Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Sürücüler İçin En Faydalı 16 Mobil Uygulama

Sürücüler İçin En Faydalı 16 Mobil Uygulama

Trafikte hayatımızı kolaylaştıracak birçok ücretsiz uygulama geliştirildi. Teknolojinin her geçen gün ilerlemesi yaşanan zorlukları en aza indirgemeye odaklı. Araba kullanıyorsanız, kimi zaman gün içinde en çok vakit harcadığınız zaman dilimi trafik olabiliyor. Sabah işe, gün içinde toplantılara ve akşam vaktinde de eve dönerken; trafik, hayatınızın büyük bir kısmını işgal ediyor. İşte sürücüler için en iyi 16 mobil uygulama!

Trafikteyken tüm dikkatinizi yola ve sürüşe vermeniz gerektiğini ve bu uygulamaları kullanırken kendinizin ve çevrenizdekilerin güvenliklerini riske atmamanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. 🙂

Trafikte Telefonla Konuşma Cezası 2023

 

Yolcu360

Yola kendi aracınızla çıkmadıysanız, dakikalar içerisinde araba kiralamaya ne dersiniz? Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz! Yolcu360’ı web sitesi üzerinden kullanabilir, uygulamasını indirebilir ya da 7/24 hizmet veren 0850 360 5 360 numaralı Misafir Merkezini arayabilirsiniz.

Google Maps

Google Maps, güncelliği sebebiyle akıllı telefonlarda mutlaka olması gereken bir uygulama. Sadece navigasyon olarak değil; anlık trafik yoğunluğunu ve yol durumunu da gösterdiği için trafikte hayat kurtarıcı bir rol oynuyor. Ek olarak her gün yaptığınız aynı yolculuğu (ev-iş gibi) kaydederek kendi profilinizi oluşturabiliyor ve zamandan tasarruf da sağlayabiliyorsunuz. Konum paylaşımı özelliği sayesinde de, diğer kişilerle trafikte hangi konumda olduğunuz bilgisini iletebiliyorsunuz. 

Yandex Navigasyon

Araçlarda bulunan modern navigasyon sistemlerini aratmayacak bir uygulama olan Yandex Navigasyon, sizi istediğiniz yere ulaştırmakta gerçek bir usta. Yandex navigasyon, anlık trafik yoğunluğunu gösterme özelliği, kullanıcıların yol üzerine yorum bırakıp diğer sürücülere yardım etmesi durumu ve en uygun rotayı anlık olarak yeniden hesaplayabilmesiyle en çok kullanılan uygulamalar arasında olmaya devam ediyor.

Mobil Kaza Tutanağı

Olası kötü durumlara karşı, cep telefonunuzda kaza tutanağı ile ilgili bir uygulama bulundurmanız sizin için çok faydalı olacaktır. Yasa gereği artık sürücüler kaza tutanağını kendileri tutabiliyor ve gerekli yasal işlemleri daha sonrasında yaptırabiliyorlar. Böylelikle, hem trafikte daha az süre harcanıyor, hem de işler daha da kolaylaşıyor. 

Uygulama üzerinde tutulan tutanak, online bir ortamda saklanıyor ve sigorta şirketleri de anlık olarak kaza bilgilerini görebiliyor. Bu sayede, sürücü, araç sahibi, sigorta şirketi ve polis ilişkisinde de zamandan tasarruf ediliyor. Bu uygulama sayesinde, ruhsat ve kimlik gibi bilgilerin fotokopisinin alınmasının da önüne geçiliyor. Telefonunuzun kamerasıyla, bu bilgileri uygulamaya yüklemeniz sadece saniyeler sürüyor.

HGS

Aracınızda HGS varsa, telefonunuza HGS uygulamasını indirmenizi öneriyoruz. Zira, her gün trafikte olan sürücüler sadece ücretsiz yolları kullanmıyorsunuz. Trafiğin akışına göre veya gidilecek yere göre otoyollar da tercih edebileceğinizi göz önünde bulundurarak, bu uygulamayı telefonunuzda kullanmanızı öneriyoruz. HGS uygulaması sayesinde, geçiş yaptığınız gişeleri kontrol edebilir veya bakiye sorgulayabilirsiniz. Dilerseniz alarm kurarak, bakiyeniz azaldığında uygulamanın sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz.

Benzin Litre

Yakıt; trafikte harcanan zamanı düşündüğümüzde, en büyük giderlerden biri. Bu uygulama sayesinde yakınınızdaki benzin istasyonlarını, istasyonlardaki litre fiyatlarını ve hangi firmada hangi kampanya olduğunu görebiliyorsunuz. Benzin Litre, bu anlamda birçok bilgiye tek ekrandan ulaşabileceğiniz harika bir uygulama. İstasyonlara ek olarak dinlenme tesislerini de uygulama üzerinde görebilirsiniz. Uzun mesafe yolculuklarında çok iş görecek bu uygulamayı hiç beklemeden telefonunuza yüklemenizi tavsiye ederiz.

KGM – Türkiye Trafik

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uygulama, Türkiye’deki tüm yol durumunu göstermek amacıyla hizmet veriyor. Bu uygulamanın en avantajlı yanlarından biri tüm Türkiye’nin trafik bilgilerine ulaşabiliyor olmanız. Böylelikle şehirler arası yolculuk yapacaksanız, yol güzergahındaki akış ile birlikte bakım ve onarım çalışmalarını da görebiliyorsunuz. Ayrıca, otoyol geçiş ücretleri bilgisine de uygulama üzerinden ulaşabiliyor ve geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı takip edebiliyorsunuz.

İspark

Eğer İstanbul’da oturuyorsanız ve her gün araba sürüyorsanız, otopark konusunda da yardıma ihtiyacınız olabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otopark hizmeti olan İspark’ın uygulaması güncel otopark bilgilerine ulaşmanızı sağlıyor. Size en yakın otoparkı, konumuyla birlikte görebiliyor; kaç araçlık boş yer olduğu ve fiyat bilgisi gibi önemli detayları da uygulama üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Kolayla

Trafik yoğunluk bilgisi ve anında hasar bildirim olanağı sunan Kolayla, kaza veya herhangi bir terslik anında oldukça yardımcı olacak ve işlerinizi hızlandıracak bir uygulama.  Güncel hava durumu bildirimi ve püf noktaları ile de pozitif yorumlar alıyor. Ödüllü uygulamanın iOS ve Android sürümlerine ulaşabilmeniz mümkün.

Waze

Google’ın da yatırım aracı olarak satın aldığı Waze, arkadaşlarınızdan topladığı trafik akışı bilgileriyle ilerleyen bir uygulama. Trafik durumuyla ilgili en güncel bilgilerin yer aldığı; kaza, yol çalışması ve hava durumu gibi trafiği direkt olarak etkileyebilecek durumların bilgisinin yüklendiği uygulama, paylaşım yapıldıkça büyüyecek cinsten. Uygulamayı Apple, Android ya da Windows Phone’larda kullanmanız da mümkün.

Drivvo 

Sürücülerin, aracın tüm masraflarını takip edebilmesi için geliştirilen Drivvo, yakıt kullanımı ve aracın bakımları hakkında detaylı raporlar sunabiliyor. Birden çok araç için de kullanılabilen uygulamayla, ihtiyaç halinde çevrenizdeki benzin istasyonlarını da görebilirsiniz. 

EOBD Facile – Arıza Tespit Uygulaması

Aracınızdaki OBD2 bağlantı noktasına bağlanan Wi-Fi ya da Bluetooth uyumlu bir ELM327 okuyucu sayesinde, aracınızın arıza durumunu görmenizi sağlayan EOBD Facile; Renault, Peugeot, Citroen, Opel, BMW, Ford, Audi, Volkswagen, Skoda, Fiat, Alfa Romeo gibi ünlü otomotiv üreticilerine ait otomobiller ile tam uyum içinde çalışıyor.

Drivemode: Sürüş Arayüzü

Sürüş sırasında SMS, Facebook ve WhatsApp mesajlarınızı sesinizle yazdırdığınız metinler ile yanıtlayabilmenizi sağlayan Drivemode, navigasyonu kullanırken diğer uygulamalarınızı da çalıştırabilmenize olanak tanıyor. Arabadayken telefon görüşmelerinizi de kolaylaştıran uygulamada Türkçe dil desteği de var. Drivemode, spotify ve benzer müzik platformlarıyla uyumlu olarak çalışabiliyor.

Sürüo – Sürücü Asistanı

Türkiye’deki araç sürücüleri için geliştirilen Sürüo, içerisinde barındırdığı birçok kullanışlı özellikle vazgeçilmezlerinizden biri olabilir. Akaryakıt firmalarına göre yakıt fiyatlarını görebileceğiniz uygulama ile hız istatistiklerini gerçek zamanlı olarak görebilir ve hız koridorunda ceza yememek için gişeden çıkmanız gereken en erken zamanı hesaplayabilirsiniz. Motorlu taşıtlar verginizi de hesaplayabileceğiniz uygulama ile otoyollarda hız limitlerini de anlık olarak görmeniz mümkün. 

PlugShare

Elektrikli araç sahiplerinin şarj istasyonu bulma sorununu ortadan kaldıracak PlugShare, bulunduğunuz bölgedeki şarj istasyonlarını ve tiplerini size gösteren bir uygulama. Harita üzerinden istasyon seçimi yapabileceğiniz gibi istediğiniz konumu girerek arama yapabileceğiniz uygulamada, istasyona giden yolun trafik durumunu da görüntülemeniz mümkün. 

Ücretsiz Park Yeri

Artan araç sayısıyla birlikte park yeri bulmak artık büyük bir problem. Bu probleme odaklanan Ücretsiz Park Yeri isimli uygulamayla şehrinizdeki ücretli ve ücretsiz otoparkları görüntüleyebilir ve eğer seçtiğiniz otoparkın ücret tarifesi sistemde kayıtlıysa park yeri ücretlerini öğrenebilirsiniz. Seçeceğiniz park yerine direkt olarak yol tarifi de alabileceğiniz uygulamada, harita üzerinden seçim yapabileceğiniz gibi istediğiniz konum için de arama yapabilirsiniz.

 

1 yorum

  • Araç kullanırken uygulamalara bakamıyorum. Bu nedene yola çıkmadan evvel muhakkak Yandex sesli navigasyonumu açarım. Herkese de öneririm.