Yolcu360 Blog
balcova-terapi (1)

İzmir Balçova Terapi Ormanı Turu

İzmir’de şehrin içerisinde doğayı keşfetmek için İzmir Balçova Terapi Ormanı öne çıkıyor. İzmir Balçova Terapi Ormanı turu ile bu bölgeyi keşfedebilmek mümkün. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için Balçova termal ve orman alanı her yaş grubuna hitap ediyor. Orman ile ilgili ayrıntılı bilgiler için yazının devamını okuyabilirsiniz.

İzmir Kamp Alanları: İzmir’de Az Bilinen Harika Kamp Alanları yazımız için tıklayın.

İzmir Balçova Terapi Ormanı Nerededir?

Birçok şehrin kendine özgü ormanlık bir alanı olsa da İzmir Balçova Terapi Ormanı pek çok özellik ile diğerlerinden ayrılıyor. Özellikle nispeten merkezi konumu burada en temel etken oluyor. İzmir Balçova Terapi Ormanı İzmir’in Karabağlar ilçesinde yer alan ormanlık bir arazi olarak biliniyor. Şehirden ulaşımın oldukça kolay olduğu bir bölgede yer alan İzmir Balçova Terapi Ormanı Turu erişimi de kolay hale getiriyor. İzmir sınırları içerisinde yer alan orman 6 kilometrelik bir yürüyüş imkanı sunuyor.  İzmir Balçova Terapi Ormanı nerede ve ormana nasıl ulaşılır merak ediliyor. Ormana gidiş için birçok güzergah bulunuyor. 

İzmir Balçova Terapi Ormanı Turu Neleri Kapsar?

balcova-terapi-1.jpgİzmir Balçova Terapi Ormanı turu toplamda ortalama 6 kilometrelik bir yola sahip oluyor. Gidiş dönüş güzergâhları ise ortalama 14 kilometre civarında görülüyor. Bu, sizlerin keşif isteğine ve ziyaret ettiğiniz noktalara bağlı olarak değişim gösteriyor. Ormanın zorluk seviyesi orta zorlukta olacak şekilde nitelendiriliyor. Ancak güzergahın belirli bölümleri çok daha kolay olduğundan her yaş grubuna uygun bir tur olarak biliniyor. Ormanın maksimum yüksekliği 369 metre iken minimum yüksekliği ise 48 metre olarak kayıtlara geçiyor. Yürüyüş süreci kişilere göre değişim gösteriyor. 

İzmir Balçova Terapi Ormanı turu aslında bir ana yol üzerinde devam ediyor. Ancak bunun dışında görülmek istenen yerlere bağlı olarak bu yoldan sapmak gerekiyor. Yalnız, merak etmeyin bu sapak yolları pek çok kişi de tercih ediyor. 1. Ve 2. Manastır ile Behzat Tepe yönlerine giden 3 yol güzergahı daha keyifli bir hale getiriyor. Örneğin Behzat Tepe güzergahı 17 kilometrelik bir rota olarak biliniyor. Elbette güzergah üzerinde kestirmeler de yer alıyor. Güzergâhlar üzerinde kat edilen yolu belirten tabelalar yer alıyor. Böylelikle kat ettiğiniz mesafeyi görme imkanınız bulunuyor. Balçova terapi alanının bütününü yürümeye gerek olmadan istenilen mesafeden dönüş yapmak da aynı şekilde kolaydır. Tur güzergahı üzerinde dinlenme alanları da yer alıyor. Buralarda dinlenmek, yürüyüş sürecini uzatmak mümkün hale geliyor. Aynı zamanda yer yer seyir terasları da orman içerisinde bulunuyor. Seyir teraslarında manzaranın farklı evrelerini gözlemleme imkanı sunuluyor. 

İzmir Balçova Terapi Ormanı Turunda Yapılacaklar

İzmir şehrinin merkezi noktasına birçok ormana kıyasla çok daha yakın olan bu orman gözde bir doğa alanı haline geliyor. Hafta içi ve hafta sonlarında farklı aktiviteler için aileler ve bireysel olarak pek çok insan burayı ziyarete geliyor. 

  • Yürüyüş Parkuru

Tur içerisinde birden fazla güzergah olsa da ana güzergâh her yaş grubuna en uygun olarak biliniyor. Yürüyüş parkuru, burada yapılan en sık aktivite olarak öne çıkıyor. Yürüyüş parkuru güzergahlarını çeşitlendirmek ve daha keyifli bir hale getirmek de mümkün oluyor. Güzergah içerisinde görülebilecek özel noktalar da bulunuyor.

  • Piknik

İzmir Balçova Terapi Ormanı içerisinde piknik alanları bulunuyor. Malzemelerini getirerek aileniz ve sevdikleriniz için uygun alan sunuluyor. Ancak bu süreç sonrasında malzeme ve çöplerin geri getirilmesi, ormanın güvenliği açısından önem arz ediyor. 

  • Manastırlar

Orman içerisinde iki farklı manastır kalıntısı bulunuyor. Manastır yolları orman yürüyüşünün bir bölümünden sonra başlıyor. 2500 metrelik güzergahtan itibaren yol sapıyor ve manastırlardan birini görme imkanı bulunuyor. Bu manastıra erişim diğer manastıra nazaran çok daha kolay oluyor. Çünkü bu manastırın parkuru daha az engebeli olarak biliniyor. Manastır kalıntıları bugün ancak temel seviyesinde görülüyor. Ufak bir tırmanışın ardından manastırlardan ilkinin temelini görmek mümkün oluyor. 

  • Şelale

İzmir Balçova Terapi Ormanı şelalesi de çok ziyaret ediliyor. Şelaleyi 4500 metrelik bir mesafeye gelindiğinde görmek mümkün oluyor. Manastırı gördükten sonra ana yola yeniden inerek devam etmek şelaleyi görme imkanı sunuyor. Özellikle uzun bir yürüyüşten sonra serinlemek için tercih edilen noktalardan biri şelale oluyor. Bu esnada rotayı burada sonlandıranlar da bulunuyor ancak tercih sizlere bağlı oluyor. 

Tur kapsamında manastırlar ve şelale görülebilecek esas noktalar oluyor. Bunun dışında iki farklı gözetleme kulesi bulunuyor. Bu gözetleme kuleleri farklı manzaraları sunması nedeni ile herkesin yürüyüş sebebi oluyor. Orman turu içerisinde yürüyüş parkuru güzergahından devam edilebileceği gibi tırmanış güzergahları da ana yoldan sapınca karşınıza çıkıyor. Aynı zamanda yol üzerinde bisikletlileri görmek mümkün oluyor. 

Nasıl Gidilir?

Balçova orman turu hakkında merak edilenlerden biri de ormana nasıl gidileceği oluyor. Ormana gelebilmek için öncelikle Balçova Termal Otel’e gitmek gerekiyor. Bu nedenle otobüs ve minibüs kullananların bu otele giden caddede inmeleri ve otele doğru yürümeleri gerekiyor. Aracı olanlar da yine öncelikle otele geliyor. Eğer aracınız yok ise araç kiralayabiliyorsunuz. Araç kiralama yöntemi ile aslında hem Balçova Termal Otele hem de Balçova Ormanı içerisine araç ile girmek mümkün oluyor. Balçova Termal Otelin içerisinde biraz ilerledikten sonra “İzmir Balçova Terapi Ormanı” tabelası yer alıyor. Bu tabelayı takip ederek orman güzergahına dahil olunuyor. Ormana girişler her gün 9’da başlıyor ve son giriş saati ise 17 olarak belirleniyor. Özetle bu orman her yaşa hitap eden zengin rota pek çok kişinin beğenisini kazanıyor. 

İzmir’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle