Yolcu360 Blog
assos
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Assos Gezisi: Gezilecek Yerler ve En Güzel Koylar

Assos Gezisi: Gezilecek Yerler ve En Güzel Koylar

Assos (Behramkale), sakinliği, dinginliği, insanı kendine çeken mavinin her tonundaki denizi ve tarihi yerleri ile yaz aylarında tercih edilecek tatil yerlerinden biri. Assos’a gelince sadece kafanızı dinleyip, tadına doyum olmaz koylarında denize girmekle kalmıyorsunuz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Assos’un toprağında da geçmişin izlerinden var bolca. Yapılan araştırmalarda Assos ve çevresinde ilk yerleşimin izlerine Tunç Çağı’ndan itibaren rastlanmış. Yani yaklaşık 3000 yıl öncesinde insanlar buraların güzelliğini fark etmiş, gelmiş yerleşmiş.


Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale Köyü içerisinde bulunan Assos Antik Kenti ve çevresi bir Ege gezisi sırasında mutlaka rotaya eklenmesi gereken yerlerden biri. Çanakkale şehir merkezine sadece 85 km mesafede olan Assos gezilecek yerler için gezilebilecek çok fazla nokta var.

Assos Gezilecek Yerler

  • Assos Antik Kenti

Assos gezilecek yerler için ilk durak Assos Antik Kenti. Burası efsane deniz manzarasına sahip. Antik kent içerisinde bulunan Athena Tapınağı, Batı Kilisesi ve Antik tiyatro mutlaka Assos gezilecek yerler listenize dahil edilmeli. Assos M.Ö 7. yüzyılda Midilli adasındaki halkın buraya göç etmesi ile bir polis kent haline gelmiş. Hermeias M.Ö  347 yılında kentte bir akademi kurmak istemiş. Bunun için  Atina’dan Aristoteles, Eristos gibi ünlü filozaflar Assos’a gelmiş. Daha sonrasında kent sırasıyla Pers, Lysimachos Krallığı, Pergamon Krallığı, Roma ve Türk hakimiyetine girmiş. Athena Tapınağı’nın girişinde 2 tane kocaman Griffon bulunmaktaymış. O dönem içerisinde Griffon’lar bir nevi nazar boncuğu görevi üstlenmekteymiş.

Assos gezilecek yerler için Assos Antik Kenti ziyaret ettiğinizde Athena Tapınağı’nın bir minyatürü ile karşılaşıyorsunuz. Bu minyatür sayesinde tapınağı gözünüzde canlandırabilir ve o dönemlere ait düşüncelerle sarmalanabilirsiniz. Assos Antik Kenti içerisinde yaşayan halk ise Kagırga Koyu çevresinde yerleşim alanı kurmuş. Kentin batı yönünde ise nekropolis adı verilen mezarlık alanı yer almakta.

Assos gezilecek yerler için kente giriş yaptığında ilk karşılaştığınız yer Batı Kapısı oluyor. Eski dönemlerde de Assos Antik Kent’e giriş yapmak için Batı kapısını kullanmanız gerekiyormuş.

1835 yılında Athena Tapınağı’nın kabartmalı blokları Fransızlara hediye olarak verilmiş. 1881-1883 yıllarında Amerikan mimarlar tarafından yapılan Assos kazılarında ortaya çıkarılan eserlerin üçte ikisi Osmanlı Devleti’ne verilmiş. Geri kalan eserler ise Boston Fine Arts Müzesine götürülmüş.

Assos gezilecek yerler için Assos Antik Kente uğradığınızda gezebileceğiniz alan her ne kadar büyük olsa da şehir aslında tahmin edeceğinizden daha da geniş. Henüz kazı çalışmaları devam ettiği için her yeri göremeseniz de sanırım birkaç yıl sonra kenti gezerken ayaklarınıza kara sular inecektir 🙂

Kentin doğu tarafında eğitim kurumu olan Gymnasion ve Agora yer almakta. Agoranın güneyinde ise Roma hamamı ve Roma dönemi tiyatrosu bulunmakta. Güneybatı yönünde ise Batı Kilisesi ve Geç Antik Çağa ait konutlar yer almakta.

2006 yılından beri Assos kazı çalışmaları Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından sürdürülmekte.

  • Hüdavendigar Cami

Assos gezilecek yerler için gezilecek yerlerden biri de Hüdavendigar Cami. Erken Osmanlı Devri yapıları arasında bulunan Hüdavendigar Cami 1.Murat tarafından 14. yüzyılda yaptırılmış. Sadeliği ile ön plana çıkan caminin en büyük özelliği ise minaresiz olması. Cami’nin giriş kısmı aslında eski Cornelius kentinin kapısı. O dönemde Cornelius Kilisesini onartan Kral Skamandros’un kapıya yazdırdığı yazılar hala cami girişinde yer almakta. Bu yazıların türkçe çevirisi:
‘Skamandros şehri başkanı Anthimos, mükafat olarak kendi günahlarının bağışlanması için istekli bir şekilde dua ederek, gayretle ve emek vererek, Aziz Cornelius Kilisesi’nin sağlam olmayan bölümlerini güzelleştirmek için tamir ettirdi. Her kim bu kilisenin güzelliklerine, durumuna, mozaiğine ve olağanüstü ihtişamına bakarsa, Tanrı’nın kölesi olan ve bu binayı tamir ettiren Anthimos’un ölmeden önce işlediği günahların affı için dua etsin.’

İzmir’e 4 saat 2 dakika uzaklıkta bulunan Assos’u keşfetmek isteyen gezginler, İzmir araç kiralama hizmetlerine göz atabilirler.

  • Behramkale Köprüsü

Assos gezilecek yerler kapsamına dahil edilebilecek yerlerde biri de Behramkale Köprüsü. 14. yüzyılda Selçuklu Döneminde Tuzla Çayı üzerine inşa edilen Behramkale Köprüsü, 1.Murat tarafından yaptırılmış. 15 metre yüksekliğe sahip olan köprü, yerel taş dokusuyla ön plana çıkmakta. Günümüzde sadece yayaların kullandığı köprünün hemen yanında araçların da kullanabildiği yeni bir köprü bulunmakta. Yolculuğa İstanbul’dan geze geze başlamak isteyen seyahat severler, en uygun araç kiralama fiyatları için İstanbul araç kiralama fiyatlarını inceleyebilirler.

  • Assos Antik Tiyatro

Agoranın güneyinde doğal bir kayanın yamacına yapılan tiyatro, at nalı şekli ile ön plana çıkmakta. Tipik bir Yunan tiyatrosunun özelliklerini yansıtan tiyatro, beş bin kişilik kapasiteye sahip. M.Ö 4. yüzyılda yaptırılan Assos Antik Tiyatrosu, Roma Döneminde de gladyatör oyunları için kullanılmış.

Tiyatro kendine has bir oturma düzenine sahip. taş işletmecileri, demirciler ve dericiler olarak üç farklı meslek grubundan oluşan oturma düzeni dönemin toplumsal yapısına vurgu yapmakta.

Tiyatro yön olarak ise Midilli Adasına bakmakta. Assos Antik Limana inerken hemen yanından geçeceğiniz için mutlaka Assos gezilecek yerler listenize eklemenizi öneririz.

  • Assos Aristo Heykeli

Assos gezilecek yerler için Behramkale’ye giriş yaparken sizi Aristo’nun heykeli karşılıyor. Antik kente giriş yaptığınız andan itibaren heykel sayesinde tarihin ve kültürün sizi sarıp sarmaladığını hissediyorsunuz.   Behramkale: Çanakkale’de mutlaka görülmesi gereken bir nokta.

  • Assos Antik Liman

Assos gezilecek yerler arasında en ilgi çekici yerlerin başında gelen Assos Antik Liman, eski tarihi binalarla çevrelenmiş durumda. Eski palamut depolarının restore edilmesi ile oteller ve pansiyonlar, limanı doldurmuş. Eski Rum evlerinin mimarisinin izlerini taşıyan otellerin altında birçok restorant ve meyhane mevcut. Buralarda akşam yemeğinizi yiyebilir, gün batımını izleyebilirsiniz.

Assos Antik Limanı, sit alanı olduğu için yeni bina yapmak yasak. Liman 1950’lere kadar aktif bir şekilde ihracat için kullanılıyormuş. Çevresi dik yamaçlardan ve ağaçlık alandan oluşan limanın atmosferi gerçekten çok farklı. Limanda denize girme imkanı mevcut. Ancak deniz taşlık. Ayrıca burada birçok küçük balıkçı teknesi görmeniz mümkün. Siz yemek yerken, limana yanaşan balıkçı teknelerini görebilirsiniz.

  • Athena Tapınağı

Athena Tapınağı şehrin en yüksek bölgesinde konumlanmıştır. Arkaik Çağda da Anadolu toprakları üzerinde yapılmış olan ve tek olma özelliği taşıyan dor düzenindeki bu kutsal alanın güzelliği göz alıcıdır. 12 Olimpos tanrısından biri olan kent koruyucusu Athena’nın içerisinde tanrıça heykeli 1800’lü yıllarda bölgede kazı çalışmaları yapan Amerikalılar tarafından götürülmüş. Sütunların üzerine işlenmiş kabartmaların bir kısmı Boston Müzesi, Louvre Müzesi ve İstanbul Arkeoloji müzesinde korunmaktadır.

Konum: 17860 Behram/Ayvacık/Çanakkale

  • Apollon Smintheus

Geçmişin kadim uygarlığı İon tarzını yansıtan Apollon Smintheus tapınağı MÖ 150 yılında inşa edilmiştir. En ilgi çekici tarafı ise Homeros’un İlyada destanında anlatılan Troya Savaşı’ndan alan kabartmalıdır. Bu anlatımın daha pek çok nesne üzerinde çizimlerinde anlatıldığı görülmüş ancak ilk kez bir tapınakta yapılmıştır. Kabartmalarda destanın bölümleri sırayla ilerliyor.120 metre uzunluğundaki kabartmaların günümüzde sadece 24 metrelik bölümü ortaya çıkarılmıştır.

Apollon Smintheus tapınağı, Troya’daki Athena tapınağından sonra Troas’ın en önemli kutsal mabedi sayılmaktadır. Apollon Smintheus çiftçileri farelerden koruyan tanrı olarak bilinmektedir. Arkeolojik olarak çok önemli bir yere sahip olan yapı, Hellenistik Çağ batı Anadolu’da kendine has mimari tasarımını taşır.

Mimarisinden bahsetmek gerekirse, Ion tarzında yapılan tapınak bulunduğu topraklar üzerindeki tek örneğini yansıtmaktadır. Mimar Hermogenes tarafından yapıldığı bilinen sütunların ön ve arkada 8, en uzun kenarlarında ise 14 tanesi bulunmaktadır. Alt kısımlarında ise üç farklı taş çeşidi kullanılmıştır. Asıl yapıda ise bölgeye has bir tür olan volkanik tüf taşı kullanılmıştır. Tapınak üç odaya sahip olup; sırayla pronaos, naos, opisthodomos şeklindedir.

Konum: 1788 Gülpınar/Ayvacık/Çanakkale

Giriş Saatleri: 08.30-17.00

  • Zeus Altarı

Zeus Altarı, Dede Tepe üzerindeki kayanın işlenmesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kayaya oyuk basamaklarından oluşan merdivenlerle çıkmakta; su nişleri ve oturma yerlerine sahip bu yerde oyularak yapılmış bir su sarnıcı da bulunmaktadır. Bu su sarnıcının adı ise Zeus Mağarası’dır. İlyada Destanında yer alan bilgiye göre Homeros, Zeus’un Truva Savaşı’nı buradan izleyerek yönetmiştir. Bu yapının bitişiğinde Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen Erdem Dede’nin yatırı yer almaktadır. Günümüzde hala Zeus Atları kutsal mabet olarak görülmektedir.

Antik Çağ zamanında tanrılara kurban vermek ve adak adayarak yemek sunulması için kullanılan Zeus Altarında; savaşları kazanmak ve hastalıklardan korunmak için Zeus adına kurbanlar kesilip adaklar adanırmış.

Konum: Mıhlı, Zeus Cd. No:4, 17980 Küçükkuyu/Ayvacık/Çanakkale

  • Behramkale Köy Kahvesi

Türk kahvesi ile ünlü Behramkale Köy Kahvesi muhteşem Behramkale manzarası ve güler yüzlü çalışanları eşliğinde Assos’taki en gözde mekanlar arasında bulunmaktadır. Taşlara oyulmuş masaların bulunduğu Assos Köy Kahvesi, Assos’ta mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Özellikle damla sakızlı Türk kahvesini mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Adres: 17862 Behram/Ayvacık/Çanakkale

Telefon: 0541 976 28 74

Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-00.00

  • Koruoba Koyu

Kuruoba Köyü’nün içerisinden devam ettiğiniz zaman dolambaçlı yolların ardından sizi karşılayan manzaranın büyüleyici olduğunu göreceksiniz. İki tane küçük koya sahip Kuruoba’da, sayısı çok da fazla olmayan yazlık evler ve bir otel yer alıyor. Bu küçük ama tatlı koyun sakin ve huzur verici yanı olması ziyaretçileri cezbediyor. Dinginlik arıyorsanız buraya gelmenizi tavsiye ederiz.

Konum: 17202 Koruoba/Biga/Çanakkale

  • Yeşil Liman Koyu

Yeşil Liman Koyu Assos’un az bilinen koylarındandır. Karayolu ulaşımında Babaköyü yolu üzerinde ilerleyip 4 kilometre sonra soldaki sapaktan girdiğinizde bakir Yeşil Liman Koyu’na ulaşabilirsiniz. Burada bilinen herhangi bir işletme olmadığını söylemek gerekir.

Konum: 17860 Korubaşı/Ayvacık/Çanakkale

  • Liman Plajı

Assos’ta denize girilebilecek yerler arasında bir yere sahip olan Liman Plajından ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Diğer plajlara göre daha dar bir kumsala sahip olsa da hızlı bir deniz keyfi için ideal plaj konumundadır. Plajın etrafında yer alan restoranlar, kafeler ve oteller de burayı hem denize girmek hem de konaklamak ve bir şeyler yemek içmek için cazibeli hale getirmektedir. Şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerden de faydalanmak isterseniz plaj çevresindeki özel işletmelerden kiralayabilirsiniz.

Adres: Ümmühan, Gölcük Sk. No:17, 17860 Behram/Ayvacık/Çanakkale

  • Akliman Sahili

Akliman Sahili Assos kent merkezine en uzak mesafede bulunan sahildir. Uzak olmasına rağmen bölgede bulunan diğer plajlara göre plajı ve deniz tabanının kumsal olması sebebiyle oldukça tercih edilmektedir. Özellikle de çocuklu ailelerin tercihi olan Akliman sahilinde temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de yer almaktadır.

Konum: 17860 Babakale / Ayvacık/Ayvacık/Çanakkale

  • Adatepe Zeytinyağı Müzesi

Zeytin ve zeytinyağı hakkında bilgi vermek amacıyla kurulan müze 2001 yılında faaliyete geçmiştir. Türkiye’deki ilk zeytinyağı müzesi olan Adatepe Müzesi bünyesinde zeytinyağı presleri, zeytin toplama aletleri, taşıma ve saklama kapları, çeşitli folklorik ürünleri sergiler. Bunların yanı sıra zeytinyağı yapımının aşamaları sergilenmektedir.

