Yolcu360 Blog
ayvalik-plajlari
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ayvalık Plajları: Ayvalık’ta Nerede Denize Girilir?

Ayvalık Plajları: Ayvalık’ta Nerede Denize Girilir?

Doğallığın mavilikle buluştuğu Ayvalık plajları, ince ve sarımsı bir kum yapısına sahip. Hazırsanız gelin sizler için araştırdığımız Ayvalık yüzebileceğiniz yerler listesine birlikte göz atalım. Ayvalık, Ege Bölgesi’nde yer alan, tarihi ve kültürel açıdan zengin turistik bir ilçemizdir. Balıkesir merkeze yaklaşık iki km mesafe olan Ayvalık’a ulaşım oldukça kolaydır. Koyları ve plajları ile tam bir turizm cenneti olan beldede pek çok mavi bayraklı plajlar arasında yer almaktadır.

Dünyanın en ilginç plajları yazımız için tıklayın.

Temizlik ve doğallığı bir araya getiren yarımadada pek çok mavi bayraklı plaj mevcut. Ayvalık’ta nerede denize girilir sorusunu sorduğumuzda Sarımsaklı plajı ön plana çıkıyor.

Ünlü plaj Sarımsaklı’nın batısında Badavut Plajı, Paşa Koyu ve Şeytan Sofrası yer alıyor. Ayvalık beldesinde Vakıflar Bankası Sosyal Tesisleri, doğayla uyumlanmış kamp yerleri ve çocuklar için özel olarak düşünülmüş bir Lunapark var.

1-  Sarımsaklı Plajı

ayvalik-sarimsakli.jpg

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Ayvalık’ta nerede denize girilir sorusuna verebileceğimiz ilk yanıt Sarımsaklı Plajı oluyor. Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde bulunan Sarımsaklı Plajı, Ayvalık merkeze yaklaşık 8 km uzaklıkta.

7 km uzunluğunda ve 100 m genişliğindeki kumsalın etrafında pek çok konaklama tesisi, kafe ve restoran var.

Sarımsaklı Plajı, ince kumuyla Ayvalık’ın en iyi ve uzun plajlarından biri. Denizin sığ olmasından dolayı plaj özellikle çocuklu ailelerin gözdesi. Su biraz soğuk olsa da denizin güzelliği ve temizliği plajı tercih sebebi haline getiriyor.

Plaj oldukça uzun olduğu için bölgede ücretli ve ücretsiz kısımlar mevcut. Özel işletmelerin bulunduğu kısımlarda şemsiye ve şezlong ücretleri 50-70 TL arasında değişiyor. Ödeyeceğiniz bu ücrete wc, duş ve soyunma kabini kullanımı da dahil.

Sarımsaklı Plajı’na Nasıl Gidiliyor?

Balıkesir-Sarımsaklı Plajı arası 180 km mesafede ve yaklaşık 2 saat sürüyor. Ayvalık-Sarımsaklı Plajı arası mesafe ise 18 km ve özel araçla yaklaşık 15 dakika sürüyor.

Balıkesir Edremit Koca Seyit Havaalanı’ndan Sarımsaklı yaklaşık 48 km uzaklıkta. Plaja ulaşmak için havalimanından kalkan Edremit, Burhaniye ve Ayvalık araçlarına binebilirsiniz. Ayvalık merkezde inip buradan Sarımsaklı minibüslerine binerek plaja ulaşabilirsiniz.

Ayvalık araç kiralama fırsatları için tıklayın.

2-  Ayvalık Plajları: Badavut Plajı

Ayvalık yüzebileceğiniz yerler listemizin ikinci sırasında Badavut Plajı var. Gürültü ve kalabalıktan uzak, sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız Badavut Plajı tam olarak size göre.

ayvalik-badavut.jpg

Sarımsaklı’nın batısında yer alan Badavut Plajı, temiz denizi, ince kumu ve huzurlu ortamıyla yerli yabancı pek çok turistin tercih sebebi. Bölgede yazlık evler, otel ve pansiyonlar mevcut.

Günübirlik veya ekonomik bir tatil seçeneği arıyorsanız Badavut çevresi oldukça müsait. Ayrıca dilerseniz bölgeden yazlık da kiralayabiliyorsunuz.

Badavut sizlere ücretli ve ücretsiz plaj kullanım imkanı sunuyor. Ücret ödemek istemiyorsanız halka açık olan bölgede tatilinizi geçirebilirsiniz. Fakat kafe ve restoranların bulunduğu bölgede denize girmek istiyorsanız işletmelerin belirlediği fiyatları ödemeniz gerekiyor. Fiyatlar 50-100 TL arasında değişiyor.

Ayvalık Badavut Plajı’na Nasıl Gidiliyor?

Badavut Plajı ile Ayvalık arası mesafe 10 km. Balıkesir şehir merkezinden Badavut’a şahsi aracınızla gidecekseniz D230 yolunu kullanmanız gerekiyor.

Edremit yol ayrımına geldiğinizde Ayvalık tabelasında göreceğiniz E87 yoluna girmeli ve Ayvalık bölgesine doğru devam etmelisiniz. Küçükköy yol ayrımına geldiğinizde Badavut ve Sarımsaklı Plajı’nın bulunduğu bölgeye doğru sağa dönmelisiniz.

Plaja toplu taşıma araçlarıyla ulaşacaksanız Balıkesir Merkez’den kalkan midibüsleri kullanabilirsiniz. Midibüslerle Ayvalık’ta inerek buradan Badavut’a ulaşabilirsiniz.

3-  Altınova Sahili

Altınova Balıkesir Ayvalık’ın bir mahallesidir. Huzurlu ortamı, berrak denizi ve güzel kumsalıyla pek çok tatilcinin de uğrak noktası.

ayvalik-altinova.jpg

Ayvalık’ta nerede denize girilir dendiğinde akla gelen yerlerden biri olan Altınova Sahili, bölgedeki kamp imkanları sebebiyle aileler ve genç tatilciler tarafından da oldukça tercih ediliyor.

Eğlence mekanlarının gürültülü ortamından uzak olan Altınova, sakin ve sessiz vakit geçirmek istiyorsanız tam olarak size göre.

Ayvalık Plajları: Altınova Sahil’e Nasıl Gidiliyor?

Altınova’ya otobüsle gitmek istiyorsanız Balıkesir seferli yolculuğu seçmeniz gerekiyor. Pek çok firma düzenli olarak Altınova’ya sefer yapıyor.

Dilerseniz Ayvalık’tan kalkan 39 numaralı otobüsle Altınova Sahil’e ulaşabilirsiniz. Otobüs ücreti ise tam 8, indirimli 4,75 TL.

4-  Arka Deniz Plajı

Arka Deniz Plajı, sakinliği, tamamen kum ve berrak deniziyle Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası’nın gözde plajlarından biridir.

Plaj, Cunda Adası’nın Arka Deniz mevkiinde yer aldığı için ismi Arka Deniz. Bölgede her bütçeden turist rahatlıkla tatil yapabiliyor.

Arka Deniz Plajı, doğal güzelliği, tabiat parkı ve yeşil çevresiyle mavi bayrak almaya aday plajlardan biri.

Cunda Adası’nda Gidilecek Yerler yazımızı okumak için tıklayın.

Ayvalık Plajları: Arka Deniz Plajı’na Nasıl Gidiliyor?

Plaja ulaşmak için Ayvalık’tan kalkan ve Cunda’nın eski yol denilen bölgesinden geçen minibüsleri kullanabilirsiniz.

5-  Duba Plajı (Belediye)

Ayvalık şehir merkezine 4 km mesafede yer alan Duba Plajı, mavi bayraklı plaj olma özelliği taşıyor. 100 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip bu plajın zemini ise tamamen kumdan oluşuyor. Bölge genellikle rüzgârlı olduğundan deniz dalgalı bir yapıya sahip.

Denizi sığ olan Duba Plajı’nı belediye işlettiğinden fiyatlardan oldukça uygun. Bölgede şezlong ve şemsiye hizmeti haricinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz mekanlar da var.

Ayrıca plajda WC, duş, soyunma kabinleri, cankurtaran ve otopark alanı da mevcut.

Ayvalık Duba Plajı’na Nasıl Gidiliyor?

Duba Plajı, Ayvalık merkezle Cunda Adası arasındaki yol üzerinde. Ayvalık merkezden toplu taşımayla 5 dakikada plaja ulaşabilirsiniz.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle