Yolcu360 Blog
kapadokya manzarası, sonbaharda gezilecek yerler, ekimde gezilecek yerler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kapadokya’da Gezilecek Yerler | Romantik Balayı Adresi

Kapadokya’da Gezilecek Yerler | Romantik Balayı Adresi

Kapadokya hakkında bilgiler, Kapadokya’da gezilecek yerler nereleri ve Kapadokya’da balayı tatili için öneriler nelermiş hadi gelin Yolcu360 ekibi ile birlikte bakın. 🙂 Romantik balayı adresi Kapadokya için araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak seyahat etmeye hazır mısınız? 🙂

Kapadokya Balayı Otelleri

Baharda Evlenecekler İçin En Romantik Balayı Adresi: Kapadokya

Evliliğin hemen ardından çıkılan balayı tatilleri, artık vazgeçilmez bir adet haline dönüştü. Balayı tatili için Kapadokya gezisi notları:

Kapadokya Hakkında

Başta Nevşehir olmak üzere, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri arasında kalan bölgenin tarihi 60 milyon yıl öncesine dayanır. Hayır hayır, insanların yerleşmesinden bahsetmiyoruz tabi ki. 60 milyon yıl önce aktif yanardağlar olan Erciyes, Hasan Dağı ve Güllü dağının püskürttüğü lavların zamanla sıkışıp yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılması ile oluşmuştur Kapadokya bölgesi. Doğa ve tarihin içiçe olduğu bölgede yaşam paleolitik çağa kadar uzanır. Hititler, Persler, Kapadokya Krallığı, Romalılar, Bizans’tan kaçan Hristiyanlar, Selçuklu Türkleri ve Osmanlılara da ev sahipliği yapan bölgede görebileceğiniz pek çok tarihi eser ve doğal güzellikle birlikte yapabileceğiniz aktiviteler bulunuyor.

“Kapadokya” Ne Demek

Kapadokya ismi Perslerin bölgeyi işgal etmesinden sonra ortaya çıkıyor. Pers dilinde “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelen Kapadokya kelimesi o günden bugüne bölgeyi tanımlamak için kullanılıyor.

Kızılçukur Vadisi gezi rehberi için tıklayınız.

Kapadokya’da Gezilip Görülecek Yerler

Bahar aylarında çıktığınız balayı tatilinize Ihlara Vadisini gezerek başlamanızı öneririz. Bölgenin en muhteşem yerlerinden biridir Ihlara. Vadiyi gezmek için iki farklı alternatifiniz bulunuyor. Biraz tehlikeli gibi görünse de tamamen güvenli ve aslında bir yanıyla da romantik olan balon turu ile havadan gezmenizi öneririz. Diğer seçenek ise vadiye inerek kilise ve oyukları da rahat görebilmek için bolca yürümektir.

Paşabağ yöresindeki dev peribacaları da romantik tur listenizde yer almalı. Peribacalarının görkemli zerafetinden kaynaklı oluşan atmosfer sizi derinden etkileyecektir.

Göreme Açıkhava Müzesinde de kayalar içine oyulmuş şapeller ile yerleşim için kullanılmış yerler bulunmakta. Unesco’nun dünya mirası listesinde de yer alan müzede dolaşırken tarihle iç içe bir yürüyüş gerçekleştireceksiniz.

Derinkuyu ve Kaymaklı yeraltı şehirleri de gezinize eklemeniz gerektiğini düşündüğümüz yerlerden. Yer altına doğru, 8 kat boyunca oluşturulmuş yaşam alanlarının sizi büyüleyeceğine eminiz.

Kapadokya’ya gitmişken, hem de romantik bir tatil için gitmişken Asmalı Konak’ı da görmeyi ihmal etmeyin deriz.

Kaymaklı Yeraltı Şehri yazısı için tıklayınız.

Kapadokya’da Ne Yenir?

Bölgede İç Anadolu mutfağının etkileri görüldüğü için kırmızı et ile buluşan bakliyat ve tahılla yapılan yemeklerin sayısı bir hayli fazla. Testi kebabı ve çömlek fasulyesi öne çıkan ve mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetler. Kayısı dolması, ayva dolması, Nevşehir tavası ve Sızgıt’ı da tercih edebilirsiniz. Bölgede üretilen yerel şaraplar da damak tadınıza uyabilecek seçenekler sunuyor.

Kapadokya’ya Nasıl Gidilir?

Nevşehir Kapadokya Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile kiralayabileceğiniz araçla, Avanos – Gülşehir yolu üzerinden 35 dakika süren bir yolculukla Kapadokya bölgesine oldukça konforlu bir biçimde ulaşabilirsiniz. Nevşehir Havalimanı araç kiralama seçenekleri için yolcu360.com üzerinden hızlıca fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Yorum ekle