Küçükkuyu’da bulunan tarihi sabunhane binası yenilenerek zeytinyağı üretimlerine devam etmektedir. Diğer taraftan ise çevreden toplanan zeytin, zeytinyağı ve sabun üretimine ilişkin çeşitli araç -gereç ve aksesuarlar fabrika binasında gösterilmek üzere yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak amacıyla yapılan bu müze sadece yerli değil yabancı turistlerin de oldukça ilgisini çekiyor. Yabancı turistler için hazırlanan bilgilendirme metinleri bu konuda turistlere oldukça fayda sağlıyor. Merak edilen her şeyi müze çalışanlarına sorabilirsiniz. Tüm çalışanlar oldukça yardımsever ve güler yüzlü..

Konum: 17980 Küçükkuyu/Ayvacık/Çanakkale

  • Behramkale Köyü

Behramkale Köyü Osmanlı Döneminin en eski köylerinden biridir. Antik şehir içerisinde yer almakta ve günümüze kadar gelebilen kalıntılar içinde hala köy hayatı yaşayan bir yerleşim yeridir. Köy, 30 seneye yakın bir zamandır sit alanı olarak koruma altındadır. Dolayısıyla köye yeni bina yapılması yasaktır. Sadece var olan yapılar için yenileme çalışmaları yapılabilmektedir.

Köyün kendine has taş evleri ve dar sokaklarında dolaşmak size keyif verecektir. Köyün içinde ayrıca otel, pansiyon ve restoranlar yoğun olarak yer almaktadır. Assos’un hoş manzarasına sahip bu mekanlarda vakit geçirmek oldukça keyifli.

En tepedeki yerde bulunan Assos Antik Kentine köyün taşlı ve dik yolundan yürüyerek ulaşabilirsiniz. Bu yol üzerinde yöre halkının yapmış oldukları ürünlerden satın alabilirsiniz. Bu ürünler arasında; otlar, zeytinyağı, ev tarhanası ya da el işçiliği danteller, şallar tezgahları bulunuyor.

Antik Çağ döneminde Behramkale adında bir yer yokmuş. Günümüzde ise yerleşim yamaç ve sahil tarafında yoğunlaşmıştır. Osmanlı Dönemi’nde de antik kentin bulunduğu bölge kullanılmaya başlanmış ve Behramkale doğmuştur. Assos ile Behramkale arası 2 kilometredir. 

Konum: 17862 Behram/Ayvacık/Çanakkale

  • Yeşilyurt Köyü

Kaz Dağları’nın butik otelleri ile popülerleşmiş ve pek çok kişinin ilgisini çeken Yeşilyurt Köyü’nün bilinen eski ismi Büyük Çetmi’dir. Etrafı zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrili bu doğal güzellikteki köy, körfezin en güzel manzarasına ev sahipliği yapmaktadır.

Diğer tüm yerlerde olduğu gibi Yeşilyurt Köyü de taş evler ve yakınında bulunan ocaklardan çıkarılan taşlardan inşa edilmektedir. Sit alanı olarak koruma altında olduğu için burada da yeni yapı yapılamıyor. Var olanlar ise otel olarak değerlendirilmiştir. Özellikle son dönemlerde diğer şehirlerden gelen oldukça yoğun nüfustadır.

Köyün yerel halkı yörüklerden oluşuyor. Halk genel olarak zeytincilik ile geçim sağlamaktadırlar. Köyde, kendi yaptıkları lezzetli ve doğal salça, tarhana, kurutulmuş otlar, kapari, zeytin, zeytinyağı ve reçel satın alabilirsiniz. Assos ile Yeşilyurt Köyü 28 kilometredir. 

Konum: 17980 Yeşilyurt/Ayvacık/Çanakkale

Assos’ta Nerede Denize Girilir?

Yaz tatili için Assos gezi rehberi hazırlıyorsanız, Assos’un birbirinden güzel koylarını da mutlaka gezmelisiniz.

Assos’un bizi en çok şaşırtan özelliği hangi koya gidersek gidelim, su berrak ve temizdi. Neredeyse hiç yosun görmedik. Plajlarda ister bir işletmeden faydalanın isterseniz de havlunuzu serip güneşlenin. Seçenek size kalmış 🙂

  • Kadırga Koyu

Assos gezilecek yerler kapsamında Assos koylarını araştırıyorsanız, Kadırga’yı mutlaka listeye eklemelisiniz. Mavi Bayrak ödülü almış sayılı plajlardan biri olan Kadırga Koyu, oldukça uzun ve geniş bir sahile sahip.  Koyun denizi temiz ve berrak. Ancak biraz taşlı. Kadırga Koyu, derin denizlerde yüzmeyi sevenler için ideal çünkü deniz girdiğiniz andan itibaren derinleşmeye başlıyor.

Kadırga Koyu, konaklamak ve denize girmek için tercih edilen başlıca yerlerden biri.Koya arabasız ulaşım zor. Zeytin ağaçlarıyla dolu bir yoldan inerek ulaşım sağladığınız Kadırga Koyu, her bütçeye uygun otel ve kamping alanlarıyla dolu.

Koyun adının ise bir hikayesi var. Osmanlı zamanında donanmanın merkez üssü Midilli Adasından, savaş sırasında hasar alan kadırgalar bu koya getirilip, burada bulunan meşe ve kayın ağaçları ile tamir edilirmiş. Bu yüzden koya, Kadırga Koyu adı verilmiş. Kadırga Koyu: Gözden kaçırılmayacak kadar güzel.

  • Sivrice Koyu

Assos gezilecek yerler için Sivrice Koyu, dar ve taşlık bir plaj. Her tesisin önünde denize rahat girilebilmesi için tahta iskeleler yer almakta. Aynı zamanda, Sivrice Koyu Midilli’ye en yakın yer. Hatta o kadar yakın ki Midilli’nin ağaçlarını kolaylıkla görebiliyorsunuz.

Sivrice Koyu’nun hemen yanında İskele koyu adı verilen bir yer bulunuyor. İskele Koyu, dar ve 500 metre uzunluğunda kumdan bir plaja sahip. İster işletmelerin şezlonglarını isterseniz kendi sandalyelerinizi götürüp, denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Sivrice Koyu, Türkiye’de Tekne Turu İçin Üç Harika Nokta‘dan biri.

  • Sokakağzı Koyu

Sokakağzı Koyu: Çanakkale’de bir keyif rotası olarak adlandırılabilir. Assos turu planınız için de çevresinde camping yapabileceğiniz yerleri ve küçük butik otelleri bulunmakta. Plajlarda işletmeler bulunsada, siz kendinizi bu güzel koyun kumlarına atabilirsiniz. İşletme sahipleri de oldukça sevecen ve ilgili. Koya ismi ise Sokak Deresi’nin döküldüğü yer olduğu için verilmiş. Dalgasız ve tertemiz denizi ile çocuklu aileler tarafından oldukça tercih edilen bir yer.

Assos’ta Ne Yenir?

Assos gezisi için Assos’a geldiyseniz, iyi bir gezi öncesi mutlaka Assos Taşlı Köşk’te kahvaltı etmenizi öneririz. Serpme köy kahvaltısı ve Assos merkez üzerinde yer alması ile hem oldukça doyurucu hem de ulaşımı kolay. Burada kahvaltınızı yaptıktan sonra yürüyerek Assos Antik Kente ulaşım sadece 3 dakika.

Assos gezilecek yerler için nerede yemek yesem diye düşünüyorsanız, Assos Mantı Evi’nde mantı ve harika bir mercimek çorbası ile akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Genellikle Ege kıyılarında salınıyorsanız, yeme içme konusunda akla gelen ilk şey balık oluyor.  Balık dışında yöreye ait otlar, bu otlardan yapılan mezeler ve tabi ki zeytinyağı Assos’ta sofraları süsleyen ve ön plana çıkan lezzetler arasında. Assos gezilecek yerler için Assos turunuza başladığınızda çevrede birçok zeytinyağı fabrikası görürseniz şaşırmayın.

Hatta 2018 yılında Assos’un zeytinyağı, en iyi zeytinyağı olarak seçilmiş. Bu yüzden Assos gezilecek yerler için gezinizi tamamladığınızda eve dönüş yolunda yemeklerinizde kullanmak için bu lezzetli zeytinyağından alabilirsiniz. Behramkale’de gezerken, taşlı yollarda yürürken çevrede birçok yerel satıcının küçük stantlarında zeytinyağı, zeytinyağı ürünleri ve Assos’a özgü hediyelik eşyalar görebilirsiniz.

Peki balık ve meze Assos’ta nerede yenir derseniz, birkaç yer sıralıyoruz hemen: Uzun Ev, Su Meyhane, Balıkçı Kahvesi, Dutburnu Bar&Restaurant.

Sokakağzı Koyu’nda kahvaltı veya yemek için Özlem Restorant’ı tercih edebilirsiniz. Koyun bitişiğinde yer aldığı için dalga sesleri eşliğinde güne güzel bir başlangıç yapmış oluyorsunuz.

Behram’da Ehl-i Keyf adlı restorantta, Ege ve İç Anadolu bölgesine ait Dibek Kahvesini mutlaka tatmanızı öneririz. Muhteşem sunum, harika tadı ve güler yüzlü çalışanları ile en çok sevdiğimiz mekanlardan biri oldu 🙂

Assos gezilecek yerler için Assos Antik Kente uğrarken hafif yokuşlu yolu çıkarken yorulursanız, Unique Assos Otel’inin kafesinde filtre kahve içebilirsiniz. Assos denizine yukarıdan bakarken, kahve keyfi yapmak bir başka oluyor.

Assos’ta NerEde Kalınır?

Assos gezilecek yerler kapsamında Assos’ta konaklama ve camping için birçok opsiyon mevcut. Behramkale’de Dolunay Pansiyon, Tekin Pansiyon, Bohemian Otel, Assos Mia Otel gibi birçok pansiyon ve otel seçenekleri mevcut. Otel veya pansyion değil, denize yakın bir yere çadır kuralım diyorsanız, Neverland camping, Yelken kamp, Athena Kamp, Gargara camping önerebileceğimiz yerler arasında. Kadırga Koyu’na yakın olan Kadırga Otel ve Barbarossa Otel, Sokakağzı koyu yakınında ise Zeytin Han Otel ve Alterna Köy evi, konaklama için tercih edilebilir.

Assos’a Nasıl Gidilir?

Görenleri kendine hayran bırakan bu eşsiz tatil noktası, bir kez ağırladığı misafirini mutlaka 2.kez de ağırlıyor. Assos’a bir giden bir daha gidiyor. Şimdi Assos gezilecek yerler için Behramkale’ye ilk kez gidecek olanların en merak ettiği soruyu yanıtlayacağız. Assos’a nasıl gidilir? sorusunun cevabından ve Assos’a ulaşım seçeneklerinden bahsedeceğiz.

Baştan söyleyelim, eğer özel araçla gitmeyecekseniz ulaşımı biraz zor. Buraların böyle bakir, sessiz ve kafa dinlemelik bir yer olarak kalabilmesinin en önemli nedeni de bu. Bu yüzden Çanakkale araç kiralama ve Çanakkale Havalimanı araç kiralama olanaklarına bakmanızı öneririz. Uçak ile Çanakkale’ye gitmek ve oradan Yolcu360 üzerinden ucuz kiralık araç bularak yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. Çanakkale-Behramkale arası yolculuk yaklaşık olarak 1.5 saat sürüyor.

Assos gezilecek yerler kapsamında Behramkale’ye İstanbul’dan gidenler için iki seçenek var, Çanakkale üzerinden Eceabat, Gelibolu ya da Kilitbahir arabalı vapur seferlerini kullanarak gitmek ya da Osmangazi Köprüsü’nü kullanarak gitmek. Çanakkale üzerinden gidenler, vakit kaybetmemek adına tatil dönemlerinde arabalı vapurda oluşan olası yoğunluğu göz önünde bulundurmalı. Osmangazi’den gitmek bir tık daha pahalı olsa da araç yoğunluğu atlatmaya birebir.

 

Yorum ekle