Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Behramkale: Çanakkale’de mutlaka görülmesi gereken bir nokta / Assos

Behramkale: Çanakkale’de mutlaka görülmesi gereken bir nokta / Assos

Behramkale yolu Çanakkale’den geçen seyahat tutkunlarının uğramadan yapamadıkları çok özel bir gezi rotası. Assos olarak da bilinen bu muhteşem beldeyi yazarımız Elif Omput sizin için gezdi gördü ve harika bir gezi rehberi hazırladı.

Merhaba seyahat tutkunları bugün geçmişi çok eskilere dayanan hemen yamacınızda sayılacak bir yere Behramkale’ye gidiyoruz. Gidenler bilir en çok neyin meşhur olduğunu körfezde ve Çanakkale de tabi ki de rüzgar; öyle hafifçe narin narin karşılamaz sizi hele sizi antik kentin için de ki Athena’nın tapınağın da yakalarsa oldukça sarsılabilirsiniz.

 

Behramkale ‘ye nasıl gidilir?

Behramkale, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinin 17 kilometre güneyinde kalıyor. Tam karşısında bir ada olmak için fazla gösterişli olan Midilli size el sallayıp bir gün bana da gelin diye fısıldıyor. Assos Antik Kenti’nin bulunduğu Behramkale Köyü’ne karadan gelecekseniz eğer Çanakkale’ye 90,  İstanbul’a 450, İzmir’e 290, Bursa’ya ise 300 kilometre mesafede bulunmakta.

Yola çıkmadan önce Yolcu360’tan kiralık araç fiyatlarına bakmayı unutmayın. Havayolu ile ulaşım sağlayacaklar Çanakkale Havalimanı araç kiralama veya Balıkesir Edremit  Kocaseyit Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Behramkale’ye doğru seyahatlerini sürdürebilirler

Behramkale yani diğer bir adıyla Assos

Behramkale Osmanlı zamanın da kurulmuş 32 senedir de sit alanı olarak koruma altında olan 150 hanelik bir köydür. Behramkale surlar içerisin de kurulduğu ve sit alanı olduğu için yeni yapı yapılmasına müsaade edilmiyor.

Assos antik kente çıkarken yokuşta sağlı, sollu tezgahlar üzerinde köylülerin topladığı kekik nane lavanta kokuları size eşlik ediyor. El yapımı tarhana, oyalı yazmalar, el emeği göz nuru danteller ve küçük hatıra amaçlı heykeller alabileceğiniz bin bir çeşit seçenek mevcut.

Sıcak bir bahar günü veyahut yazın kavruk bir öğlen vakti antik kenti gezdiniz, ardından esen rüzgar size yetmedi; ne yapıyoruz hemen birkaç kilometre aşağı da olan Kadırga limanına iniyoruz. Denizin o berrak cam gibi rengine, rengarenk olan çakıl taşları eşlik ediyor. Kadırga Koyu ‘nda huzur soluyor, huzur veriyorsunuz.

 

Bu bölgede irili ufaklı birçok restoran, otel, kafe mevcut, her bütçeye ve her misafire uygun bir seçenek bulunabilir. Bölge henüz Akdeniz ve egenin güneybatısı kadar talep görmese de inanın bilen biliyor bu koyu.

Ufak iki günlük bir kaçamak yapmaya ne dersiniz tüm hafta iş stresi, şehir yoğunluğu bedeninizi ve ruhunuzu yormuştur muhakkak unutmayın ki dünya da ki en değerli zaman kendinize ayırdığınız zamandır.

Bu arada ufak bir not: Behramkale civarında çok fazla doğa ile başbaşa kalma fırsatınız olacak. Bölgede sıkça sincaplar karşınıza çıkabilir. Doğayı onlar için temiz tutmaya özen gösterin ve arabayla seyahat ederken çok hızlı gitmeyin. Önünüze çıktıklarında fren yapabilecek kadar makul bir süratte kalın. Bu dünyayı onlarla paylaştığımızı unutmayın. Gezginkz der ki; doğa ile kalın, doğa da kalın.

Yorum ekle