Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Atatepe gezi rehberi : En büyük Atatürk heykelini mutlaka görün / Artvin

Atatepe gezi rehberi : En büyük Atatürk heykelini mutlaka görün / Artvin

Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘e duyduğumuz sevgi, hayranlık ve özlemin belki de en büyük dışa vurumu Artvin‘deki Atatepe. Dünyanın en büyük Atatürk heykeli olma özelliğini taşıyan bu eşsiz anıtı gezgin yazarımız Elif Omput sizin için gezdi gördü ve yazdı.

Sevgili seyahat severler rotamız bu sefer ülkemizin en kuzeydoğusunda bulunan Artvin ilimize doğru olacak. Artvin şehir merkezinin denize kıyısı yok, bitki örtüsü ve şehrin fiziki yapısı diğer karadeniz şehirlerinden daha farklıdır.  Bitki örtüsü kısa çalı ve çam ağaçları şeklinde görülür. Bir tepenin eteklerinde olan şehrin tüm sokak ve caddesi (caddesi diyorum çünkü bir caddesi var) yokuştur. Şehrin başladığı en kısımlarından Çoruh nehri sessiz ve derin bir sükûnet içinde akar. Görüntüsü akışı kadar sükûnet vermez. Şehir merkezinde Atatepe’ye çıkmadan bir Cağ kebabı ziyafeti yapabilirsiniz. Ardından dünyanın en büyük Atatürk heykelini görmeye; pardon yakından görmeye hazır olun demek istedim, çünkü o şehrin her yerinden görünüyor. Artvin deyince benim aklımda ilk olarak o heybetli duruşu ile kimsenin gözünden kaçmayacak Atatepe geliyor.

Atatepe nerede ve nasıl gidilir?

Artvin’e havayolu ile ulaşmak isterseniz; Trabzon havaalanı ve Hopa-Batum havaalanlarını kullanarak gelebilirsiniz. Keskin ve nefes kesen virajları ile bilinen Cankurtaran geçidini kullanarak Borçka’ya oradan Artvin’e çıkabilirsiniz. Kış ayların da ya da kapalı ve sisli bir hava da ziyaret ediyorsanız tercihiniz yeni yapılan Borçka Tünelinden yana olsun. Araç kiralama seçeneklerine göz atmadan yola çıkmayın. Yolcu360’ta Trabzon Havalimanı araç kiralama teklifleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

 

Dünyanın en büyük Atatürk heykeli

19 mayıs 2012 yılında açılışı olan Atatepe 22 metre uzunluğu 50 ton ağırlığı ile dünyanın en büyük Atatürk heykeli ünvanına sahip. Atatürk’ün Büyük Taarruz Zaferi öncesi, Afyon Kocatepe’deki duruşunu simgeleyen heykelin yanında ayrıca 60 metre uzunluğunda olup, 216 metrekarelik ebatta Türk bayrağımız dalgalanıyor.

Tepede ailenizle oturup vakit geçireceğiniz belediyeye ait bir tesis bulunuyor. Ayrıca bölgede bir teleferik, kongre merkezi ve otel çalışması hala hazır da devam ediyor. Yapımının üzerinden çok geçmiş olmasa da tanıtımı çok yapılmamış olmasına rağmen özellikle yaz aylarında günde ortalama 300 kişi tarafından ziyaret ediliyor. Heybetli Atatepe’den Artvin şehir merkezini seyretmenin verdiği mutluluğu keşfedin.

Kısa Bilgilerle Dünyanın En Büyük Atatürk Heykeli

  • Dünyanın en büyük Atatürk heykeli nerede ? : Artvin’de
  • Dünyanın en büyük Atatürk heykeli kaç metre ? : 22 Metre
  • Dünyanın en büyük Atatürk heykelinin ağırlığı ne kadar? : 50 Ton

Artvin'de keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle