Yolcu360 Blog
turkiyedeki-balayi-yerleri- (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Balayı Yerleri | En İyi 11 Yurt İçi Balayı Önerisi

Türkiye’de Balayı Yerleri | En İyi 11 Yurt İçi Balayı Önerisi

Türkiye’de balayı yerleri hangileri? Türkiye’deki en iyi balayı lokasyonlarını sizler için için araştırıyoruz. Hangi mevsimde ziyaret edilir, konaklama imkanları nelerdir? Tüm bu sorularınızı cevaplıyoruz.

Türkiye’de Balayı Yerleri

Hayatlarını birleştiren çiftlerin balayı lokasyonu arayışı başladı. Balayı tatilini diğer tatillerden ayıran çok büyük bir özelliği vardır. O da bunu yalnızca bir kez yapacak olmanızdır. İşte tamda bu nedenle yeni evlenecek olan çiftler bu tatili unutulmaz kılacak anılarla doldurmak ister. Bir ömür boyu sürecek anılara ve hikayelere sahip olmanız için bizde Yolcu360 ekibi olarak Türkiye’deki en iyi 11 balayı lokasyonu listesini hazırladık. Siz de araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek harika bir balayına çıkmaya ne dersiniz?

  • Bodrum

Muğla’nın meşhur ilçelerinden biri olan Bodrum, en iyi 8 balayı lokasyonu listemizin ilk sırasında bulunuyor. Birbirinden güzel plajları ve çeşitli otelleri ile istediğiniz balayı otelini ve balayı tatilini yapmak için oldukça ideal bir yer. Homeros’un “ebedi mavilikler ülkesi” diye adlandırdığı Bodrum, hem doğası hem de denizi ile sizi bambaşka bir yolculuğa çıkarıyor. Peki burada neler yapabilirsiniz inceleyelim. Birbirinden keyifli koylarında dinlenip denizin, kumsalın tadını çıkarabilirsiniz. Balayınıza küçük bir kültür molası vermek isterseniz sizleri Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne davet ediyoruz. Ardından Bodrum Kalesi’ne çıkabilir, Halikarnas Mozolesi’nden, Zeki Müren Müzesi’ne doğru tarihte yolculuk yapabilirsiniz. Akvaryum güzelliğine sahip Ege Denizi’nde tekne turu yapmadan dönmeyin elbette. Ayrıca su sporları açısından da oldukça aktif olduğunu söyleyebiliriz. Maceraperest bir çift iseniz size tüplü dalış yapmanızı da öneriyoruz.

Bodrum Gezi Rehberi için tıklayınız.

  • Kaş

turkiyedeki-balayi-yerleri.jpg

Son yıllarda balayı tatili için revaçta olan Kaş’ı yakından tanıyalım. Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Kaş, hem denizi hem yeşili ile benzersiz bir tatil rotası. Gün batımının tadını doyasıya çıkarabileceğiniz keyifli bir yer. Özellikle balayı  düşünen çiftler için villa konsepti epey ilgi çekiyor. İster deniz manzaralı ister orman manzaralı birbirinden güzel müstakil evleri tercih edebilirsiniz. Çeşitli fiyat skalasının olması da her bütçeye uygunluğu ile beğeniliyor. Her ne kadar Antalya merkeze biraz uzak olsa da buradayken hiçbir şeye ihtiyaç duymayacağınıza eminiz. Kaş’ın huzuru sizlere yetecek.

  • Çeşme 

Türkiye’de yaz tatili için en çok tercih edilen yerlerden biri Çeşme. E böyle olmasına pek şaşırmıyoruz çünkü inanılmaz güzel bir denizi, harika plajları, tarihi yerleri ve birbirinden güzel köyleri var. Durum böyle olunca çiçeği burnunda olan gezgin çiftler için en ideal balayı yerlerinden biri oluyor.

İzmir Çeşme araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Marmaris

Bodrum dışında Muğla’nın bir başka güzel ilçesi Marmaris, Türkiye’nin en iyi 8 balayı lokasyonu listemizde bulunuyor. Öğlen öncesi kültürel bir yolculuk yapmak, daha sonrasında da denize girmek isteyen yeni evli çiftler için tam bir cennet diyebiliriz. Amos Antik Kenti’ni gezdikten sonra Kleopatra veya İncekum Plajı’na gitmeye ne dersiniz? Peki hangi mevsimler Marmaris için uygun? Yılın yaklaşık 7-8 ayını sıcak geçiren Marmaris’e her dönem gidebilirsiniz. Sizler de hayalini kurduğunuz balayına göre farklı mevsimlerde bu lokasyonu tercih edebilirsiniz. Elbette ilkbahar ve yaz ayları, denizin keyfini çıkarmak için en uygun dönemlerdir. Fakat bu dönemlerde bölgedeki işletmelerin yoğunluk sebebiyle kalabalık olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Marmaris’te balayınıza koyları keşfederek başlayabilirsiniz. Çevresinde yer alan muhteşem güzellikte ve henüz bozulmamış Bördübet, Kumlubük, Abdi Reis Koyu, Kızkumu, Turunç, Hisarönü, gibi koyları değerlendirebilirsiniz. Nitekim çoğuna karayolu ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Son olarak tarihi Marmaris Kalesi’ni de görmeden dönmeyin deriz. 

Muğla Marmaris araç kiralama fırsatları için tıklayınız.

  • Kuşadası

Türkiye’nin Aydın iline bağlı olan Kuşadası tam bir cennet. Doğal güzelliklerin masmavi sularla buluştuğu bu yerde balayı yaparken adeta yaşadığınız düğün stresini üstünüzden atacaksınız.

