Yolcu360 Blog
Sığacık
Sığacık
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ata Demirer’in Son Filmi Sığacıkta Çekildi

Ata Demirer’in Son Filmi Sığacıkta Çekildi

Ünlü komedyen Ata Demirer’in senaryosunu yazıp başrolünü oynadığı son filmi ‘Olanlar Oldu’, İzmir’in en güzel yerlerinden Seferihisar’ın Sığacık köyünde çekildi.

Ünlü yönetmen Çağan Irmak’ın da memleketi olan ve içinde yaratıcı yazarlık kursları, yoga kursları, sinema eğitim okulları olan bu efsane köyü, enfes doğa manzaraları ile bilinen Sığacık’ı sizin için inceledik.

Kendi Halinde Bir Güzellik; Sığacık

Yaşamın kolay olduğu yerleşim yerlerini belirlemek için kurulan Sakin Şehir Ağı’nın (CittaSlow) ilk üyelerinden biri olan Seferihisar’ın, kendi kişiliği ve kimliğiyle öne çıkan yerlerindendir Sığacık. Uzun yıllar boyunca keşfedilmemiş, kendi halinde bir balıkçı köyü olarak var olmuş. Bugünlerde ise şehir yaşamından kaçanların uğrak noktalarından biri. Zira, İzmir merkez Sığacık arası 40 dakika kadar kısa.

Sığacık’a ilk girdiğinizde yapmanız gereken şey Kaleiçi sokaklarında dolaşmak olmalı. Çünkü, bu sokaklar ev pansiyonları ile ünlü rengarenk çeşitliliğe sahip şirin yapılardan ve daracık sokaklardan oluşuyor. Bu sokaklarda yürümenin verdiği zevki pek çok yerde bulamayacağınızı bilmelisiniz. Unutmadan, sokaklarda dolaşırken ‘Olanlar Oldu’ filminin seti olarak kullanılan pansiyonu da göreceksiniz.

Kaleiçinin sokaklarından ayrılabilirseniz Sığacık Kalesi’ni rotanızda ikinci sıraya alın. Kanuni’nin Rodos seferi için yaptırdığı kale tarihsel öneminin yanında güzel manzarasıyla da ilgi çekiyor.

Sığacık’ın 3 km uzağındaki Teos Antik Kenti’ni de gezi planınıza almak isteyebilirsiniz. M.Ö.2000’li yıllara dayanan tarihi ve sanatçılar şehri olarak bilinmesiyle anılan antik kenti tam anlamıyla gezebilmek için birkaç saatinizi ayırmalısınız.

Büyük Akkum Plajı’nın hemen yanındaki tepede yer alan Değirmen’i de ziyaret etmeden Sığacık’tan ayrılmayın. Ata Demirer’in Olanlar Oldu filminde de kullanılan değirmende nefis bir manzara eşliğinde çay içip dinlenebilirsiniz.

Sığacık’ın Göz Nuru: Sığacık Pazarı

Adı Pazar olunca size pek ilgi çekici gelmemiş olabilir. Fakat neden önemli olduğunu öğrendiğinizde gitmek için fırsat yaratacağınıza da eminiz. Sığacık pazarı’na halden ürün girişi yasak. Yani pazarda bulunan tüm ürünler, Sığacık ve çevresinde üretim yapan köylülerin en taze ürünlerinden oluşuyor.

Ege bölgesine ait sebze ve meyvelerin yanında daha önce adını dahi duymadığınız bir çok çeşit sağlıklı ve şifalı otları da pazarda bulabilirsiniz. Ayrıca, pazarda naylon poşet kullanımı da yasak. Onun yerine kese kağıdı ve Pazar filesi kullanmak zorundasınız.

Daha önce yurt dışına çıktıysanız özellikle İtalya’daki yemek pazarlarını görmüş olmalısınız.

Sığacık Pazarı

Yöre halkının pişirdiği yemekleri sattığı bu pazarlardan yiyecek bir şeyler alıp manzaraya karşı bir yer bulup keyifle atıştırmak çok eğlencelidir. İşte Sığacık pazarı böyle bir pazar. Gözlemeler, zeytinyağlı mezeler, sarmalar, dolmalar, babaanne kurabiyeleri, çörekler, köfteler, hatta hedik kavurma denilen haşlanmış buğday, ceviz, kuru üzüm karışımı bile pazarda satılıyor. Abartmıyoruz, kalamar kızartma bile alabilirsiniz. Pazardan alacağınızı alıp Sığacığın muhteşem deniz manzarasına karşı yiyebilirsiniz. Çevrede oturabileceğiniz parklar da var.

Sığacık Yemekleri

Deniz kıyısında, eski bir balıkçı köyündesiniz sonuçta. Av yasağı dönemine denk gelmediyseniz eğer, envayi çeşit balık ve deniz mahsulünü tadabileceğiniz bir yer Sığacık. Aralarında seçim yapmakta zorlanacağınız pek çok balık restoranına sahip.

Balık tamam da başka ne yeriz diye düşünürseniz, gözleme, zeytinyağlı yaprak sarma, mercimek köftesi ve ev baklavası alternatifleriniz arasında. Babaanne Kurabiyesi ise denemeden geçmemeniz gereken bambaşka bir lezzet.

Sığacık’a Nasıl Gidilir?

İzmir’e dışarıdan geliyorsanız ve havayolu ile şehre inecekseniz İzmir Adnan Menderes Havaalanı araç kiralama seçenekleri ile kiralayabileceğiniz özel araçla D300 karayolunu kullanarak, Gaziemir ve Narlıbahçe üzerinden Seferihisar’a sapıp ulaşabilirsiniz. Yolculuğunuz yaklaşık 50 dakika kadar sürecek ve buna değecektir. Yol boyunca mandalina bahçeleri göreceksiniz. Mevsiminde dalından yerlere sarkan mandalinaların kokuları bile hayata güzel bakmaya yetiyor.

Yorum ekle