi başı ücret 850 TL.

 

Yorum ekle