Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Bebek Koltuğu Konusu Önemli!

Bebek Koltuğu Konusu Önemli!

Bebek koltuğu kullanmamanın cezası var mı, bebek koltuğu nasıl takılır, isofix ne demek, kiralık arabada bebek koltuğu olur mu….

Ana Kucağı Oto Koltuğu

Bebek için alışveriş yapılırken en çok dikkat edilen malzemelerden biri de bebek oto koltuklarıdır. Çocuk oto koltuğu modelleri birbirinden farklı olsa da temelde, bebeğin ya da çocuğun araçta güvenli bir biçimde oturmasını hedeflerler. Bu amaçla emniyet kemerleri bulunur, koltuk, başı ve boyunu dengeler, beli ve sırtın çarpma anında zarar görmesine engel olur. Ayrıca bebeği koltukta tutarak araç içinde hareket etmemesi amaçlanır. Peki, en güvenli oto koltuğu hangisi, kiralık araçta bebek koltuğu oluyor mu ve oto koltuğu kullanmazsak ne olur?

En Güvenli Oto Koltuğu Modelleri Hangileridir?

Bebek için oto koltuğu alırken ilk dikkat etmeniz gereken detay, koltuğun izofiksli olup olmadığıdır. İzofix bağlantısı, bazı (genellikle çok eski model) arabalarda olmaz. Eğer aracınızda izofix bağlantısı yoksa ve sadece izofix ile aracın arka koltuğuna sabitlenen bir bebek oto koltuğu alırsanız kullanamayabilirsiniz.

Diğer bir konu koltuğu, bebek kaç yaşına gelene kadar oto koltuğunu kullanabileceğinizle ilgilidir. Tekrar tekrar masraf yapmamak için mümkün olan en fazla kg. miktarını taşıyabilecek koltukları tercih edin. Koltuğun emniyet kemeri bağlantılarının sağlam olması ve kolayca bağlanabilir, ayarlanabilir olması da çok önemlidir. Sizi zorlayacak, dakikalarca uğraştıracak kemer bağlama işlemlerini bebeğin de ağlayarak zorlaştıracağını unutmayın. Koltuğun kumaş dokusu da çok önemlidir. Yanmaya karşı dayanıklı, terletmeyen kumaşlarla kaplanmış koltukları tercih etmeniz bebeğiniz için konforlu bir yolculuk sağlar.

Arabada Bebek Koltuğu Kullanmak Şart mı?

Öncelikle araçta bebek ya da çocuk varsa ve onlar için özel olan oto koltuğunda oturmuyorlarsa trafikte ceza alabilirsiniz. Yani bebek oto koltuğu kullanmamanın cezası var. Ancak asıl önemli olan şudur ki, hafif ani frenlemelerde bile arka koltuktaki bebek ya da çocuklar vücutlarının hafifliğinin de etkisiyle çok daha fazla savrulurlar. Bu savrulmalar sonucunda başlarını cama çarpabilir, boyun ya da bellerini incitebilirler. Kalıcı hasarlar oluşabilir.

Yenidoğan Bebekler İçin Oto Koltuğu Var mı?

Yenidoğanlar yaklaşık bir yaşına kadar ana kucağında oturabilirler. Ancak tavsiye edilen 7 aylığa kadar ana kucağı bundan sonra da oto koltuğudur. Ana kucakları, hem taşınabilir olmaları hem de henüz oturamayan bebeğin konforlu bir biçimde seyahat edebilmesi için önemlidir.

Kiralık Araçta Bebek Koltuğu Olur mu?

Araç kiralama yaparken bebeğiniz için ya da çocuğunuz için ek hizmet olarak oto koltuğu talep edebilirsiniz.

Yorum ekle