Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Bazı sürücüler neden tek elini vitesin üstünde tutar?

Bazı sürücüler neden tek elini vitesin üstünde tutar?

Sürücü kurslarında adaylara iki elin de direksiyonun üstünde belli bir açıyla durması gerektiği öğretilir. Ancak nedense bazı sürücüler tek ellerini vitesin üstünde tutmaktan kendilerini alamazlar. Siz de onlardan biri misiniz? Böyle bir tanıdığınız mı var? İşte bu garip “takıntı” nın sebebi!

Tek elini vitesin üstünde tutmak

Öncelikle bu durumun acemi şoförlerde görülen bir eğilim olduğunu söyleyelim. Yani uzun yıllardır araç kullanıyorsanız ve elinizi bir türlü vitesten çekemiyorsanız kötü haber verelim: siz hala acemi bir sürücüsünüz. Hele otomatik vitesli bir araçta bile aynı “takıntı”dan kurtulamıyorsanız, usta bir şoför olduğunuzu iddia etmemenizi tavsiye ederiz.

Tek elini viteste tutmanın sonuçları

Tek elini vitesten alamayan sürücüler genelde bunun bir takıntı olduğu bahanesinin ardına saklanırlar ancak bu aslında ciddi bir hata. Üstelik sadece sürüş emniyeti için değil aracın mekanik aksamına da ciddi zararlar verebilecek sonuçlar doğurabilir!


Şanzıman deyip geçmeyin!

Elin sürekli vites üzerinde olması doğrudan aracın şanzımanına yük bindirir. Aracınızın üretim aşamasında, mühendisler ekstra yükü hesaba katmadıkları için, vitesin üstündeki eliniz zaman içerisinde senkromençlerin daha çabuk aşınmasına neden olabilir. Bu tip arızalar sizin de bütçenize hiç hesap etmediğiniz yükler bindirebilir.


Arızadır olur, kolayı var…

Yolcu360 ‘ta araç kiralama yaptığınızda tam güvence altında kiraladığınız araçlarınızda meydana gelebilecek bu tip arızalarda aracınızı istediğiniz noktada bırakıp yola güvenle devam edebilirsiniz. Ancak siz yine de sürüş emniyeti için elinizi yolculuk sırasında vitesin üstünde tutmamaya özen gösterin.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle