Yolcu360 Blog
Bedelli Askerlik Yasası
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Bedelli Askerlik İçin Otomobile Veda!

Bedelli Askerlik İçin Otomobile Veda!

Geçtiğimiz günlerde TBMM onayından geçen ve gündeme oturan Bedelli Askerlik konusu, otomobil piyasası için de oldukça net bir gündem yarattı. Çünkü bedelli askerlik için arabasını satanlar ya da satılık ilanı verenler çok.

ODD verilerine göre şimdiden ikinci el piyasası haraketlendi. yolcu360.com olarak, otomotiv dünyasının her gündemiyle ilgileniyoruz. Sektörün tüm dinamikleri bizim için önemli. Bu anlayışla yeni Bedelli Yasası ve bunun otomotiv dünyasına yansımaları üzerine bir değerlendirme yaptık. İşte detaylar…

Önce biraz Bedelli Askerlik şartları ve kanunun detayı hakkında konuşalım…

Ankara araç kiralama için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama opsiyonlarına bakabilirsiniz.

2018 Bedelli Askerlik Yasası

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından geliştirilen Askerlik, KHK konuları kapsayan bir torba yasa çıkardı. Buna göre hem yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları hem de ülkemizde yaşayan vatandaşlar bedelliden yararlanabilecekler.

Araç kiralama Ankara için Ankara araç kiralama olanaklarına bakabilirsiniz.

Bedelli 28 gün mü 21 gün mü?

Önceden belirlenen 28 günlük temel askerlik şartı yapılan bir açıklamayla 21 güne indirildi. 31 Aralık 1993 ve öncesinde doğanları kapsayan bedelli askerlik yaşı oldukça geniş bir kitleyi kapsıyor.

Ankara rent a car için Ankara Çankaya araç kiralama imkanlarını inceleyebilirsiniz.

Bedelli Ücreti Ne Kadar?

Bedelli Teklifinin de olduğu Torba Yasa TBMM’den geçti. Türkiye’de yaşayanlar 15 bin TL, yurt dışında yaşayanlar da 2 bin Euro bedeli ile 21 gün temel askerlik sonrası vatani görevini yapmış kabul edilecek.

Araba kiralama Ankara kapsamında Ankara Kızılay araç kiralama opsiyonlarına bakabilirsiniz.

Bedelli Askerliğin Şirketleri Etkiler mi?

Bedelli Teklifinin de olduğu Torba Yasa TBMM’den geçti. Türkiye’de yaşayanlar 15 bin Tl, yurt dışında yaşayanlar da 2 bin Euro bedeli ile 21 gün temel askerlik sonrası vatani görevini yapmış kabul edilecek. Ancak akıllarda şu soru var: “21 gün için işten mi ayrılacağım?” Yasa kapsamında bedelli askerlik için işinden uzaklaşan vatandaşlar ücretsiz izinli kabul edilecek. Yani işten ayrılmak zorunda kalmayacak.

Ankara oto kiralama için Ankara Kavaklıdere araç kiralama fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Bedelli Askerlik Ücreti İçin Arabası Satanlar

Bedelli askerlikten faydalanmak üzere kredi alanlar kadar arabasını satıp bedelliden yararlanmak isteyenler de çok. Pek çok kişi otomobilini satarak bedelli askerlik bedeli olan 15 bin TL’yi denkleştirmeye çalışıyor. Bu durum da sahibinden ikinci el araba piyasasını canlandıracak gibi görünüyor.

Bedelli askerlik için otomobilini satanlar ya da satmayı planlayanlar çok. İkinci el araç ilan sayısı da bu durumda artacak. Hayalindeki otomobile sahip olmak isteyenler için bir fırsat gibi görünse de biz, alım satım süreçlerinde çok dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Rent a car Ankara için Ankara Yenimahalle araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz.

Yorum ekle