Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Araçla Seyahat Sırasında Tasarruf Sağlayacak İpuçları

Araçla Seyahat Sırasında Tasarruf Sağlayacak İpuçları

Araba ile uzun bir yolculuğa çıkmanın keyfi bir başka. Eğer daha önce hiç bu deneyimi yaşamadıysanız mutlaka bu sene arabanızla bir tatile çıkın. Kendinize bir rota hazırlayarak birden fazla şehri, kasabayı ve köyleri istediğiniz şekilde ve sürede gezebilirsiniz. Yolda bir şey gördüğünüz anda durabilir, hatta belki de planlamadan yol üstünde yeni yerleri keşfedebilirsiniz. Araçla seyahat etmenin karşınıza ne gibi fırsatlar çıkaracağını asla bilemezsiniz. 🙂 Hem güzel hem de uygun fiyatlı bir tatil istiyorsanız bu yazı tam sizlik. Çünkü Yolcu360 ekibi olarak sizler için araçla seyahat sırasında tasarruf sağlayacak ipuçları yazısını derledik. Bakalım araba ile uygun fiyata seyahate çıkmanın püf noktaları nelermiş? 🙂

Araçla Seyahat Sırasında Tasarruf Edin! 

  • Planlama Yapın

Yola çıkmadan önce yaz tatilinizden en iyi şekilde yararlanmak için seyahat etmek istediğiniz rotaları ve varış noktalarını araştırın. Gezilecek yerler, popüler restoranlar ve konaklama yerinizi önceden ayırtın.

  • Yakıt Tasarrufu

Yakıt malumunuz biraz pahalı. Bu yüzden seyahat puanları veya yakıt alımlarında indirim sağlayan bir kredi kartı kullanabilirsiniz.

  • Yavaş Sürün

Bazen tatile gitmek için yeni yerler keşfetmek için oldukça heyecanlanıyoruz. Ama bu heyecanın hıza yansımasına engel olun. Hem güvenli sürüş hem de yakıt verimliliği için aracı yavaş sürmek oldukça önemli.

  • Aracınızı Kontrol Edin

Lastiklerinizi kontrol ettirin ve uzun bir seyahate çıkmadan önce gereken düzenlemeleri yaptırın. Bu sayede pahalı onarımlara neden olabilecek arızalardan kaçınabilirsiniz. Aksi halde kolayca önüne geçebileceğiniz bir arızayı düzelttirmediğinizden araba tamiri için yolculuğunuzu kısa kesmek zorunda kalabilirsiniz ki bu oldukça kötü bir durum.

  • Akıllı Kutu Hazırlayın

Önceden ihtiyacınız olan şeyleri paketleyerek seyahat esnasında premium fiyatlar ödemekten kaçınabilirsiniz. Havlu ve güneş kremi gibi plaj ürünlerinin yanı sıra telefonunuza ait şarj cihazı ve kamera pilleri gibi seyahatle ilgili ürünleri de bu akıllı kutunun içine koyarak yanınıza aldığınızdan emin olun. Bu sayede gittiğiniz yerlerde bunları satın almak için masraf yapmanıza gerek kalmaz.

  • Atıştırmalıklar 

Araçla seyahat sırasında tasarruf sağlayacak ipuçları arasında bir de atıştırmalık hazırlamak var. Güzel bir tatile çıkmadan önce kek, börek ve poğaça gibi uzun süre dayanacak atıştırmalıkları evde hazırlayabilirsiniz. Bu sayede hem dışarıda yemek yemekten kaçınmış olur hem de yemek ücreti ödememiş olursunuz.

  • Günlük Fırsatları Keşfedin

Rotanızı ve tercih ettiğiniz yerleri belirledikten sonra yemek, etkinlik ve turistik yerlerden tasarruf etmek için ziyaret etmeyi planladığınız şehirlerde günlük fırsatları mutlaka araştırın. Antik şehirlerden müzelere kadar her şeyi daha uyguna keşfedebileceğinizi unutmayın.

Çocukla gidilecek tatil için öneriler yazısına tıklayınız.

https://yolcu360.com/tr/arac-kiralama-kampanyalari/

Yorum ekle