Kuşadası Davutlar Milli Parkı gezi rehberi için tıklayınız.

  • Belek

Türkiye’deki en iyi 8 balayı lokasyonu listemizdeki bir diğer rota da yine Antalya’dan. Burası Antalya’nın merkez ilçelerinden olan Belek. Aynı zamanda burası Akdeniz’in incisi Antalya’nın en çok turist ağırlayan bölgelerinden biri.  Farklı seçeneklerde balayı otellerinde konaklama imkanınız mevcut. Bunun yanı sıra gezinize küçük kültür molaları vererek Aspendos Antik Kenti ile Perge Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Kurşunlu Şelalesi’nin manzarasına karşı lezzetli bir kahvaltı fırsatı da bulabilirsiniz. Golf tutkunuysanız ya da daha önce golf tecrübeniz olmamışsa Türkiye’nin en büyük golf sahalarının yer aldığı Belek’i değerlendirebilirsiniz. Akdeniz ikliminin hakim olduğu Belek’i Nisan ayından Kasım ayına kadar ziyaret edebilirsiniz. Özellikle bunaltıcı yaz sıcağında balayı geçirmek istemeyen çiftler için ideal zaman bahar dönemidir.

Antalya Belek araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Alanya

Yazın her ne kadar fazla sıcak olsa da en ideal balayı yerlerinden biri. Eğer sizde balayınız için en güzel oteli bulmak istiyorsanız Alanya’da rahatlıkla bu arzunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Burada o kadar çok balayı oteli var ki umarız planlarınızı yaparken zorlanmazsınız. Damlataş Plajı ve Portakal Plajı gibi birçok güzel plaja da ev sahipliği yapan Alanya, yeni evli çiftler için ideal bir seçenek.

Alanya Gezi Rehberi için tıklayınız.

  • Abant

Sizlere farklı bir balayı lokasyonu önerisi ile geldik. Burası Bolu’nun rengarenk ilçesi Abant. Türkiye’deki en iyi 8 balayı lokasyonu listemizde huzurlu bir adres.  Öncelikle mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir tabiat parkına sahiptir. Balayında huzur ve sakinlik isteyen çiftler için oldukça ideal. Yemyeşil doğada yürüyüş yapmak, gölde turlamak isterseniz bahar ve yaz ayları en keyifli zamanlar. Bunun yanı sıra kış aylarında karlarla kaplanınca, sizlere seyrine doyum olmayan bir manzara sunuyor. Gölün üzerinde deniz bisikletiyle gezinti yapmak da Abant’ın popüler aktivitelerinden biri. Ayrıca macera seven çiftler için jeep safari ve yamaç paraşütü gibi seçenekler de mevcut.

Abant’ta Gezilecek Yerler: Bolu Abant’ta Gezilecek En İyi 20 Yer

  • Kapadokya

İç Anadolu’da son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Kapadokya balayı tatillerinin aranan adresi.  Hayranlık uyandıran gün doğumları, kartpostallara taş çıkartan gün batımları ile benzersiz. Görkemli duruşu ile peri bacaları ve tarihe tanıklık eden vadileri ziyaret edebilirsiniz. Güvercinlik Vadisi, Hasandağı sizlere önerebileceğimiz doğal güzellikler. Bunun yanı sıra Tarihi Taş Köprü, Saç Müzesi, Yeraltı Seramik Müzesi, Çavuşin Kilisesi, Seyyah Han da tarihin nabzını tutabileceğiniz yerler. Konaklama için kayaların içerisine oyulmuş otantik otelleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Kapadokya Gezilecek Yerler: Kapadokya Turu ve Balon Fiyatları 2023

  • Ayder Yaylası

Pek çok çiftin aklına balayı denince ilk olarak deniz ve kum gelse de Karadeniz de balayı için sıradışı bir bölge olabilir. Özellikle Karadeniz yaylaları doğasever çiftlere unutulmaz anlar yaşatacak bir seçenek. Yılın her dönemi gidebileceğiniz bir rota olması da epey cazip. Rize’de yer alan Ayder Yaylası,Türkiye’deki en iyi 8 balayı lokasyonu listemizde bulunuyor. İster uçsuz bucaksız manzaranın tadını çıkarın ister doğa yürüyüşleri ile ruhunuzu dinlendirin. Bunun yanı sıra bölgede yer alan şifalı suları, şelaleleri ziyaret edebilirsiniz. Üstelik Karadeniz balayı otelleri açısından da zengin bir bölge. Konaklama için doğayla iç içe köy evlerini deneyebileceğiniz gibi Karadeniz’in manzarasına doyacağınız apartları da tercih edebilirsiniz. 

En Güzel 12 Karadeniz Turu Rotası

  • Side

turkiyedeki-balayi-yerleri-1.jpg

Türkiye’deki en iyi 8 balayı lokasyonu listemizin son sırasında benzersiz kumsalı ile Side yer alıyor. Çevredeki koyları ve plajları keşfetmek de bu rotanın en eğlenceli yönü. Ayrıca doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için de jeep safari turlarını tercih edebilirsiniz. Kültür molası vermek isteyen balayı çiftlerimizi de Side Antik Kent başta olmak üzere Apollon Tapınağı ve Aspendos Köprüsü’ne davet ediyoruz. Küçük bir sahil kasabası izlenimi veren Side’de, merkezde ya da sahil kıyısında bulunan otel seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

 

Yorum ekle