Yolcu360 Blog
audi-e-tron-vs-porsche-taycan
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Audi ve Porsche Karşılaştırması: Audi RS e-Tron GT & Porsche Taycan Turbo

Audi ve Porsche Karşılaştırması: Audi RS e-Tron GT & Porsche Taycan Turbo

Porsche Taycan Turbo incelemesi arayanlar buraya. Onun net rakibi Audi RS e-Tron GT incelemesi de var. Karşınızda Audi ve Porsche karşılaştırması!

Süper spor araba alma şansınız olsa ve size Audi RS e-Tron GT ya da Porsche Taycan Turbo sunulsa, hangisini seçerdiniz? Audi mi Porsche mi? İki yeni elektrikli spor araba modelini sizin için karşılaştırdık. “Eee bunları alacak para kimde var” demeyin 🙂 Sonuçta geleceğin otomobil teknolojisini bu modeller belirliyor. 

Oto Karşılaştırma: Audi RS e-Tron GT & Porsche Taycan Turbo

audi-e-tron-vs-porsche-taycan-1

Bu karşılaştırmada, otomobil merakı biraz üst seviyede olanlar için şu sorulara yanıt arıyoruz:

Aynı platformu kullanan bu iki otomobil, birbirinden ne kadar farklı olabilir? İki otomobilin aynı platformdan ve aynı teknolojiden çıkması, onları birebir aynı yapar mı? Merak ettiğimiz bir diğer konu da hangi markanın daha iyi elektrikli spor otomobil ürettiği. Audi RS e-Tron GT & Porsche Taycan Turbo karşılaştırması ile bu sorulara cevap arıyoruz. 

Audi ve Porsche karşılaştırması yazımızı beğendiyseniz elektrikli SUV Karşılaştırması: Mercedes EQA 250 & Skoda Enyaq iV 80 & VW ID.4 Pro yazımızı okumak için tıklayın.

Genel Özellikler

Önce bu iki modelin genel özelliklerine bakalım. Ardından da detayları ele alalım. 

  • Audi RS e-Tron GT Özellikleri

646 Hp güç üreten motor ve 250km/s maksimum hızlanma ile geliyor. Tüketimi 21,4 kW olan Audi spor otomobili, Almanya’da 138.500 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışta. 

  • Porsche Taycan Turbo Özellikleri

680 Hp güç üreten bir motoru var. Maksimum hızlanması 260 km/s şeklinde ölçülmüş. 100km’de 23,2 kWh tüketim verisine sahip. Almanya’da 153 bin Euro etiketle satışta. 

Tasarım Özellikleri

Tasarım karşılaştırmasını nesnel yapmak çok zor. Dizayn, kişisel zevkleri içeriyor. Hangisi daha güzel bilemeyiz ama bildiğimiz gerçek şu ki; bu iki otomobil de bulundukları ortamda dikkatleri üzerine çekiyor. Özgün renk seçenekleri ve tasarım zevki ile teknolojiyi birleştiren detaylar çok etkileyici. Aynı platformdan çıktıkları için genel hatları çok benziyor. Hatta otomobillerle pek haşır neşir olmayan biri ikisini ayırt edemez. 

İç Mekan Özellikleri

Bu otomobillerin içinde sürücü ve ön yolcu için konfor sınırsız. Zaten ikisi de çoluk çocuk bayram tatiline çıkalım arabası değil 🙂 Bagaj hacmine baktığımızda Porsche, bir adım önde. Porsche Taycan bagajı 366 litre iken Audi RS e-Tron bagajı 350 litre. Her iki modelin de önde 80 litrelik bir bagajı daha var. 

Kokpitte büyük öneme sahip olan dijital ekranlara baktığımızda Audi, öne geçiyor. Çünkü Porsche’deki ekran sürücüye dönük değil. Ayrıca biraz karmaşık bir arayüze sahip. Audi, düğme kullanımına da yer vererek işleri epeyce kolaylaştırmış. 

Audi ve Porsche Karşılaştırması : Sürüş Konforu ve Sürüş Dinamikleri

Sürüş konforu deyince ilk akla gelen detaylardan biri, araç içi sesler oluyor. Öncelikle altını çizmek gerekiyor ki kapı cizlamaları, yol gürültüsü gibi rahatsız edici sesler elektrik otomobillerde daha fazla duyuluyor. Ancak iki otomobil de yol gürültüsü ve rüzgar sesine karşı çok iyi bir yalıtıma sahip. 

Sürüş konforuna etki eden diğer bir unsur da direksiyon simidi oluyor. Audi RS e-Tron’a göre Porsche’de direksiyon simidi ele daha iyi oturuyor. Direksiyonun ayar özellikleri de daha zengin. 

Sürüş konforu denilince bir diğer konu, koltuklar oluyor. İki modelde de koltuk döşemesi, kumaşı ve diğer özellikler mükemmel. Koltuklarda son derece zengin ayar kombinasyonları var. Audi’de koltuklarda masaj özelliği de var. Ancak bu, opsiyon paketinde. 

Sürüş dinamiklerine baktığımızda iki otomobil de sürücüye keyif veriyor. “Zaten aynı platformdan çıkıyorlar” demeyin! Çünkü otomobiller aynı platformda üretilse bile onların sürüş dinamiklerini küçük teknik ayarlar belirliyor. Sürüş deneyimi gösteriyor ki (Avrupa’da yapılan 3 farklı testin yorumlarına baktık) Porsche daha dinamik. Bunun nedeni ön ve arka aks elektromekanik salınım stabilizatörü PDCC Sport teknolojisine sahip olması. 

Paul Engelert ve Casper Winkelman iki otomobili test etmiş. Porsche’nin virajlarda Audi’den daha hızlı olduğunu ifade etmişler. 

Audi ve Porsche Karşılaştırması : Hızlanma Verileri 

Hangisi daha hızlı: Audi RS e-Tron GT & Porsche Taycan Turbo. Önce tahminleri alalım, sonra ölçüm sonuçlarına bakalım 🙂 

Audi RS e-Tron GT Hızlanma Verileri

  • 0-50km/s hızlanma verisi: 1,4 sn
  • 0-100km/s hızlanma verisi: 2,3 sn
  • 0-150km/s hızlanma verisi: 6,1 sn
  • 0-200km/s hızlanma verisi: 10,5 sn
  • Maksimum hızlanma verisi: 250km/s

Porsche Taycan Turbo Hızlanma Verileri

  • 0-50km/s hızlanma verisi: 1,4 sn
  • 0-100km/s hızlanma verisi: 3,1 sn
  • 0-150km/s hızlanma verisi: 5,9 sn
  • 0-200km/s hızlanma verisi: 10,2 sn
  • Maksimum hızlanma verisi: 260km/s

Sonuç

Araç kiralama içinde de çok popüler olan bu iki model, hayalleri süslüyor. Hangisi daha iyi, konusunda ölçümler ve testler en net bilgiyi sunuyor. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle